Advertise





Heaven

Tak jsem tady se slibovaným článkem, na jehož psaní jsem se těšila jako malé dítě. Cestovní a zážitkové články mě obecně baví nejvíce, protože se k nim většinou pojí pěkné vzpomínky. Náš výlet začal bohužel budíčkem ve 4 ráno, který se podepsal i na mém obličeji. Tak nateklé oči jsem neměla snad nikdy. Cestovaly jsme opět se společností TigerExpress a náš bus byl skoro prázdný, takže o místo, kde si nahradit těch pár hodin spánku, nouze rozhodně nebyla.


Here I am with a brand new article about my trip to Krakow. I was really excited for its writing since I came back home. Posts about travelling happened to be my favourite because there are so many memories connected with them. Our trip started at 4 AM and that was really easy to recognize on my face. I've never had as swollen eyelids. We travelled with my favourite company - TigerExpress and due to fact, that we were the only passengers; I enjoyed the privilege of having both seats only for me.





Po příjezdu jsme vyrazily na snídani do bistra, které jsem našla na internetu, ale k našemu štěstí začalo venku sněžit, pršet a foukat tak moc, že jsme nedokázaly poznat, kde se nacházíme. Takže přišlo náhradní řešení v podobě anglické snídaně, které chyběla jedna maličkost - vajíčka. I přes neuspokojivou snídani a nepříznivé počasí jsme měly stále dobrou náladu a vyrazily do Krakowské Galerie. Počasí stejně nebylo na procházení a tak jsme si raději prošly obchody. Nakonec jsme odešly s prázdnou, ale bylo fajn se porozhlédnout po obchodech a říct si, co si potřebuju (New Balance) a nepotřebuju koupit (kabát, který vypadá jako z kraví kůže).


After arrival, we wanted to enjoy breakfast at bistro, but it started raining, snowing and the wind was so strong that we were kind of lost. Sadly, the place where we ended was.. our breakfast wasn't really bad, but there was something missing. It supposed to be English breakfast, but there were no eggs. Even though the weather was not very nice and our breakfast was not how we planned it, we were still happy. We went to Galeria Krakowska (shopping centre) where I found a lot of inspiration. I didn't buy anything, but sometimes, it is really good to just walk around, look, and plan outfits.



Když jsme vyšly ven, bylo konečně krásně. Svítilo sluníčko, nefoukal vítr, bylo prostě nádherně. Mou novou tradicí je, že zotročuji své rodiče k natáčení. Zatím ani jeden nezklamal a pokyny: "Natoč mě do půlky těla minimálně 10 vteřin, ujisti se, že je zaostřeno, já se budu snažit vypadat jako ve filmech :)," pochopili na jedničku s hvězdičkou. Pak přišlo na řadu to nejlepší - pierogi. Jelikož se mi o nich od poslední návštěvy zdálo každou noc, koupily jsme jich rovnou 24 na cestu.

When we got out of the shopping centre, the weather was so beautiful. Sun was shining, no wind, it was just mindblowing. My new tradition is to teach my parents how to record few scenes of me to for video. It is not an easy job, but I am really proud of them. Sometimes, I can be really annoying. After few minutes of me trying to look good, the most exciting thing of the day was about to happen. We came to little restaurant with 50 different flavour of pierogi and bought 24 meat flavoured for a "little" snack.

Poslední zastávka byla v naší oblíbené kavárně. Kavárna, kde je horká čokoláda opravdu z čokolády a na zábradlí jsou světýlka nejen o Vánocích je pro mě naprosto perfektní. Příště se rozhodně nasnídáme tam, protože další anglickou snídani bez vajíček riskovat nebudu. Cestu domů jsem celou prospala na zadních sedačkách autobusu, ze kterých se velice snadno stal gauč plný mých věcí, jídla, mě a mamky.



Last stop was in our favourite café. It is a café, where hot chocolate, which is actually made from chocolate, is served and cute lights are arranged all around not only during Christmas time. It is just perfect. Next time, we will eat our breakfast there, because I am not going to risk another breakfast somewhere else. Trip home for me meant sleeping the whole time.










3 Comments

  1. Nádherné fotky, tím musím rozhodně začít! Ta obloha je prostě krásná. K videu už jsem se jako vždy vyjádřila, ale podle mě tam vypadáš parádně! A ten deník z Nanu nana je super! ♥ Původně jsem ti něco takového plánovala pořídit na narozeniny, ale jak vidím, budu muset vymýšlet něco jiného. :D
    Musel to být prostě skvělý výlet! :)

    ReplyDelete
  2. Krásné fotky a super video <3

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)