Advertise





Berlín - 2.den

A jsem tu s dalším dnem v Berlíně. Po noci v hotelu, kdy jsem se překvapivě skvěle vyspala, jsme vyrazili do západního Berlína. Jako první jsme navštívili Památník Holocaustu (Židovský Památník), což byla vlastně docela sranda. Pro ty co neví, jsou to takové kvádry, různě velké, postavené za sebou. No a vždycky bylo hrozně vtipné, že jste nevěděli, kdo zrovna výjde do uličky před vámi.. teď to ale vůbec nezní vtipně (pokus dobrý). Nicméně jsme cestou viděli úžasný obchod s donuty "Dunkin' Donuts", ale byli jsme po snídaní, tak jsme tam ani nešli.


Pak jsme zamířili na Českou ambasádu, kde jsme měli takovou "přednášku", kde jsme se mohli ptát na otázky, které nás zajímali. Vypadalo to tam trochu socialisticky a o 1 000 000% jinak (hůř?) než jiné ambasády - například ta od Velké Británie.

Další na seznamu byla Braniborská brána. Více fotek tu bohužel nebude, protože focení bylo skoro nemožné. Za 1. velké množství turistů, kteří mi hrozně rádi lezli do záběru a za 2. tam byla nějaká stávka a ta mi taky trochu kazila fotky.

Pak jsme se vydali na projížďku lodí po řece Sprévě. Cestou jsme šli kolem Říšského sněmu u kterého jsme měli chvíli na focení a musím říct, že právě tahle fotka se mi z tohoto dne líbí nejvíc.

Projížďka na lodi byla úžasná, ale bohužel po nějaké chvilce začalo pršet a tak jsme se spolužačkou šly dolů pod střechu a jediné místo, bylo vedle naší kuriózní průvodkyně. Řekla nám, že budeme mít rozchod u Primarku a já jsem z toho byla hrozně nadšená a tak jsem se o tom rozpovídala. Kdo se ale pořádně rozpovídal, byla naše paní průvodkyně. Přestavte si 57 letou paní (vypadala mladší), tmavé řídké vlasy, křivé zuby a hlas jako po krabičce cigaret denně.. máte? A teď si představte jak říká "Primark je skvělý, jednou jsem si tam koupila krásné triko s koněm a třásněmi na rukávech". Ano to řekla, ale to nebylo to nejlepší. Dál jsme se bavili o tom, že jsou v cizině mnohem spontálnější lidé, než u nás a na to mi řekla, že jí jednou jeden ital řekl "Ciao Bella" a dal jí kafe zdarma a k tomu všemu, mi řekla, že to znaméná "Čau krásko".. to asi kdybych nepochopila :D. Kdyby jste jí poznali, určitě se teď smějete.

Muzeum u Checkpoint Charlie mě tolik nezaujalo. Bylo tam hrozné vedro, velký dav lidí a neuvěřitelně velké množství textu. Po návštěvě muzea nás čekalo obchodní centrum KaDeWe, kde jsme měli 2 hodiny na rozchod. Kdyby jste to viděli. Přízemí - Kosmetika, 1. patro - Dámské, 2. patro - Pánské, 3. patro - Nádobí a kuchyňské doplňky, 4. patro - Papírnictví. 5. patro - Jídlo. Samozřejmě, že kosmetika Channel, kabelky Michael Kors a další značkové věci byly kouzelné, ale 3.,4., a 5. patro bylo prostě úžasné. Původně jsme si s holkama myslely, že tam dlouho nevydržíme, ale to jídlo <3!

Zbytek času jsme věnovali hledáním Dunkin' Donuts. Upřímně? Lepší koblihy jsem nejedla. A po tak skvělých koblihách, jsme prostě usnuly během chvilky.













4 Comments

  1. Juu, to muselo být boží. V Berlíně jsem ještě nebyla, ale musím se tam podívat. Ty fotky jsou úžasné. Krásné město, ten Berlín. <3

    ReplyDelete
  2. pobavilo mě to, jak si napsala, jak ti nějaká stávka kazila fotku :D
    fakt ti závidím, že jsi se měla takhle fajn, hned bych jela s tebou.
    strašně se mi líbí ty fotky! :)
    páni, tak mě by nikdo neřekl "Čau krásko" možná tak, "Čau zrůdo", ta se teda měla, ale jak to hezky po italsku zní :33
    a poslední fotka, první čeho jsem si všimla, bylo McDonald's, jak jinak :D mňam, dala bych si něco dobrého! :)

    ReplyDelete
  3. další skvělý den evidentně :)) o pomníku jsem už hodně slyšela - kamarádka se tam byla podívat.... taky bych ho jednou chtěla navštívit... jinak turisté rádi lezou do záběrů, na to už jsem přišla taky :DD a máš nádherné fotky :) jsem zvědavá na další den :)

    ReplyDelete
  4. Skvělé fotky! Ty kvádry vypadají velice zvláštně... jak z nějakého sci-fi... Dobře jsi popsala tu průvodkyni :DD

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)