Advertise





Colonia

Sedím u notebooku nervózní z toho, že mi je bez záclon vidět přímo do pokoje a umírám touhou jít do sprchy. I přes to píšu tento článek, protože chci, aby v něm byly všechny pocity, které mám. Jedná se sice o přednastavený článek, ale já ho sepisuju pár minut po příchodu z kina. Tak se pohodlně usaďte a připravte se na příval emocí.

I am sitting in my room little bit nervous about the fact that people can easily see me in my room without curtains on my window. Even though I am really tired, I want to write this article before I go to sleep. That's the best way how to share my true emotions that I have from the movie I saw on Friday.




Na film Kolonie mě vytáhla Terka, která vyhrála volné lístky v nějaké soutěži. Zdarma do kina? Jasně, že neodmítnu. Podívala jsem se na trailer a věděla, že to určitě bude něco. A to teda bylo. Každou chvíli jsem křečovitě svírala sedačku, třepaly se mi nohy a spolu s Terkou jsem stále vykřikovala něco jako: "Ne, nedělej to, běž pryč!"

It was Ter's idea to see movie Colonia. I've seen its trailer and knew this movie will be something. And it really is. Whole movie, I sat there really nervous, my legs were shaking and together with Ter, we were screaming things like: "No, no, don't do it, go away!"

Slovo drama to vše skvěle vystihuje. Bylo to dramatické, občas strašidelné, ale nakonec to ve mně nechalo milion pocitů, které se marně snažím uspořádat v hlavě. Už několikrát jsem se zmiňovala o tom, že nejsem fanoušek hororů a hodně strašidelných filmů, ale tento byl strašidelné v té míře, kdy se mi to naopak lidí. Správná dávka napětí, kdy si říkáte, že to nedopadne dobře, ale zároveň se modlíte, aby se stal nějaký zázrak, který hlavního hrdinu zachrání.

Word drama is perfect for this movie. It really was dramatic and sometimes scary, but in the end, I am full of many emotions. I've said so many times that I am not a big fan of horror and scary movies, but this one was not too scary. It was as scary as I like. The perfect amount of suspense when you are wondering if the leading actor will or will not survive.

Film byl natočen podle skutečné události a to je právě to, co mě přimělo na něj zajít. V poslední době mě tyto pravdivé snímky baví nejvíce. Mají své kouzlo, je v nich pořádná kupa emocí a podle mě jsou i nejtěžší na zpracování. Herecké duo Emma Watson a Daniel Brühl bylo perfektní, nejen proto, že je Daniel fešák. Jednoduše se svých rolí zhostili na jedničku.

Movie is based on true life event and that actually was the reason why I decided to go. In fact, such movies are my favourite. They have its own magic and huge amount of emotions and also, they are really hard to make. Two leading actors - Emma Watson a Daniel Brühl were more than perfect, not only because Daniel is really handsome. They did really great job.
Lena (Emma Watsonová) přilétá v roce 1973 do chilského Santiaga za svým přítelem Danielem (Daniel Brühl), talentovaným grafikem, který svým uměním podporuje progresivního prezidenta Allendeho. Vojenský převrat generála Pinocheta ale v zemi rozpoutá hon na Allendeho příznivce. Daniel je spolu s dalšími disidenty zatčen a převezen do Colonia Dignidad, za misii maskovaného trestaneckého tábora s brutálním režimem. Jeho jedinou nadějí na záchranu se stává Lena, která se pod záminkou k misii přidá. Z tábora se ale dosud nikdo živý nedostal. Hvězdně obsazený mrazivý thriller oscarového režiséra Floriana Gallenbergera vychází ze skutečných událostí. (zdroj)

Pokud hledáte film, který vám tak nějak vyrazí dech, neváhejte a podívejte se na Kolonii. Určitě toho nebudete litovat. Těmito slovy se s vámi loučím a konečně vyrážím do koupelny. Vy mi napište, jestli jste Kolonii viděli, nebo se na to chystáte :)

If you're looking for a movie that will blow your mind, don't wait and watch Colonia. You definitely won't regret. And that's all from me now. Write me in comment if you have seen this movie or if you want to. 




2 Comments

  1. Asi mi vážně nezbude nic jiného, ne se na to podívat, když tak všichni o kolo mě o tom básní. První na tom byla sestra a ta přišla nadšená stejně jako ty a Terka:D Zajímá mě jaká je Emma Watson v jiném filmu než v HP protože jsem žádný takový ještě neviděla i když už jich pěkných pár natočila;) Film přidávám na můj prokrastinační to do list při učení na maturitu;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. Sice jsem na film byla společně s tebou, ale píši komentář, abych všem zdůraznila jak skvělý tam je Daniel Brühl, i když se většina lidí těší hlavně na Emmu, já tam šla z trochu jiného důvodu. A jak říkám, až zase vyhraju, parťák je jasný! ♥
    Moc pěkná recenze. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)