Advertise





Run, Run, Run!

Krásnou sobotu všem. Už dlouho se tu neobjevil žádný "cvičící" článek a tak jsem se rozhodla, že je na čase to změnit. Blíží se prázdniny a to je pro mě období, kdy mám konečně čas na cvičení. O cvičení tady dnes psát ale nebudu. Vše se bude týkat běhu. Když jsem začínala, tak jsem si hledala nejen spoustu informací, ale i tu správnou hudbu, která mi pomůže v lepších výsledcích. 

 
Celé bych to začala s oblečením, protože jen tak v jeanách a converskách by to nejspíš nešlo (možná někomu jo). Vůbec nezáleží na tom, kolik to vše stojí a jakou to má značku. Ano, přiznám se, že někdy tužebně pokukuji po nike teniskách, kraťasech a ladící podprsence, ale pokud Vám běh nepůjde, nebo Vás nebude bavit, tak akorát zbytečně vyhodíte peníze. Moje první běžecké boty byly z Lídlu a nejen, že se v nich skvěle běhalo, vydržely do teď. Ten hlavní problém na botech je, jaké si vyberete. A teď už nemluvím o značce, ale o typu. Musíte se rozhodnout, kde chcete běhat, jaký je tam terén a také kolik kilometru máte v plánu uběhnout. Všechny boty jsou totiž přizpůsobené přávě těmto podmínkám a pokud budete mít špatný typ, mohlo by se Vám špatně běhat a bylo by z toho více problémů, než toho dobrého.

Oblečení už je na Vás, ale vždy pamatujte, že i když je vedro, že by jste nejradši vyběhli jen tak v kraťasech a tričku (ne-li bez trička), měli by jste si vzít o jednu vrstvu oblečení navíc. Dál už máte absolutní svobodu. Já osobně nejraději běhám ve sportovních kraťasech z H&M (400,-), sportovní podprsence, tričku a staré vytahané mikině. 

Vím, že první běhy mohou být těžké. Možná se budete na začátku trochu stydět za to jak běháte a jak u toho vypadáte, ale po čase na to zapomenete, protože kolem Vás bude nejméně jeden běžec, co vypadá stejně a ještě se na Vás usměje, když běžíte proti němu. A přesně to mám na tom nejradší, tu telepatickou podporu mezi běžci. 

A teď už konečně k muzice. Já už mám takový svůj zaběhlý (chápete ten vtip že jo? :D) playlist, který poslouchám už rok a divím se, že mě ještě neomrzel. Vy teď máte to štěstí, nebo tu smůlu, že Vám ho sem celý přidám alespoň pro nějakou tu inspiraci. Po čase si najdete své písničky, které Vás dokonale nabudí. 

A to je pro dnešek vše, doufám, že pro Vás byl článek alespoň trochu přínosný.

3 Comments

  1. Tyyyjo, až mě skoro ten článek nabudil abych šla běhat, ale moc to nevidím. :D Jsem hrozný lenoch. :(
    Jinak skvělý výběr písniček, u těch se musí skvěle běhat. :)
    Moc pěkný článek a super fotka!!!

    ReplyDelete
  2. To se rozhodně hodí! :) Začala jsem běhat, ale pak jsem kvůli lenosti přestala... :D Tak možná se k tomu zase vrátím :) Tvlj playlist je boží ♥

    ReplyDelete
  3. Tak tenhle článek je bomba! To jsem potřebovala! :-)
    A ta fotka, je naprosto boží ♥
    Já když jsem začínala běhat, tak jsem na sebe dala nejstarší tenisky, jelikož mi máma prostě nekoupí boty, které by byly na běhání. To by mi řekla, že jsem se zbláznila. Takže tak.. a ono opravdu není nic příjemného běhat v polorozpadlých botách. A oblečení, to mám takové sportovní. Zrovna v lidlu byly sportovní kraťasy, tak jsem si je koupila a jsou úplně top ♥
    Také bych chtěla potkat běžce, co by se na mě usmál. Ale v téhle zemi nezemi je to nemožné. Jelikož tady když už někdo běhá, tak je to starý pán, který hledí do země. A běhat samotnou mě prostě nebaví a mě to strašně štve -_- áchjo.
    Ty písničky! Bomba! Ani se ti nedivým, že je nemáš ohrané..sakra..asi vyběhnu ven, nějak mě nabudily :-D Hlavně ta od CH.A - Candyman :-)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)