Advertise





Benátská 2016

Trvalo mi to asi 1000 let, ale nakonec jsem se přemluvila, abych konečně upravila vlog a fotky z posledního letošního festivalu. Nevím, čím to bylo, ale nikdy se mi do toho úplně nechtělo. Nakonec jsem se ale odhodlala a jsem tady s novým článkem, který pojmu úplně stejně, jako ten z Colours. Předem se omlouvám, pokud budu znít trochu jinak, ale právě jsem ve vlaku, kde jsem měla naprosto odporné jídlo (rozhodně si nedávejte Cous-cousový salát a Quiche ve vlacích RegioJet), nonstop tady vržou dveře a do toho je mi špatně - perfektní kombinace.





Prvním velkým překvapením pro mě byla kapela Olympic. Hrají už sice celé věky a zdálo by se, že to nebude nic pro mou generaci, ale já si to naprosto užila. K mému překvapení jsem znala většinu písniček, takže jsem dokonce i zpívala. Nehledě na to, jak starý už zpěvák je, předváděl velmi energickou show.


Rozhodně nemůžu vynechat svoji oblíbenou kapelu Mandrage. Tentokrát jsem stála opravdu vepředu a musím říct, že už snad nikdy nechci stát někde jinde. Nezáleží na tom, kolikrát je slyším, vždy mě nadchnou a jejich písničky si zpívám ještě dalších pár dní. Tentokrát byl zpěvák nemocný, ale kdyby si občas na pódiu nevykloktal Vincentku, ani bych to nepoznala.


Poslední vystoupení, o kterém bych ráda mluvila, je trošku netypické pro fesťáky. Jedná se o Jesus Christ Superstar. Nehledě na to, že je to muzikál a to poslední, co bych na festivalu čekala je právě muzikál, bylo to naprosto skvělé a nabité energií.


A to byl tedy úplně poslední festival letošní "sezóny". Už se nemůžu dočkat těch, které mě čekají příští rok. Co vy?  Byli jste letos na nějakém festivalu?


6 Comments

  1. Souhlasím. Petr Janda sršel energií, Mandrage (jako vždy) skvělí. Slza mě nenadchla, naopak O5 a Radeček mají u mě plusové body. U Ježíše mě velmi mile překvapil Dan Bárta, který sice nepatří k mým favoritům, ale tentokrát fakt "palec nahoru". Moje očekávání nenaplnil Michael Schenker. Co se týká Sira Toma Jonese - takový britský Karel Gott - nenadchnul, neurazil - ale jako hlavní lákadlo Benátské - dle mého názoru - málo. To Bryana Adamse jsem si tam pře pár lety užila určitě mnohem víc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Souhlasím, že Slza bohužel nic moc a Tom Jones byl skvělý na poslech, ale nic, co bych nutně potřebovala slyšet každý den. Na Colours bylo pár interpretů, kteří nebyli tak "profláklí", ale zaujali mě více :)

      Delete
  2. Ty máš každé léto fastivalové;) Thoma Artwaye jsem viděla i na Colours a byl super;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mám a jsem za to moc ráda. Mám to místo moře nebo jiné dovolené :)
      Já jsem ho právě viděla poprvé na Slavnostech, ale na Colours jsem ho prošvihla a slyšela jen jednu písničku. Tak jsem se o to víc těšila, že ho uslyším na Benátské :)

      Delete
  3. já úplně miluju festivaly, ale benátská jde mimo mně

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)