Advertise





Pražáci v Praze

100% turista
Včera odpoledne, jsem se rozhodla, že půjdu fotit. Normálně chodím s taťkou na kampu, kde se nachází sochy miminek, na které hrozně ráda lezu, ale tentokrát jsme měli jiný plán. V Praze jsem se narodila a žila zde 13 let, ale nikdy jsem nebyla u Lennonovi zdi. Taťka zde bydlí.. no už dlouho (původně je z Brna) a taky tuto zeď nikdy nenavštívil. A tak jsme se rozhodli zahrát si na turisty a najít ji.

Pro ty, kdo ani trochu netuší co je to Lennonova zeď, jsem sem přidala menší popis.
Lennonova zeď je zeď Maltézské zahrady v Praze na Malé Straně. Od sedmdesátých let byla nazývána "Zeď nářků". Objevovaly se na ní křídou psané básničky – většinou milostné. Občas byly režimem zamalovány bílou barvou, ale brzy se znovu objevily.
Po smrti Johna Lennona v prosinci 1980 byl využit zaoblený obelisk, sloužící původně jako zdroj vody, k vytvoření symbolického hrobu Johna Lennona. K tomuto symbolickému hrobu nosili lidé květiny a svíčky a brzy se na okolní zdi začaly objevovat graffiti inspirované Johnem Lennonem a útržky textů písní hudební skupiny Beatles.(zdroj)
 
A tak jsme teda hledali a hledali a furt jsme jí nemohli najít. Nakonec taťku napadlo, že si zapne GPS v mobilu a hned to najdeme. Nestalo se tak, mobil dal do ruky mně a já, s nulovýma zkušenostma s navigací, jsem nás měla vést. Nebudu tu zdlouhavě popisovat, jak jsme asi 3x šli ke Karlovu mostu a zpátky a kolikrát jsme se stihli pohádat (mockrát). Nakonec jsme Lennonovu zeď našli a já si mohla odškrtnout další ze splněných cílů. Fotku u Lennonovi zdi nemám, protože bych na ní byla asi s 20 turisty, kteří měli o fotku taky zájem, tak snad někdy příště.
Úžasné zpíval a hrál! Škoda, že už odcházel.
Další fotky najdete v celém článku.


 Dalo by se říct, že John Lennon trochu zaniká
To bylo hned jak jsme přišli, pak už nebylo možné vyfotit tak velký kus zdi bez lidí

Kdyby jste někdo hledal, tak jako my, tak to je název ulice, kde se zeď nachází

6 Comments

  1. Fotky jsou prostě bombové !
    A nejsi jediná, kdo zeď takhle složitě hledal :D:D My s Aničkou jsme to obešli tak 5x než nás napadlo přiblížit si GPSku a zjistit, že vlastně chodíme kolem toho :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju :)!
      My jsme se spíš nepohodli s GPSkou :D pak už jsme na to přišli a já tu zeď málem minula :D!

      Delete
  2. Prostě uplně božské fotky! Ouuuuch, u té zdi by se fotilo :3 Uplně vidím už ty fotky :3 Až budu v Praze, tak se tam chci jít rozhodně podívat, protože to vypadá užasně. Opravdu super fotky!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc! :) Chtěla jsem taky fotku, ale to se nedalo.. moc turistů a bolelo mě koleno, tak jsem to vzdala :(. Vezmi GPS a rozhodně tam zajdi! :D

      Delete
  3. jůůů, mě ty tvoje komentáře taky tak moc překvapí!:) já zase někdy říkám...ať už přidá článek, ať mám co komentovat! :) jinak já byla taky nedávno v Praze na Vyšehradě a Orloji, ale u té zdi jsem nikdy nebyla a docela ráda bych se tam koukla, vypadá to moc hezky, a hezky si to vyfotila! :) Páni a ty fotky jsou úplně nádherný :) hlavně to světlo s ulicí a to pod tím! Bomba! :)) a děkuji ti moc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc :) jsem ráda, že to tak máme obě. Doufám, že další článek přidám co nejdříve ať tu mám zase nějaký komentář od tebe! :)

      Delete

Thank you for your comment :)