Advertise





Sweet Potato Fries

Hranolek ze sladkých brambor je teď plný internet a já jsem po nich dlouho toužila. Bohužel na to nebyl čas, a tak jsem se k nim nejvíce přiblížila, když jsem ochutnala zeleninové chipsy z Marks&Spencer, které jsou naprosto úžasné. Kdo by řekl, že kombinace pastiňáku, červené řepy a sladkých brambor bude tak dobrá.

Internet is full of sweet potato fries and I've been dying too try them. Unfortunately, I've had no time to do them. The only sweet potato food I've tried have been vegetable chips from Marks&Spencer. Combination of sweet potatoes, beetroot, parsnip is A M A Z I N G!





Nakonec jsem se rozhodla udělat si je ve chvíli, kdy toho času mám ještě méně. Recept jsem hledala na internetu, a nakonec jsem narazila na video od mého oblíbeného kanálu TASTY. Znáte jejich videa? Myslím si, že jsou naprosto skvělá. Trvají chvilku, vidíte celý postup a většina z nich má netradiční nápad. Samozřejmě to nejsou vždy věci, které bych si udělala doma. Některé jsou přemaštěné a tučné, ale dokonale to vyvažují ty, které bych snědla přímo z obrazovky svého počítače.

I've been searching for recipe on the internet and I've found video on my favourite channel TASTY. Do you know their videos? I think they are genial. Videos last for a short time, you see the whole procedure and most of them are really original. Of course, there are many recipes that are full of fats, but well.. I can live with that. I was really excited to try sweet potatos fries and now I can finally say they are really tasty :)



A jak nakonec moje vysněné hranolky dopadly? První změna pro mě byla, že jsem neměla batáty v barvě, se kterou si je každý spojuje (kromě těch, kteří jsou v tomto ohledu zběhlí). Rozhodně se nelekejte, pokud někde uvidíte sladké brambory s jinou dužinou nebo slupkou. Existuje velká řada kombinací od žlutých přes oranžové až k bílým. Já jsem měla právě ty bílé.



Nejhorší na tom všem bylo krájení. Kromě toho, že vylučují něco, co neuvěřitelně lepí, jsou docela tvrdé, a proto pokud nevládnete umění krájení, raději poproste někoho silnějšího. Moje krájení vypadalo spíš jako zápas, ale nakonec jsem to zvládla (a to jsem chtěla dělat vlnkaté.. to určitě).

Koření jsem dala stejné množství, jako mělo být na 2x takovou porci a vyhovovalo mi to. Příště bych přeci jen zvolila méně škrobu. Už chápu, proč je kolem toho takový boom. Mě si toto jídlo získalo hlavně svou mírnější chuti :)

Omlouvám se za nedodržení svého plánu ohledně vycházení článků. Je to teď pro mě docela hektické období, takže se k publikování článku v pondělí a ve čtvrtek budu snažit alespoň trochu přiblížit. Pokud by vás to zajímalo, tak didaktickými testy jsem úspěšně prošla :)

 

1 Comments

  1. To bych taky jednou hrozně ráda zkusila;) nebo třeba i celerové;) vypadají moc dobře;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)