Advertise





50 odstínu šedi

Trilogii 50 odstínů, napsanou E.L.James jsem dostala k Vánocům. Jak říkám, když je škola nemám čas na nic jiného než na učení a hodně mě proto odrazovalo to, že první díl má 608 stran. Nakonec, hned po tom co jsem viděla trailer k filmu, jsem se do něj dala. Přečíst mi ho trvalo jen týden (potlesk) a to díky tomu, že má velmi poutavý příběh.

Studentka literatury Anastasia Steel má za úkol zpracovat rozhovor s úspěšným a bohatým podnikatelem Christianem Greyem (Grey = angl. šedý, odtud název knihy 50 odstínů šedé) Na domluvenou schůzku přijde muž, který Anastasii neuvěřitelně přitahuje. Je okouzlující, krásný, neuvěřitelně chytrý, svůdný a hrozivý. Nezkušená a nevinná dívka poprvé zažívá pocit, že nějakého muže chce. Z jedné strany ji odrazuje jeho záhadná rezervovaná osobnost a z druhé strany se mu strašně touží přiblížit. Starší a zkušený Christian není schopen odolat klidné kráse, důvtipu a nezávislému duchu mladé dívky. Ať chce nebo ne, musí si přiznat – touží po ní, chce ji... ale za svých vlastních podmínek. Anastasia je šokovaná i vzrušená Christianovými nezvyklými erotickými chutěmi. Váhá, ale není schopná mu odolat. Vášnivý živočišný vztah odkrývá jejich tajemství i temné sexuální touhy. (zdroj)

Je pravda, že většina knihy je o sexu a když ho nedělají, tak o něm mluví, ale za tím vším se skrývá i opravdu poutavý příběh. Já osobně jsem byla hrozně zvědavá co vše se skrývá za mocným a tajemným Christianem Greyem a zda mu Anastasia Steel propadne. Zřejmě bych měla na mále, ale hrozně mě u něj odrazovalo to, že je tak strašně nepředpovídatelný. V jednu chvíli neskutečně panovačný (v té chvíli mám potřebu hodit mu žehličku do obličeje) a v druhé chvíli, jako by jeho temná strana odešla a zůstala jen ta světla, kde je citlivý, vtipný a neříká slovo "šuk*t", které z duše nesnáším (jsme králíci na louce nebo?!).

Upřímně otevřené konce jsou velké, ale vážně VELKÉ zlo. Větou "Konec první části" skončila tato kniha a druhý díl už leží rozečtený na mém nočním stolku (Děkuji moc E.L.James). Uvidíme, kdy ho přečtu tentokrát.

4 Comments

  1. Přesně tak jak si napsala u mě na blogu, mít tu šanci si ozdobit pokoj, že by si to toho šla...já taky! :D
    Jinak jsem o tom slyšela no, a viděla ukázky ..nevím zda se na to kouknout, nebo ne. Jéj nesnáším takové VELKÉ zlo, když takhle kniha končí..a pro mojí zvědavost musím číst další díl:D

    ReplyDelete
  2. Mě kniha nezaujala, ale asi se podívám na film. :)

    ReplyDelete
  3. Knihy jsem četla jedním dechem, co si budeme povídat, zase tak zajímavý příběh nemají :-) ale prostě... Třetí díl je o ničem, ale nic neříkám.
    Pokud tě toto baví hooodně podobná je serie Crossfire kde je Eva a Giddeon Cross - předpokládám, že iniciály GC nejsou náhodné ;) ale taky se to dalo číst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upřímně po čase jsem knihu četla už jen proto, že mě zajímalo proč je Christian takový jaký je :). Teď už zase nemám čas na čtení a tak druhý díl necháván na později. Děkuji za tipy :).

      Delete

Thank you for your comment :)