Advertise





Cambridge - Week 5

V pokoji mi hrají písničky od Toma Odella, popíjím cider a sepisuji pro vás nový článek. Takhle nějak vypadá můj pondělní večer a já si tedy nemohu stěžovat. Už minulý týden jsem se vám zmínila o tom, že report z týdne číslo 4 i s vlogem z posledních dvou týdnů skončil v koši, protože jsem s nimi nebyla spokojená a nechtěla zveřejnit něco jen proto, abych na blog přispěla. Tentokrát mám fotek ale dost, tak vám to snad aspoň trochu vynahradím. 

Tom Odell playing out loud in my room, cider in my hand, writing another report from Cambridge. That's how my Monday looks like and I must tell I can't complain. Last week, there was no report, because as I said last week, I'd kind of thrown away every picture and video, because I wasn't satisfied with the final result. This week, I have a plenty of pictures so I hope I'll make it up to you.


Minulý týden jsem tak nějak "procitla" a rozhodla se překopat celý vzhled blogu, začít opět nosit v kabelce foťák a zaregistrovat se do Elite Bloggers, kde mou registraci přijali. Kromě toho jsem se také dostala do nominace na Blogerku roku, kde pro mě můžete (pokud to uznáte za vhodné) hlasovat zde. Může se to zdát jako nesmysl, ale i po takovém zimním úklidu na blogu se mi hned lépe funguje, protože mi najednou připadá, že je vše uspořádané. Venku to většinou vypadá na příjemný a hlavně slunečný podzim, tak se snažím i běhat, abych vysportovala alespoň část toho, co jsem tady nabrala. Většinou chodím běhat do Cotonu, což je taková vesnička, kde se nachází restaurace s výborným burgerem a také farmářský obchod, který je skvělý, když se vám nechce do města, ale potřebujete něco k jídlu. Mají velký výběr jak ovoce, zeleniny, pečiva, tak sladkostí, mražených jídel a nápojů. Já ale i přesto raději chodím do města, protože nedokážu sedět celý den v mobile housu a takhle se alespoň projdu. V Cambridge jsem byla běhat zatím jen jednou, ale stálo to opravdu za to, protože v parku, kam jsem se vydala, mě často doprovázely labutě a kačenky a to je tedy něco. 

Last week, I decided to completely change design of my website and now I feel much better. It may sound silly, but after such change, I feel like my life makes much more sense. Weather in England is surprisingly sunny and not really cold and that's perfect for "I eat too much and I have to lose weight again" type of run. Usually, I run in Coton which is a small village with restaurant where really delicious burgers are served and farm shop where you can find things from breads, vegetables and fruits to sweets, ready-cooked meals and drinks. Even though it's really good to have such shop near, I still like to shop in a city, because then I have an excuse to leave our mobile house for a while. On Monday, I decided to go running to Cambridge and it's really worth it, because in my favourite park, swans and ducks were kind of running with me and that was really something.

Mimo jiné se už snažím nakupovat vánoční dárky, ale letos mi to prostě nějak nejde. Nevím, jestli je to tím, že jsem v jiném prostředí nebo mám jednoduše Ježíškovský blok. Snad to přejde a já vám v příštím článku budu hlásit, že už mi chybí jen nějaké blbůstky, ale už mám vše, včetně balícího papíru. Pokud mi ale něco minulý týden šlo, byl to smysl pro spontánnost. Zjistila jsem, že má oblíbená kapela The Beach bude v listopadu v Praze na koncertě Toma Odella a místo nadávání na ironii osudu jsem se rozhodla koupit si lístky na koncert Toma Odella do Londýna, kde právě také budou hrát. No dobře, prvně jsem nadávala na ironii osudu a na to, jak nefér život je, ale pak po pár narážkách od kamarádů a mamky se rozhodla ty lístky opravdu koupit. A že to tedy bude zážitek. Kromě splněných snů - vidět Londýn a vidět The Beach mě také čeká dobrodružství v podobě noční cesty z Londýna zpět do Cambridge. Tak na mě 14. listopadu myslete. 

Because it's November already, I started buying Christmas gifts, but this year I have to admit I suck. I don't know if the reason why I can't think of perfect gifts is that I live on different place or I just have some kind of Christmas block. I hope next week, I will have most presents bought and the only thing I will have to do will be wrapping them. If there's something I was good in, it's being spontaneous. I found out my favourite band The Beach will be in Prague together with Tom Odell. Instead of being mad how unfair life was, I decided to be crazy and bought tickets to concert of Tom Odell in London where The Beach will be as well. Okey, first I was mad how unfair life was, but after some time I decided to buy tickets and now I'm really glad for that. Even though I will probably die on my way back to Cambridge, because I have to travel really late in the night. Pray for me. 


A tím jsme se dostali na konec týdne. Jak jsem trávila den volna jste si mohli přečíst v minulém článku Patisserie Valerie. Kromě toho se nic tak převratného nedělo. Tento týden bych se ráda podívala v Cambridge na místa, která jsem ještě nenavštívila, tak doufám, že příští článek bude zase trochu živější. Také mám v plánu shrnout v jednom z příštích článků změny a novinky, které se zatím za ten měsíc pobytu v Anglii udály, tak se máte doufám na co těšit. Teď už vám ale přeji hezký den a těším se na vás příště. Jestli je něco, co byste rádi na blogu v budoucnu viděli, určitě mi dejte vědět do komentářů :)

And that was the end of week number five. It wasn't really special or exciting week, but this week, I'd like to visit places I haven't been to so it should be much more interesting (hopefully). Also, I'd like to write something like changes and new things that happened since I live here. If there's anything you'd like to see, just let me know in comments :)










6 Comments

  1. Jak běháš kolem Burgrů a farmářského shopu, tak to mě pobavilo.. záchytné body se v případě nouze vždy hodí :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně tak :D

      Ale není to tak, že bych tam běhala jenom kvůli tomu. Jen jsou to asi ty nejvýznamnější místa, které jsem tam zatím objevila :)

      Delete
  2. Musí tam být naprosto božsky :) Jinak s tou cestou a koncertem držím palce! A zkus najít někoho, kdo pojede s tebou, ať nejedeš sama. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to tady parádní, ale určitě ne jako místo, kde by člověk chtěl žít a zakládat rodinu.

      Zatím to vypadá, že pojedu sama, ale beru to aspoň jako nové dobrodružštví :)

      Delete
  3. Ten spontání napad se mi líbí :D uplně ti závidím jak si tam žiješ :D ale vypadá to že domů pojedeš jen s kufrem plným vánočních dárků :D

    Ráda bych tě pozvala k sobě na GIVEAWAY, která končí 20. listopadu :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    ReplyDelete
  4. Máš doopravdy krásné fotky, moc se mi líbí blog :)
    Ejnets in Lisboa

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)