Advertise





45 Hours in Prague

Zdravím vás do dnešního propršeného a prosněženého dne. Můj víkend v Praze nebyl úplně takový, jaký jsem si ho představovala, ale i tak jsem si ho moc užila. V den odjezdu jsem se probudila s otravnou rýmou, a tím pro mě ten den návštěva hokeje a pozdější posezení s bráchou skončily. Ne, že by byla rýma nějaká vážná a smrtelná choroba, ale přiznejte se, že se vám taky nikam nechce, když smrkáte minimálně do 3. balíčku kapesníků, oči vás pálí, že nevidíte ani s brýlemi, a usínáte nejen v sedě ve vlaku, ale i ve stoje v metru. 

Hello everybody, what a rainy day. My weekend in Prague wasn't really perfect, but I enjoyed it anyway. On Friday, I woke up with a runny nose and that meant - no ice hockey and no pub gathering with my brother. Not, that my runny nose was a big deal, but let's be honest. When you're tired, your eyes are sore and you are using your 50th tissue of the day, you're really not in a perfect mood to go anywhere. 






První den jsem tedy zakončila asi 3 litry čaje a usnutím při první scéně seriálu. Další den ráno jsem vyrazila s taťkou na snídani kam jinam, než do Marthy's Kitchen. Toto místo si mě získává čím dál tím víc. Nejen, že je tam naprosto vynikající jídlo, ale také se tam setkáte s velmi milou obsluhou (tentokrát to byl sympatický majitel), a o interiéru bych mohla mluvit do nekonečna. To je přesně ten styl, který mám ráda - různorodý nábytek, který k sobě tak nějak pasuje. Po snídani jsem si zajela pro společenské kalhoty (které jsem měla na wishlistu) do Fashion Arény. Samozřejmě jsem jela špatným busem, skončila někde neznámo kde, pak začalo pršet a neuvěřitelně foukat a já začala být naprosto zoufalá. Nakonec jsem pořídila v Mangu takové, které splňovaly všechny mé představy a stály jen 200,-.

First day ended with me falling asleep after 1st scene of the Simpsons. Next morning, I invited my dad on a brunch to my favourite place - Marthy's Kitchen. This place just has something. Something you fall in love with - really kind people, delicious food and of course the most beautiful interior. There are different types of furniture that somehow go together so well. After the brunch, I went to Fashion Arena to buy trousers that I wanted for ages. Of course I was in a wrong bus, had to wait for 30 minutes for the next one and while I was waiting, the most annoying wind was making me just so, so, so desperate. Luckily, I came there and bought new trousers in Mango for less than 10 Euros.


Když jsem přijela domů, čekala na mě ochutnávka lyofilizovaného ovoce (mrazem sušeného), které taťka koupil na farmářských trzích. Je to sice pěkně drahá svačinka, ale naprosto vynikající. Je hrozně zvláštní, jak intenzivní chuť se v takovém sušeném ovoci skrývá. Pak jsme vyrazili na procházku deštivou Prahou, jejímž cílem byl hlavně trdelník pod Pražským hradem. A ano, tím můj den skončil, protože kdykoliv někam vyrazím, musí pršet, foukat a padat bomby. 

When I came home, I had the opportunity to try freeze-dried fruits that my dad bought on the farm market. It‘s really expensive snack, but I can say it‘s really delicious. It‘s hard to describe the taste of it, but it‘s surprisingly very fresh and full of savour. Then we went to the Prague Castle, where we bought our favourite trdelník. For those, who don't what it‘s – it‘s sweet and delicious, that's all I can say. And that was the end of the day, because there was a really bad weather outside and for me, it’s very important to stay healthy.


V neděli byla na programu dne snídaně s Karin ♥. Když srovnám snídani v Monoloku, kam jsme vyrazily a v Marthy's Kitchen, tak je to takový podprůměr. Malinová limonáda byla dobrá, ale už jsem měla lepší a porce snídaně byla jednoduše malinká. Ten velký bílý talíř to k tomu ještě neuvěřitelně zvýrazňoval. Chuťově tomu nemohu nic vytknout, ale příště raději zajdu někam jinam. 

On Sunday, I went on brunch with my partner in crime - Karin. In comparison with Marthy's Kithchen, this is not a place, where I want to go more than once. Raspberry Lemonade was good, but I missed something in it. Let's just say I had had tried better lemonades before. The food was tasty, but look at the picture. Can you see the huge plate with a small portion of food? I can and my stomach can too.

Nakonec jsem s ucpaným nosem přijela domů, dala si oběd, viděla pár dílů Simpsonových a vyrazila na nádraží. Ve vlaku mi dělalo společnost  Mocha z Costa Coffee, které jsem si vychutnávala každým douškem. Když jsem ale přijela domů, moc dobře mi nebylo, a tak jsem si ani nevybalovala. Teď už je mi o hodně lépe a zítra už se těším na návštěvu Krakowa. Na článek o celém dni se můžete těšit hned, jak upravím video a fotky. Zatím se mějte krásně a já si jdu dát dlooouhou koupel.

Then I came home, had lunch and watched couple episodes of the Simpsons. After that, it was a time to go home. This time, I wasn't alone in train - my fellow was Mocha from Costa Coffee. When I came home, I felt really sick. So sick I didn't even unpack my luggage. Now I am feeling much better and I am really excited for tomorrow’s trip to Krakow. Be ready for article and video, but now I am going to have a really loooong bath.



7 Comments

  1. Krásné fotky. S rýmou tě chápu, sama jsem teď marod a nejhorší je většinou na tom ta rýma. Hlavní je, že sis Prahu užila tak, jak se dalo. :)
    Find joy in the ordinary

    ReplyDelete
  2. Taky jsem byla nemocná ale naštěstí už před prázdninami;) Pěkný vlog, bez mluvení se o hodně zkrátil O.o

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já stále ještě trochu jsem, ale co tě nezabije, to tě posílí. Tak doufám, že pak budu hodně silná k maturitě :D
      Je pravda, že je najednou o hodně kratší. Asi mi dlouho trvá, než se vyjádřím :D

      Delete
  3. Parádní článek, skvělé fotky, o videu už jsem psala na youtube. I když počasí a tvůj zdravotní stav tomu nehrál zrovna do noty, tak jsi podle mě měla moc pěkný a relaxační víkend. Těším se na fotky a video? z Krakowa. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, děkuji a děkuji :)
      Řekla bych, že jsem relaxovala celé prázdniny, což je trošku nezodpovědné, ale nemůžu si stěžovat.
      Už je to na blogu i na youtube :)

      Delete
  4. Ahoj Leo, jo, rýma si umí vybrat ten správnej čas. Ale mam pocit, že i přes posmrkané kapesníky to byl úžasný výlet (kalhoty z Manga za 200,- mluví za vše). ;) Marthy's Kitchen si píšu do notesu a při první příležitosti se tam skočím nadlábnout. ;)
    PS: ty tvoje fotky...nádhera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Máš pravdu :)
      Určitě do Marthy's Kitchen zajdi, a i když tam bude plno, určitě se vyplatí 15 minut počkat. Stojí to za to :)
      Děkuji moc :)

      Delete

Thank you for your comment :)