Advertise





Gingerbread Time

V pondělí můj blog překročil hranici 5000 zobrazení! Tímto bych vám chtěla moc poděkovat za podporu, krásné komentáře a hlavně za to, že se na můj blog stále vracíte. Moc to pro mě znamená :)

Je to teprve pár dní co jsem zveřejnila poslední video a jsem tu zase s dalším. Je šílené, jak mě natáčení a úprava videí začala bavit. Stále objevuji nové a nové věci a je toho tolik, co se musím učit. Například mluvit. Možná se to zdá jednoduše, ale když už si před kameru sednete, najednou nevíte co máte říct. V mém případě se snažím toho říct až moc během krátké chvíle a buď se zadrhnu, nebo nedokončím slovo. Ale musím natáčet dál a tím se zlepšovat a to se nebojte. Mám v plánu další 3 videa a uvidíme, kolik jich ještě zvládnu zrealizovat. Tento týden se můžete těšit na jeden článek a na další až příští týden.
A teď už zase k videu. Jelikož do Vánoc už nezbývá tolik dní, rozhodla jsem se pro něco, co se na období mezi podzimem a Vánoci skvěle hodí. Není to nic jiného než pečení perníčků. Kdyby se vám nechtělo složitě opisovat z videa, recept je k dispzici v celém článku.

Jestli se vám zdá, že vypadám unaveně, máte pravdu. Ten den jsem musela dopisovat test z chemie a vstávala jsem v 5 ráno. No, to by nebylo hrozné, znám spousti lidí, kteří vstávají dříve, ale já jsem měla takové to klasické spaní, kdy vám příjde, že ani nespíte, ale spíš se jen tak převalujete. Tak doufám, že mi to odpustíte.. každý den nemůže být dokonalý. A teď už si vemte hrnek horkého čaje, deku a pojďte se se mnou naladit na přicházející Vánoce.


Ingredience:
Těsto:
50 dkg hladké mouky
12,5 dkg změklého másla
30 dkg moučkového cukru
3 vejce (+ 1 na potření)
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
Koření do perníku

Poleva:
15 dkg moučkového cukru
1 bílek
1 lžička citrónové šťávy

Cukr vyšleháme s máslem a vejcem do pěny. Poté přidáme vejce a tekutý med. Mouku si rozdělíme na dvě částí. Do první přimícháme sodu a koření do perníku. Pěnu smícháme s 1. částí mouky na těsto a podle konzistence přidáváme i z 2. části. Může se stát, že mouky budete potřebovat trocchu více, ale nakonec by mělo být těsto trošku lepkavé. Dáme na minimálně 24 hodin do lednice odležet.

Po odležení těsto vytáhneme a rozválíme na předem pomoučené ploše. Vyválíme asi 0,5 cm tlustý plát, ze kterého vykrájíme tvary, dle vlastního výběru. Perníčky dáme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů (v případě horkovzdušné trouby raději méně), přibližně na 10 - 15 minut. Hned po upečení potřeme vejcem.

Nakonec zdobíme polevou, kterou utřeme z curku, vejce a citrónu.


2 Comments

  1. juchůůů, těšila jsem se jako bleška! :))
    ty a problémy s mluvením? vůbec mi nepřijde, zvládáš to levou zadní a videa jsou taky bombová, takže já mám názor jen a jen kladný :)
    ta šála je naprosto boží!! a opravdu tam vypadá unaveně, tak se koukej pořádně odpočinout :)
    jinak tu ruku? to máš namalovaný, nebo to je něco jiného? pokud můžu být zvědavá :)
    a samozřejmě, návod je opravdu super, povedl se ti a myslím si, že se tímto dá hodně moc dobře inspirovat . Myslela jsem si že je to těžší, ale to bych možná zvládla i já, děkuji za super návod! S tím kynutím si mě pobavila :D mnam dala bych si je hned, perníčky jsem vždy zdobila ze ségrou, je to super :) náhodou máš to dost pěkný!!! a popravdě si zavtipkovalo dost dobře, hlavně s tou pizzou, já už tady říkám , že se máš, že máš pizzu a ono tohle, to jsem fakt nečekala :D jinak týjo, kde děláš videa? já si stáhla nejmín 20 programu a bud nejdou, nebo prostě jsou špatný.. :/

    ReplyDelete
  2. U nás těsto na perníčky dělá vždy radši mamka, protože já a kuchyň bohužel nejsme moc velcí kamarádi. Všímám si, že hodně lidí dělá světlé perníčky, ale my děláme jen kakaové a ty jsou ještě trochu tmavší. Děláme je i na Velikonoce a mám je fakt ráda, kdysi jsme je nezdobili, ale poslední roky kupujeme takové ty zdobítka většinou v Lídlu a pak to sestry ozdobí;) Moc pěkné video a máš fakt suprovou šálu. Jo a ještě ty nehty, ta barva toho meruňkového laku je och...<3

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)