Advertise





Let it snow

Jak všichni víte, k Vánocům jsem dostala knížku "Let it snow" od Johna Greena, Lauren Myracle a  Maureen Johnson. Objevila se i ve videu "December Favourites" a byl pro to velký důvod.



 3 příběhy od 3 autorů, které nám ukazují, že svět je malý a o náhody tu není nouze. Osudy různých lidí spojí jedna velká sněhová bouře, která zasáhne Gracetown přesně na Štědrý večer. Ze začátku by se zdálo, že všem způsobí jen problémy, ale osud to tak nenechá a i přes veškeré překážky, které v průběhu jediného dne nastanou, se všichni dočkají šťastného konce. 

Knížka byla v angličtině a musím uznat, že to byla velice jednoduchá angličtina, proto se četla skoro sama. Film "Láska nebeská" miluji hlavně díky tomu, jak se při celém průběhu tohoto filmu proplétají osudy různých lidí na různých místech. A přesně tak tomu je i v "Let it snow". Každý příběh je plný zápletek, ale hlavně i romantiky na konci a když tohle vynásobíte třemi, máte z toho super-romantickou knihu, která Vám nedovolí přestat číst. Všichni tři autoři odvedli skvělou práci a všechny příběhy mají své určité kouzlo.

Rozhodně jsem ráda, že jsem měla možnost si tento příběh přečíst. Objevila jsem spoustu nových anglických slovíček, pobrečela si a rozplývala se nad tím, jak rozkošné zvířátko je "teacup pig".

12 Comments

  1. Ta knížka se mi líbí, už jen z toho popisku. Jenže u mě je fakt problém, že je to v angličtině. Asi tam jsou lehká slovíčka, ale jsou tam časy - minulý atd.. a to by mi dělo problémy, tak kdyby byla v češtině, tak bych si ji ráda přečetla :)
    A jinak ten vzhled - no prostě samá krása. Ne, ty nejsi šikovná jen na psaní článku, na tvorbu videí a módní outfity, ty jsi prostě naše šikulka i po grafické stránce! :) :*

    ReplyDelete
  2. mě se strašně líbí vzhled té knihy a ten název. let it snow. to zní tak kouzelně:D všechno spojené se sněhem mi připadá kouzelné.
    chtěla bych si přečíst všechny knihy od johna greena, snad se mi to povede:)
    a máš pěkný blog:)

    ReplyDelete
  3. Miluju sněžítka. Mám jich doma plnou polici a stále si kupuji další a další. Vozím si je z dovolené jako vzpomínkové předměty.

    ReplyDelete
  4. Knížka musela být skvělá, určitě si ji přečtu. Green je prostě klasika! :) I když te angličtiny se trochu bojím, ale když jsi to zvládla, tak já snad taky.
    A je vtipné, že jsme psali knižní recenze ve stejný den. :P

    ReplyDelete
  5. O knížce jsem ještě neslyšela, ale působí moc zajímavě. Já mám taky ráda romantiku a prolínání různých příběhů, stejně tak jako miluju angličtinu, takže možná bude právě pro mě :)) A když už jsme u tohohle tématu - viděla jsi filmy Paříži, miluji Tě nebo New Yorku, miluji Tě? Je to v podstatě to samé téma :)
    A ještě bych chtěla jen upozornit, že nahoře nefunguje odkaz na Instagram (chtěla jsem omrknout a nejde to :D).

    ReplyDelete
  6. Nene, filmy na sebe nenavazují, jen ta struktura je stejná :) A je jich i víc, tuším o Moskvě a nějaké další, ale já jsem viděla jen tyhle dva a oba se mi líbily - New York asi víc, z následujících důvodů: Shia LaBeouf, Bradley Cooper, Orlando Bloom. Ne, dělám si srandu :D :D Celkově, prostředí i příběhy mi byly bližší :)
    Ano ano odkaz na Instragram už funguje, jak má :D Není zač :)
    Já taky děkuju za komentář i za přání, snad mi ta touha po zdravém žití už vydrží napořád :)

    ReplyDelete
  7. Lásku nebeskou mám taky ráda a hlavně mamka ji sjíždí pokaždé když je v TV. Mám ráda i ty písničky z ní, máme doma i CD z filmu:D Od Greena jsem četla jen kousek Hledání Aljašky a Hvězdy nám nepřály. Sestra teď čte papírová města, určitě jí knížku doporučím a sama si ji taky časem přečtu:))

    ReplyDelete
  8. knížka zní zajímavě.. Ale Láska nebeská mě tak moc neočarovala jako všechny ostatní,škoda:)

    ReplyDelete
  9. Je to napsáno v super angličtině, která není až moc jednoduchá, ale zároveň se nemusíš každých pár stránek zastavit a přemýšlet, cos to zrovna přečetla.
    Jsem ráda, že se ti to líbilo, je to skvělá knížka. A to proplétání osudů lidí je vážně super, i když tady se mi to líbilo ještě víc než v Lásce nebeské.
    Asi to není úplně nejlepší otázka, ale prostě se musím zeptat: který z těch příběhů se ti líbil nejvíc? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knížka je to skvělá to máš pravdu a je vážně těžké rozhodnout, který příběh se mi líbil nejvíce. Po celovečerním přemýšlení jsem se rozhodla pro příběh od Johna Greena. Líbilo se mi v něm trochu toho dobrodružna spojeného s romantikou. Na podobné úrovní mám i ten poslední, protože jsem byla unešená z toho, jak se najednou všechny příběhy propojily :). Jaká část se líbila tobě? :)

      Delete
    2. Já to mám podobně jako ty. John Green vede, ale první povídka se mi líbila víc než poslední, i když, jak říkáš, v poslední je úžasné, jak se to všechno propojí. :)

      Delete
  10. Aj ja som túto knihu dostala k Vianociam. Práve ju čítam, zatiaľ som na druhom príbehu, ale veľmi sa mi páči. Také oddychové čítanie :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)