Advertise





Soft Biscuits with Blueberries (Lidl Food Challenge)

Nedávno mě mamka informovala o soutěži, kterou pořádá Lídl pro blogery. Vše spočívá v tom, že máte určené 3 suroviny - sušenky, sezónní ovoce, čokoláda na vaření, a z nich musíte vymyslet recept. Pak už ho jen nafotíte, sepíšete a pošlete na mail, který je uveden v pravidlech. Úplně posledním krokem je zveřejnění na blogu. To, co určitě každého napadne, je udělat cheesecake. To jsme ale dělat nechtěly, protože přesně toho bude plný internet. Nakonec jsme se rozhodly pro sušenky s tvarohem v čokoládě. S celým "sušenkovým" nápadem přišla mamka a nakonec to dopadlo velmi dobře


Ingredience:
250 g tvarohu
1 vanilkový cukr
60 g moučkového cukru
100 ml smetany ke šlehání (půl kelímku)
50 g ztužovače 
Sezónní ovoce
100 g sušenek (Tastino Petit Beurre - vanilkové)
100 g čokolády na vaření (FinCarré)

Postup:
Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha. Tvaroh smícháme s oběma cukry a poté k němu přidáme i ušlehanou šlehačku. Ztužovač připravíme dle návodu a poté přidáme k tvarohové směsi. Nakonec přidáme borůvky či jiné ovoce a pořádně promícháme. 

Připravíme si sušenky a na každou dáme přiměřené množství směsi. Poté přiložíme druhou sušenku nahoru, abychom vytvořili "sendvič". Dáme nejlépe přes noc ztuhnout do lednice. 

Další den sušenky namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Necháme ztuhnout, a poté můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.


5 Comments

  1. To vypadá tak lahodně, že nemám slov! :D
    Mňam! Jenom jak znám mou mámu, tak ta by mi něco takového vůbec nedovolila..
    Ale víš co si myslím? Že to vyhrajete, protože tohle je opravdu originální nápad a musí to chutnat vyníkajícně! (divné slovo) :-D Nejraději bych se do toho zakousla! Ty s mamčou se stanete šéf kuchařkami :-) Take držím palečky a fandím Vám, abyste vyhráli! :-)

    ReplyDelete
  2. Konečně se dokopávám k tomu, abych ti okomentovala tento článek. Je to super nápad, moc se mi líbí ten vnitřek jak je to tak hezky barevné. Přeju ti abys vyhrála celou soutěž, protože si ten kurz opravdu zasloužíš. :) Kdy je vlastně to vyhlášení?

    ReplyDelete
  3. Já jsem prostě neodolala a hned jsem to musela zkusit. Musím říct že to bylo opravdu výborné... ani né za dva dny byly všechny sušenky pryč :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem moc ráda (já i mamka). U nás se také moc dlouho neohřály (nebo neochladily?) :D.

      Delete

Thank you for your comment :)