Advertise





Still Beautiful

Včera jsem se vrátila z Prahy, ale zdá se mi, jakoby to bylo před měsícem. Tentokrát jsem tam vyrazila se svou nejlepší kamarádkou Beou, které jsem výlet do Prahy dala k narozeninám. Pokaždé, když vyrazím do našeho hlavního města jsem neuvěřitelně natěšená, protože je to vždy trochu jiné. Jednou hodně památkové, jindy nákupní nebo srazové. Tentokrát to bylo hodně "turistické" a to je pravděpodobně můj nejoblíbenější způsob, jak v Praze trávit čas (současně s chozením na jídlo s rodinou/přáteli).


Yesterday, I came back home from Prague, but it just seems like a month. This time, I went there with my best friend Bea and it was actually her birthday gift from me. Every visit of Prague is somehow different for me. Sometimes I do a lot of sightseeing and sometimes I do a lot of shopping. This time, I was there like a tourist and to be honest, it is my favourite "type" of Prague visit.








O tom, co jsme za celou dobu stihly sníst (a nebylo toho málo) bude příští týden oddělený článek. Dnes bych ráda shrnula to, co jsme kromě jezení stihly dělat, a co pro mě bylo nové. Jako první bych zmínila návštěvu hračkářství Hamleys, do kterého jsem se zamilovala. Připomnělo mi dětství, které jsem prožila ve Sparkysu (který je právě kousek od Hamleys), kde byla nejzajímavější skluzavka uprostřed. Já jsem ji samozřejmě pokaždé musela minimálně stokrát sjet a tenkrát mi připadala šíleně dlouhá. Dalším místem bylo čokoládové muzeum/obchod s belgickou čokoládou. Určitě vám nemusím vysvětlovat, že jsem si připadala jako v ráji a jediné štěstí byly "turistické" ceny, které mi zabránily vykoupit celý obchod.


Next week, there will be a separate post about food we ate so today, I am going to be talking about things that were kind of new for me. The first thing was visit of Hamleys which was opened not a long time ago (I believe). I must admit I fell in love with this place mainly because it reminds me my childhood spent in Sparkys which is actually located really close to Hamleys. I always loved this huge slide which is actually not that huge when I see it now. Next place was museum/shop full of chocolate. I don't even have to say how amazing that was. Luckily, it was a little bit pricy and I came out of this shop without humongous amount of chocolate. In fact, I came out with nothing at all.


U obchodů s jídlem ještě chvilku zůstanu. Do Captain Candy, ve kterém to doslova přetékalo různými bonbóny, jsme šly hlavně kvůli suvenýru pro přítele od Bei. Pravděpodobně by se jednalo i o suvenýry pro pár dalších lidí, ale to, co se zdálo jako 100 g, bylo nakonec skoro 400 g, což trochu zahýbalo s cenou. Obchod mě tedy trochu zklamal, protože sladkosti máte možnost nabírat do papírového pytlíku bez loga, který působí tak nějak "tuctově" a nikdo nakonec neví, odkud jsou. Příště bych ocenila průhledný pytlík s logem, aby se těch 300 korun za pár bonbónu vyplatilo.


Let's talk about one more shop today. Captain Candy full of sweets sounded like a heaven, until Bea bought little bag of sweets for her boyfriend. It felt like it was just 100 g, but in fact it was nearly 400 g and it changed the price a lot. It was little bit disappointing, because you have to put your sweets into a paper sachet with no logo on it so it looks like an ordinary sachet full of ordinary sweets. Next time, I hope for more fancy packing or it's not worth the money at all.

Chození po památkách pro mě rozhodně nebylo novinkou, protože přes to že jsem z Prahy, turistické procházky miluji. Když se nad tím zamyslím, tak si někteří Pražáci ani neuvědomují, co za krásy ve "svém" městě mají. Pokud bydlíte v Praze, udělejte si taky takový památkový den, kdy zatnete zuby, přežijete pomalé skupinky turistů a budete vnímat kouzla architektury a výhledů. To, co pro mě trochu nové bylo, byly večerní cesty do centra. Samotné se mi rozhodně na Staroměstské náměstí ve tmě nechce, ale ve dvou je to o něčem jiném. Lidi jsou trochu více sdílní (většina naštěstí s mírou) a i samotné město chytne trochu jinou atmosféru.


Walking around the city is not new for me, because even though I am from Prague, I can't get enough of Prague architecture and views. I think people who actually live there don't appreciate it as much as they should. If you live in Prague, try to live one day like a tourist. It will probably open your eyes a little. Anyway, what was new for me, were evenings spent in city centre. When I am alone, the last thing I want to do is walking around the Old Town in dark, but with friend? It was amazing. It felt like a different city (in a good way) with different atmosphere.

Celý výlet bych hodnotila rozhodně pozitivně. Je neuvěřitelné, jak se může jedno místo měnit podle toho, s kým zrovna jste. Jak jste na tom vy? Jaký je váš vztah k Praze? Jste taky jejím milovníkem, a nebo jste na té druhé straně lidí, kteří nechápou, co na ni ostatní vidí.


I can't say how much I enjoyed it and I hope Bea had a great time. It's quite unbelievable, how people can change the atmosphere of one certain place. What about you? Have you ever been in Prague? What do you think about Prague?
















7 Comments

  1. Praha je nádherná, ale dle mého názoru - spíš pro turisty než pro člověka, který tam žije a nemá čas a možnosti vnímat, co mu nabízí. Něco "málo" o tom možná vím - nějakých 21 let jsem tam žila...
    Fotky jsou nááááádherné :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi záleží na tom, co člověk preferuje, co mu vadí a co má rád. Káždé místo má sve pro a proti :)
      Děkuji moc :)

      Delete
  2. SUper dárek, dát někomu zážitek/výlet s tebou než nějakou věc;) A skvělé fotky, je vidět, že jsi v Praze fakt napůl doma:)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Také mám radši zážitkové dárky :)

      Delete
  3. Praha je láska! Také se tam vždy staršně těším.

    ReplyDelete
  4. Ty mas tak nadherny fotky! ♥

    ReplyDelete
  5. Praha je aj u mňa láska. Jediné zahraničné mesto, kde sa cítim byť doma (ak nerátam Brno samozrejme :D ). Ale ja som si vlastne celé Česko zobrala za svoj druhý domov, kde sa často cítim dokonca lepšie ako doma. A nech som v Prahe aj dvadsiaty raz, tak zakaždým ma dostane, celá celučičká (okrem nočného Václaváku :D ). A tvoje fotky sú dokonalé, neviem sa na ne vynadívať :-)

    Domka Domková

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)