Advertise





LOL vs. LOL


Včerejší den byl náročný pro mé nohy a tak hned jak jsem došla domů, plácla jsem sebou na gauč a pustila si písničky z ipodu. Po chvíli jsem narazila na jednu z mých oblébených písniček, která byla ve filmu LOL (Keane - Somewhere Only We Know). Vždycky, když slyším písničku z filmu, automaticky si chci pustit i film. A tak jsem se rozhodla, že se tentokrát poprvé podívám na původní francouzskou verzi tohoto filmu. Film jsem hledala trochu déle než normálně, protože všude mají americkou verzi s Miley Cyrus. Nakonec jsem ho našla v originále s anglickýma titulkama = jackpot pro vzdělání (z obou jazyků bych ráda maturovala)!


Pro ty co neviděli film tady je malé shrnutí příběhu.
Středoškolačka Lola, které všichni říkají Lol, žije se s svou matkou a dvěma mladšími sourozenci. Po prázdninách se vrací do školy a začátek školního roku jí hned zkazí nemilá zpráva od jejího přítele. Přizná se jí, že se vyspal s jinou holkou a tak mu Lola řekne, že udělala to samé, i když to není pravda. Naštěstí má spoustu přátel včetně nejlepšího kamaráda, který je také shodou okolností nejlepším přítelem jejího expřítele. Tráví spolu hodně času a tak to mezi začne jiskřit a je vidět, že to oba cítí stejně. Se svou matkou mají velmi dynamický vztah, i když se často hádají, jsou obě stejné a obě mají své problémy v lásce. Vše se ale zkomplikuje, když její matka najde její deník a přečte si ho. Dozvídá se, co vše její dcera dělá a s čím se potýká.

Pro mě je těžké určit, která verze se mi líbí více, protože každá má své pro a proti.
Děj: Je téměř stejný až na pár drobností. Francouzská verze je mi ovšem trochu sympatičtější, protože je tam více ukázáno v jakém světě Lola žije.
Herci: Ve francouzské verzi jsou mi někteří herci sympatičtější, ale Douglas Booth se mi prostě líbí více než Jeremy Kapone (škoda těch vlasů).
Hudba: Tak to nejde srovnávat vůbec, protože písničky byly stejné. Ale písničkami se strefili do mého vkusu na 100%!
Ostatní: Na americké verzi je vidět, že je natočena později. Kvalita se s roky lepší a lepší a technický pokrok je taky nezastavitelný.

I po tom, co jsem vypsala své názory, se prostě nemůžu rozhodnout, která verze se mi líbí více. Budu si muset oba filmy pustit znovu a pak na to možná přijdu. A co vy? Viděli jste obě verze? Které dáváte přednost vy?

5 Comments

  1. LOL je skvělý film ! :) já viděla jenom tu jednu verzi a to s Miley. Ten pocit, že jsem aspoň trochu pomohla je prostě pěkný. Taky ho budu nosit na ruce, snad pořád.

    ReplyDelete
  2. Videla jsem obe verze filmu ^_^ Prvni jsem videla fracouzku verzi a libi se mi trocu vic jak z Miley

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trošku jsem nad tím přemýšlela a možná mám blíž k té francouzské verzi, ale pořád jsem taková nerozhodná no :).

      Delete
  3. Ani nevím, že je druhá verze. Viděla jsem pouze film s Miley Cyrus. Ale pohledám a kouknu i na puvodní verzi ;) Díky za tip ;)

    ReplyDelete
  4. O 2.verzi jsem nikdy neslyšela, ale protože miluju LOL s Miley ( i když ji nemusím, tak film je parádní)! tak bych si asi nezvykla na jiné herce :)

    Chica con suenos
    www.diario-sueno.blog.cz

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)