Advertise





Berlín - 1. den

Vstávání ve 2 ráno nakonec nebylo tak hrozné a já i kamarádka Terka jsme se bez problémů připravily a vyrazily k autobusu. Samozřejmě, že to netrvalo dlouho a skoro všichni jsme v autobuse usnuli. Cesta utíkala a dojeli jsme do Drážďan, kde jsme šli na prohlídku zámku Moritzburg, kde se natáčela známá česká pohádka "Tři oříšky pro Popelku". Okolí zámku bylo velice krásné a zámek mě zaujal tím, kolik paroží bylo na stěnách.


Další zastávka byla v městečku Radebul u Drážďan, kde jsme šli do muzea Karla Maye. Muzeum bylo velmi pěkné, působilo velmi útulně, ale bohužel tam bylo velké teplo a tím, jak málo jsem spala, jsem tam trochu usínala.

Pak jsme všichni zase nasedli do autobusu a jeli do Míšně, kde byla naše poslední zastávka a to návštěva porcelánky. Tam se mi moc líbilo, všechny ty zdobené talíře a hrnečky a hlavně to jak neuvěřitelná práce to je. Všichni jsme vtipkovali, že nám kamarád koupí jednu vázu, která stála asi 100 000 euro. Upřímně, zase tak hezká nebyla, protože na můj vkus byla až moc přeplácaná. Po prohlídce jsme měla asi 2 hodiny rozchod ve městě a tak jsme si šli dát kafe, abychom přežili zbytek cesty. Město se mi hrozně líbilo, působilo trochu Vánočním dojmem a já tam pro vás nafotila hned první outfit, který uvidíte v dalším článku.

Zbytek cesty utekl tak, že už si ho ani nepamatuji a my jsme přijeli před hotel. Vypadal jako obyčejný panelák a lidé v něm působili strašně nebezpečně (vážně, většina z nich jako feťáci, násilníci a tak dále). Pokoj vypadal pěkně, ale sprcha byla.. zajímavá? Představte si malinkou místnost, kde je záchod, malinké umyvadlo a hlavice (prostě to co držíte v ruce :D) od sprchy. Podlaha všude stejná,žádné rozdělení mezi sprchou a záchodem. Jediné co bylo na zemi byl malý odtok, který byl z části ucpaný, takže při sprchování se utvořila v koupelně malá potopa, kterou jsme s holkama nazvaly Titanic. K večeři jsme měli špagety s omáčkou (taková polévka s masem spíš), což je taková ta jídelní klasika. Večer jsme všechny usnuly během chvilky, protože to byl vážně únavný den.











4 Comments

  1. máš krásné fotky :) taky bych se na ten zámek jela hned podívat ♥ no a ta sprcha je vtipná :D

    ReplyDelete
  2. jééé, tam kde se natáčela ta pohádka, tam jsem chtěla taky, tak třeba to někdy uvidím :)
    tývade, těším se na ten outfit, který přidáš! :) jinak s tou koupelnou mě to celkem i pobavilo. Když jsme byli naše třída na lyžáku..tak tam byly sprchy, ale jakože hezký. A ta jedna tu vodu nepobírala, takže sprchovej kout, se málem vytopil :D když jsem tam byla já, tak jsem nemohla otevřít ty sprchové dveře, jinak by se všechna voda svalila a vyplavila celou koupelnu :D bylo to nebezpečné ! :D ale zážitek super. ách, fakt ti závidím, muselo to tam být super, těším se na další článek! coo, váza za 100 000 E.? Zbláznili se. Tolik peněz nebudu mít ani za celý svůj život :D

    ReplyDelete
  3. Páni, zní to suprově a fotky jsou moc hezké :) Mě Německo nikdy nijak nelákalo, ale teď si říkám, že tam určitě musí být spoustu krásných míst. A ta sprcha mě teda pobavila :D

    ReplyDelete
  4. Uplně super to vypadá :) viditelně sis to užila :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)