Advertise





Cambridge - Week 1

Zdravím všechny a vítám vás u nového článku, který je oficiálně prvním ze série - 6 měsíců v Anglii. Původně jsem si myslela, že k němu bude i video, ale s tím vším jsem to jednoduše nezvládla. Foťák s sebou skoro nenosím a na natáčení prostě nemyslím. Snad vám taková video pauza vadit nebude a smíříte se s pouhými fotkami.

Hello everybody and welcome to my first article about my 6 months long journey in England. I thought I'd be able to share a video with you, but unfortunately with everything that's going on, I wasn't. I'm not carrying my camera with me and I just don't think about recording. I hope it's okay and you'll be satisfied with ordinary mobile photos.







Vše to začalo mým prvním letem v životě. Světe div se, kdysi dávno jsem si řekla, že poprvé v životě poletím až do Anglie a ten "slib" se splnil. A já vám musím říct, že z létání jsem nadšená ještě teď. Z čeho jsem ale nadšená nebyla, byly 3 hodiny strávené na letišti, kde jsem čekala na bus, který mě měl dovést do Cambridge. Čekání jsem si krátila procházkami po letišti, nákupem oběda a jedením. Samotná cesta už ubíhala sama, i když se jednalo o další 4 hodiny. Poslední hodinu jsem trávila rozhovorem se starším pánem, který byl neuvěřitelně sympatický a na svůj věk velmi aktivní. Doporučil mi nějaký běh v Cambridge, který se koná každou sobotu. Kromě toho mi vyprávěl i o tom, kde všude v České republice byl.

It all started with the first flight of my life. I had promised to myself that my first flight will be to England and sueprisingly, it came true. I must say I fell in love with flying and I can't wait to be in airplane again. After such an amazing experience, I had to wait for 3 hours on the airport for a bus traveling Cambridge. Time spent on the airport was long and I think now I know every little corner of Gatwick Airport. On the other hand, 3 hours long journey to Cambridge was not that bad. The last hour, there was this old man sitting next to me, talking about the Czech republic, traveling and running. He was so nice and I kind of want to meet him again someday.



Po příjezdu mi majitelé ukázali můj dočasný pokojíček, který se už v pátek změní na bývalý pokojíček. Slovo "pokojíček" záměrně používám proto, abych nemusela dlouze popisovat jeho malé rozměry. Už se vážně těším, až se přestěhuji do pokoje, který mi už zůstane, abych ho mohla trochu vyzdobit a zútulnit. Přeci jen, nechci se tady těch 6 měsíců cítit nepříjemně.

When I arrived, owners of hotel where I work showed me my tiny room that on Friday will no longer be my tiny room. I'm using word tiny to point out how tiny it really is. I really can't want to be living in room that will be officially mine. I'm already planning decoration in form of lights and candles to make it cozier. I'm about to spend there 6 months and I want to feel comfortable. 



Další den už byl prvním pracovním a musím říct, že pokud může hlava explodovat z nadmíry informací, ta má to udělala v první hodině. I když práce pokojské může znít jednoduše, není tomu tak. Musíte pracovat rychle, ale přitom pořádně, nezapomínat na nejrůznější detaily a občas se setkáte s opravdu nechutnými věcmi. Pokud budete někdy v brzké době na hotelu nebo kdekoliv, kde po vás někdo uklízí, myslete na to, že to nebudete vy, kdo se s tím bude muset vypořádat.

The next day was my first day in work and I must say if head could explode from too many information my would do that in the first hour. Housekeeping may sound "easy peasy", but it's definitely not. You have to work quickly, but still thoroughly, focus on details and sometimes, you have to do disgusting things. If you're about to stay in hotel or somewhere, where someone has to clean after you, just think about the fact that you're not going to be the one who cleans it.



Kromě práce jsem si zašla párkrát do města, ale musím říct, že vzhledem k tomu všemu, co se stihlo dít, jsem tam zase tolikrát nebyla. Nicméně musím uznat, že ta architektura je prostě úchvatná a každá procházka mě překvapí něčím novým. Teď se snažím tak nějak se vším sžít, na vše si zvyknout a trochu se dát dohromady. Ono se to sice zdá jako splněný sen, ale poslední týden byly moje emoce jako na horské dráze. Je naprosto normální, že se mi stýská po domově, protože je to velký krok. Najednou se ten krátký půl rok zdá jako naprostá věčnost, ale já věřím, že to vše pro něco bude a já budu za vše vděčná :)

Except of working, I went few times to city centre. There have been a lot of things going on and I was tired all the time, but I still managed to walk around a bit and I must admit architecture of Cambridge is stunning. Now I'm just trying to get my life together and "settle" in a little. It may seem like a dream come true (and it really is), but this week was like an emotional rollercoaster for me. It's normal that I miss my family and my home, because it's a huge step and change in my life. Suddenly, 6 months seems like forever, but I believe I will gain a lot and I will be very thankful for this experience.

PS: Máte nějaké otázky ohledně toho všeho, na které bych vám mohla odpovědět ve videu? Pokud ano, určitě je napište do komentáře :)


















11 Comments

  1. Anglie je úžasná :)) Přeji hodně štěstí v hotelu! A neboj, ten půl rok ti nakonec uteče jako voda :)

    ReplyDelete
  2. ♥♥♥
    Je to tam prostě kouzelné!
    Všechny fotky jsou krásné a rozesmála mě ta, kde je ten obchod se sladkostmi a ten turista vypadá, jako by si fotil tebe. :D Navíc to počasí tam, to je neskutečný ráj! I když bacha na to, teď prší i v Ostravě, jsem dneska dokonce vytáhla i holínky. :)
    Chápu, že jsi homesick, protože bych taky byla, ale na druhou stranu to tam máš fakt pohádkové, jsem zvědavá jak bude vypadat to tvé nové ubytování. (Ne, já jsem stejně zvědavá úplně na vše). :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kouzelné to opravdu je :)
      Třeba si ten turista opravdu fotil mě a ne tu památku za mnou :D
      Určitě brzy odhalím své nové ubytování :)

      Delete
  3. Fotky jsou nádherné! :) Tvoje emoce jak na horské dráze úplně chápu, je to přirozená reakce a hlavní je, že tě to hned úplně neodradilo a nejsi tam nešťastná (v což pevně věřím).
    Strašně moc bych ti chtěla položit nějakou sofistikovanou otázku na úrovni, ale jediná, na kterou jsem dokázala přijí a která mě fakt zajímá je, jestli přijedeš alespoň na Vánoce domů, a nebo jestli tam budeš celý půl roku v kuse..
    Moc Ti držím palce! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc :)

      Když už se ptáš, tak jedu na Vánoce domů, protože v tu dobu má hotel zavřeno. takže naprostá spokojenost :)

      Delete
  4. ty fotky jsou božskéééé! ♥

    ReplyDelete
  5. Great post and wonderful photos! I really like your blog!
    Would you like to follow each other? Follow me on Blog and Google+ and I'll follow you back!
    www.recklessdiary.ru

    ReplyDelete
  6. To je super, určitě bude příběh sledovat :)
    Ejnets in Lisboa

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)