Advertise





Berlín - 4.den

A je tu 4. a předposlední den mého velmi vydařeného školního výletu. Musím přiznat, že občas mám vážně problém vzpomenout si, co se daný den dělo, ale vždycky se mi to živě vybaví, při prohlížení fotek.


Hned ráno jsme vyjeli do Postupimi, kde nás čekala prohlídka zámku Sans souci a zámku Cecilienhof. Zámek Sans souci se svými nádhernými zahradami v mém oblíbeném francouzském stylu, připomínal Versailles a působil velmi honosně jak z venku, tak vevnitř. Naopak zámek Cecilienhof vypadal z venku jako statek, ale uvnitř byl velmi pěkný. Naše profesorka si tam zahrála na průvodkyni. Dostala mikrofon, my sluchátka a překládala vše co průvodce řekl. S Terkou jsme po chvíli zjistili, že se sluchátko dá přepnout na ostatní průvodce z mikrovonem a tak jsme si z toho udělali trošku remix.

Abych byla upřímná, na chvíli jsem začala uvažovat, co jsem měla ten den na oběd. Vím, že jsem snědla plno Fit tyčinek, ale ani za nic si nevzpomenu, co jsem si dala k jídlu. Nicméně, hlady jsem určitě neumřela. Profesorkám se povedlo prosadit výlet k Berlínskému Olympijskému stadionu, kde jsme se samozřejmě všichni fotili. Dokonce si i naše profesorka lehla na zem při jedné fotce a my jsme si dělali srandu, že jí odřízneme a uděláme z toho fotku, že leží všude (museli by jste jí vidět, aby jste si smáli tak jako my).

Nakonec jsme den zakončili návštěvou dalších nádherných zahrad u paláce Charlottenburg, kde jsme s profesorkami krmili kachny. V Berlíně je zřejmě něco ve vodě, ale jejich kachny ani z poloviny nepřipomínají ty naše. Byli tam takové černé s bílým zobáčkem, které nevypadaly ani tak extra jinak, ale pak tam byla jedna absolutně, šíleně barevná. Do teď mě zajímá co je to za druh, protože nic takového jsem ještě neviděla (fotka v celém článku).

Nakonec jsme přijeli na hotel, dali si večeři, kterou si bohužel pamatuji a šli na pokoj zabalit si všechny věci. Nakonec jsme měli všichni trochu smutnou náladu, ale pak nás to přešlo při sledování Německého "Hlasu", kde byli vážně skvělí zpěváci. Pak už jsme všichni šli spát s myšlenkami na dlouhou cestu, která byla před námi.












1 Comments

  1. ten vodní pták vypadá vážně zajímavě :O působí na mě jak umělá kačenka :D něco tak pestrého jsem ještě neviděla, když to nebyl papoušek :D tak takový remix? museli jste mít vážně veselo :D

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)