Advertise





Colours of Ostrava 2015

Zdravím všechny a zároveň se omlouvám za svou neaktivitu. Od čtvrtečního odpoledne jsem byla na festivalu Colours of Ostrava a jediné co jsem zvládala bylo - umýt se od veškerého prachu, spát (aspoň 6 hodin), ráno vstát, udělat ze sebe člověka (nebo něco, co člověka připomíná), jít na festival a zase vše znovu. Rozhodla jsem se, že pro Vás připravím něco jako rekapitulaci celého fesťáku stejně tak, jako loni.
Den první jsme zahájily s mamkou koncertem Michala Hrůzy. Před rokem bylo jeho vystoupení zrušeno, jelikož se zapletl do rvačky na Stodolní, a o to více jsme si ho užily. Další na harmonogramu byla světoznámá zpěvačka Björk. Tady už mé hodnocení tak pozitivní nebude. Celkově mě její hudba nezaujala, a tak jsem se raději sešla s kamarádkou Kačou a prošla s ní celý areál. Když se setmělo, sedly jsme si na chodník a pozorovaly všechen ten ruch, který se kolem děl. Po chvíli prošli dva chlapi, kteří se nás zeptali, jestli nedáme selfie, protože si prý řekli, že se vyfotí se všemi hezkými holkami. Docela by mě zajímalo, kolik těch fotek v mobilu mají dnes. Na Zrní ve spojení s Janáčkovou filharmonií jsem se těšila, ale opět přišlo zklamání. Možná, že kdybychom tam zůstaly déle, zalíbili by se mi, ale raději jsme si šly poslechnout Vladimíra Mišíka, který zrovna hrál píseň z filmu Pelíšky (a to je přeci povinnost ne?). Celý den jsme zakončily skvělým koncertem Lenny, jejíž hudba mě baví čím dál více.


Jako první koncert druhého dne jsme zvolily Xindla X. Musím říct, že se mi na živo líbil jeho výkon mnohem více, než z rádia. Před občerstvovací chvilkou, jsme stihly ještě konec skupiny Jelen, ale vzhledem k vedru, jsme jej pozorovaly ze vzdáleného stínu. K večeru jsme se vydaly na Kasabian, kteří byli absolutně úžasní a já už se nemohu dočkat toho, až si stáhnu jejich písničky. A teď opět k věcem, které mě tolik nezaujaly. Bohužel mezi ně patří i The Cinematic Orchestra. Ve filmech, nebo doma, když se učím, znějí jejich písničky prostě božsky, ale nesedlo mi to do toho festivalového stylu. Poslední koncert tohoto dne byla St. Vincent a opět, tohle nebyl šálek mého čaje. Jedno, co musím uznat je, že obdivuji, jak hrála na kytaru.


Třetí den už jsem měla společnost Terky. Než jsme se vydaly do areálu, čekalo nás setkání s holkami z A Cup of Style. Obě byly velmi sympatické a jsem ráda, že jsem měla možnost je poznat. Koncert Anety Langerové byl první na našem programu, ale vzhledem k parnu, které opět panovalo, jsme ho pozorovaly jak jinak, než ze stínu. Poté jsme neměly nic v plánu a  tak jsme zvolily procházku po areálu a je moc dobře, že k tomu došlo. Náhodnou jsme šly kolem hlavní stage pro Kofolu a zalíbila se nám kapela, která tam zrovna hrála. Byli to Augustines, u kterých se mi líbila jak hudba, tak kytarista (Leo..). Přesně to objevování nových kapel je to, co se mi na festivalech líbí. Večer byly na programu hned dvě hvězdy. Rudimental, na kterých jsme s Ter málem vyskákaly a vytančily duši a Clean Bandit, kteří zakončili předposlední den. U těch je to pro mě sporné. Hudba se mi líbila, ale na první příčky z tohoto dne bych určitě zařadila Rudimental a Augustines.


Poslední den byl spíše takový pohodový, ve znamení posledních procházek a posezení v areálu. Měly jsme v plánu Sto zvířat, Rodrigo y Gabriela, Other Lives a Miku. Sto zvířat nám doporučil známý od Ter, ale zřejmě nesdílíme stejný vkus na hudbu. Když už jsme u stylu hudby, ani Other Lives nebudou figurovat v mém novém playlistu. Možná to bylo deštěm, který zrovna přišel, nebo tím, že byl poslední den, ale vzbuzovali ve mě lehce depresivní náladu. Pak už konečně nastal BOŽSKÝ koncert Miky (skloňuje se to?). Už když přišel na pódium, získal si mě svou češtinou a celkovým projevem. Nedělalo mu problém říct "Ahoj Ostravo, trvalo mi 10 let, než jsem se sem dostal. Je to poprvé co jsem v České republice...". Vyrazilo mi to dech a hned jsem věděla, že to nebude zklamání. A nebylo. Písničky, on, atmosféra, to vše bych hodnotila jako nejlepší část celého festivalu.

Už teď se těším na rok 2016 a rovnou píši čtyřdenní lístek do dopisu pro Ježíška. Pokud by jste chtěli vidět vlogy z festivalu, rozhodně se podívejte na můj youtube channel, kde se od dneška až do pátku bude objevovat vlog z každého dne. A to je pro dnešek vše. Pokud jste festival navštívili, určitě mi napište do komentářů, jak se Vám líbil a jestli Vás něco zklamalo :). 







PS: Vždy se s Vámi o všem radím a není tomu jinak ani dnes. Přemýšlela jsem nad tím, zda bych neměla založit blogu "fan" stránku na facebooku. Je pravda, že ne každý se sem připojí pomocí gmailu (pravidelní čtenáři) a na facebooku je dnes SKORO každý. Má to samozřejmě spoustu proti. Jedním z nich je to, že mám v plánu si na vysoké zrušit facebook, ale znáte to.. tyhle plány nejsou u mě zrovna 100%. Co by jste na to řekli? Jste pro nebo proti?

5 Comments

  1. Já tak lituju, že jsem tam nakonec nejela :( I na sraz Cup of Style bych mohla :( To jsem si špatně rozhodla :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to vážně škoda, celý festák byl úžasný a holky z "hrnku" byly hrozně sympatické a milé :)

      Delete
  2. Hrozně super fotečky :)) Závidím ti Rudimental <3 Pořád si hraju s myšlenkou, že bych na nějaký festival jela, ale tak nějak nemám odvahu :D Nejsem si jistá, že jsem na to ten typ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :)
      Rudimental byli absolutně skvělí a tak jsem si i zaskákala na "Waiting All Night" (vlastně jako dalších milion lidí). Rozhodně by jsi měla jet, a když ne letos, tak příští rok. Někdy se začít musí a já se na fesťáky těším už od zimy :)

      Delete
  3. Děkuji moc, určitě se mrknu :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)