Advertise





Christmas in Prague

Vzhledem k tomu, že je dnes první den roku 2016, nebylo by vůbec žádné překvapení, kdyby se zde objevila rekapitulace roku předchozího. Místo toho pro vás mám shrnutí mojí nedávné návštěvy Prahy. První den přeskočím a začnu dnem druhým, jelikož jediné, co jsem po příjezdu dělala, bylo sledování pohádek, rozbalování dárků a hlavně odpočívání. 

It's 1st January and that's a perfect time for 2015 recapitulation, isn't it? Today I don't want to talk about whole year, but just about this week spent in Prague. First day was more relaxing than exciting, all I did after my arrival was eating, watching TV and unwrapping presents.





S Karin, kterou určitě dobře znáte z mých vlogů a článků, jsme zavedly novou tradici. Vždy, když se se sejdeme, zajdeme si někam na snídani. Tentokrát jsme vyzkoušely "Marthy's Kitchen", kde si mě získaly waffle s pudinkem a borůvkami a chai latte (konečně v normální velikosti). Krásné prostředí, výborné jídlo a já už chápu, proč je tohoto bistra (?) plný instagram. Pak jsme se vydaly fotit, na oběd a nakonec jsme si ještě prošly pár obchodů. S fotkami jsem velmi spokojená a vám děkuji za krásné komentáře.


Myself and Karin (great friend of mine), we created a new tradition. Every time, when we meet, we go somewhere to have a brunch. And I really like this tradition, you know.. me and food. This time, we visited "Marthy's Kitchen" and since that day, my heart belongs to waffles with blueberries and chai latte which was finally in normal size. Lovely interior, delicious food and now I understand why I have my instagram full of this bistro. Then we took some photos, had lunch, and visited few shops. I really like how photos from that day went and I want to thank you for all your lovely comments. 



Další den mě čekala klasická vánoční procházka na hrad. Jedná se o mojí tradici, které nikdy nebudu mít dost. Na hradě bych mohla být 1000x a stejně se tam vždy ráda podívám. Tentokrát jsem s taťkou neodolala trdelníku a hrdě můžu prohlásit, že to byl snad nejlepší trdelník v mém životě. Pak následovala procházka na přeplněném mostě, kde jsem si pohladila sošku pejska a nakonec jsme se vydali zpět domů, kde jsem si mohla zakřičet: "Já věřím na víly, ajo!" spolu s Petrem Panem.



On Tuesday, I went for a walk with my dad. It is our little tradition - visiting Prague castle and Charles Bridge. It is my favourite thing to do, but this time, it was even better. I bought trdelník which is something like our traditional Christmas desert. I can't describe how delicious it was. Then we went home where I watched my favourite movie "Peter Pan". I thing I will be forever in love with Peter.



 
Poslední den jsem se vydala na farmářské trhy a poté jak jinak, než do Costa Coffee. Já se snad té ostružinové čokolády nikdy nenabažím. Po cestě na nádraží jsem dokonce zjistila, že otevřeli novou Costu kousíček od domu, takže příště, až půjdu na nádraží, si určitě koupím kafíčko na cestu. Tímto skončil můj výlet a také tento článek. A jak jste trávili Vánoce vy? :)

Last day, I decided to go to farm market and then surprisingly to Costa Coffee. I just love their hot chocolate. On my way to train station, I found out new Costa Coffee has been opened. I can't be happier, because next time, I will buy big cup of hot chocolate and take it with me. I can't imagine better company in train than hot chocolate. And that was the end of my trip and that is also the end of this post. And how was your Christmas? :)









5 Comments

Thank you for your comment :)