Advertise





Red Macaroons with Cookie Cream

Chtěla jsem napsat, že Vám přeji krásný víkend a až po chvilce mi došlo, že je čtvrtek. Včera jsem byla naposledy na brigádě a trochu mi to deformovalo myšlení, ale i přes to, že jsem byla hodně unavená, jsem se rozhodla péct (ano, v den kdy bylo asi 40 stupňů i ve stínu). K narozeninám, které mám za necelé 2 týdny, jsem od Ter dostala knížku plnou sladkých receptů a tak jsem se nechala inspirovat a udělala své první makronky v životě.



Ingredience:
Těsto (25 kusů):
90 g mletých mandlí
150 g moučkového cukru
2 bílky (72 g)
Špetka soli
1 vanilkový cukr
Potravinářské barvivo

Náplň:
Sušenky OREO (nebo jako v mém případě, ty z Lídlu NEO) 
125 g mascarpone
125 g smetany ke šlehání
1/2 lžíce moučkového cukru

Postup:
Těsto:
Mleté madle a cukr spolu ještě jednou pořádně rozmixujeme (pomeleme). Z bílků vyšleháme bílý sníh, přidáme vanilkový cukr a špetku soli, a poté šleháme dál, až je sníh tuhý. Do mandlovo-cukrové směsi přidáme barvivo (množství záleží na požadovaném odstínu) a poté jí asi na 3x vmícháme do sněhu.

Na plechu vytvoříme pomocí sáčku 25 koleček o průměru 3 cm a poté je necháme asi 25 minut odpočinout a lehce ztuhnout. Poté dáme na 12 minut do nejspodnější části trouby, předehřáté na 150 stupňů. Makronky nesmí zhnědnout. Po vytažení je necháme 2-4 minuty odpočinout a poté je otočíme spodní částí nahoru, aby unikla pára.

Náplň:
Mascarpone a smetanu dáme předem vychladit. Poté je společně s cukrem rozmixujeme a to 1 minutu na slabší výkon, 1,5 minuty na maximum a poté zase na slabý výkon až krém dostatečně ztuhne (nepřešlehat to!). Poté pomalu přidáme 3-5 rozdrcených sušenek a krém je hotový. (zdroj receptu)

Nakonec makronky spárujeme, naplníme krémem a dáme do lednice.
Na první pokus jsem dost spokojená a určitě zkusím i jiné varianty. Teď už jen všechny makronky zabalím a odnesu ke kamarádce na piknik, který máme s dalšimi kamarádkamidnes v plánu. Tak mi držte palce, aby všem chutnaly :)




6 Comments

  1. Vypadají krásně, hned bych si dala. Určitě budou všem chutnat a budete mít krásný piknik. Jsem ráda, že máš z té knížky takovou radost a hned jsi ji vyzkoušela. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radost mám stále velikou a určitě to není naposledy, co se nechávám inspirovat :)

      Delete
  2. Dobrý! Na recept na makronky jsem se uz parkrat koukala ale vzdy me odradil ten pro me slozity postup a to ze na vetsinu se pouziva mandlova mouka:D ale treba se odhodlam, docela me lakaji citronove ale nepohrdla bych i malinovymi:p mnam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takové věci jako - mandlové mléko, mandlová mouka, vanilkové aroma a jiné suroviny, které doma zrovna nemáme, mě vždy dokáží odradit :D

      Citronové mě lákají i koláče, vždy mě zajímalo, jaká je chuť. V tomhle vedru by to mohlo být dost osvěžující :)

      Delete
  3. vypadají krásně :O a máš můj obdiv, v tom vedru by se mi nic péct nechtělo :D ale nějaká taková kniha by se mi taky hodila, třeba bych se konečně přestala vyhýbat kuchyni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc :)
      Já jsem je dělala hlavně kvůli tomu pikniku, takže jsem se zhluboka nadechla, zahnala tu nechuť a šla vesele na to. Knížku určitě doporučuji, už jen to, jak si prohlížíš obrázky, tě nutí jít a ukuchtit to :D

      Delete

Thank you for your comment :)