Advertise





#mějserád

Jsou 4 hodiny odpoledne a na obrazovce mého telefonu se tak, jako každý den, rozsvítí připomínka s názvem #mějserád. Na začátku roku 2017 jsem si dala pro mě jedno z nejtěžších předsevzetí a to to, že každý den najdu na sobě nebo na tom, co jsem udělala, něco pozitivního. Abych to opravdu dodržovala, rozhodla jsem se to psát na twitter s hashtagem #mějserád.

It's 4 o'clock in the afternoon and just like every day, my phone lights up with reminder I've set up quite a while ago. #loveyourself it says. One of the most difficult New Year's resolutions has definitely been the one which makes me say at least one positive thing about myself every day. To make sure I'm really doing that, I've decided to star publishing that on twitter with hashtag #loveyourself. 


A proč vám to vůbec píšu? Každý z nás dokáže bez zaváhání říct hned několik pozitivních věcí o někom jiném, ale když přijde na to, aby to udělal sám u sebe, kolikrát neví, co by měl vůbec říct. Sama vím, kolikrát se na sebe podívám a v hlavě si sepisuji seznam všech negativ, které na sobě vidím, místo toho, abych se zamyslela nad těmi pozitivními věcmi. A to bych chtěla změnit a nejen to. Chtěla bych, abyste do toho šli se mnou a každý den si řekli, co jste ten den udělali dobře, co se vám na vás samých líbí, nebo co vám udělalo radost. Prostě maličkosti, jako že jste ten den šli na chvíli ven, že jste šli po schodech a nejeli výtahem nebo, že vám to ten den sluší. Můžete to dělat formou hashtagu #mějserád jako já na twitteru, na instagramu či facebooku nebo jednoduše bez elektroniky samy pro sebe. Můžete do toho třeba zapojit kamarády a rodiče, tak jako já. Já sama už po těch pár týdnech vnímám, že si každý den zvládnu najít najednou i několik pozitiv a nemusím nad nimi přemýšlet celé hodiny. Už za tak krátkou dobu cítím, že je mi mnohem lépe, tak nad tím dlouho nepřemýšlejte a pojďte do toho se mnou. Nebo to alespoň zkuste :)



Why am I writing about that? It's simple. Each of us can say plenty of nice things about thers, but when it comes to saying at least one nice thing about ourselves, suddenly we're speechless. When I see myself in a mirror, instead of focusing on all the good things about me, list of things I don't like about me’s done quicker than I want to. And that's what I'd like to change. And not only that. I'd love you to join me and every day, think of things you've done good or you like about yourself. It doesn't have to be anything major, because even the smallest thing matters. You can do it via twitter, instagram or simply on a paper. You can tell your friends or family to join you just like I did. It's been only few weeks, but I can already feel the difference. It doesn't take me so long to figure out positive thing about me anymore and sometimes, I can even think of more than one single thing. So, don't think about it and just do it. Or at least try it :)

10 Comments

  1. Jsem neskutečně ráda, že jsi tento hastag vymyslela, protože občas je prostě těžké si přes den vybavit něco, za co by se měl mít člověk rád a takhle si to alespoň lépe uvědomím a vždycky si to pak můžu i zpětně připomenout. ♥
    P.S. SUPER FOTKY. :)

    EnthusiasTer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem zase ráda, že jsi se ke mně také přidala :)

      PS: Taky kdo je fotil, že? :)

      Delete
  2. Nad tímto nápadem jsem už také párkrát přemýšlela, ale nikdy jsem to nedodržela. Ale opět mě to láká, tak snad to tentokrát vyjde. :)
    Find joy in the ordinary

    ReplyDelete
  3. Jdu do toho s tebou! :) Myslím, že podobnou challenge právě teď potřebuju, tak snad na mě bude mít stejně pozitivní efekt jako na tebe :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doufám, že také uvidíš alespoň minimální výsledek :)

      Delete
  4. Loni jsem měla minidiářek, kam jsem každý den psala něco pozitivního, co se ten den stalo, co jsem udělala, viděla.. Sice jsem to nevydržela celý rok, protože jsem hrozně zapoměntlivá a diář se mi ztratil, ale snažím se být pozitivní pořád, věci se pak daří lépe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je nejhorší, když ztratíš bloček, kam to zapisuješ, a pak vynecháš jednou, podruhé, a pak přestaneš úplně. Je ale super, že to pozitivita vydržela i nadále :)

      Delete
  5. Tak tohle je super, hlavně už jsem Terce chválila jak se jí povedly tahle fotky, na kterých vypadáš prostě božsky! Mějserád už jsem si všimla už dříve u vás obou na twitteru, akorát, že ten já nepoužívám, takže bych se k vám mohla přidat jedině na instagramu, ale každopádně twitter se na to skvěle hodí... a ten koncept sám sebe každý den za něco pochválit je pecka :) otázka je, jestli bych každý den u sebe něco za co se můžu pochválit našla :D

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc ❤

      Určitě se připoj na instagramu :)

      To hledání je občas oříšek, ale je pravda, že za chvilku si zvykneš a to hledání jde hned lépe :)

      Delete

Thank you for your comment :)