Advertise





Cambridge - Week 2

Nový týden je tu a já zase píšu nový článek, tentokrát o druhém týdnu v Cambridge. Musím přiznat, že ten první byl neuvěřitelně těžký jak emocionálně, tak fyzicky. Začínala jsem se už bát, že to tak zůstane, ale opak je pravdou a já mohu s radostí oznámit, že se momentálně cítím o 100% lépe.

New week has begun and I'm here again, writing new article about the second week in Cambridge. I must admit the first one was tough emotionally as well as physically. I was a little bit afraid it won't get better, but luckily I can say I'm much happier now.




Práce je sice stále těžká a občas nestíhám a dělám chyby (jako dneska, kdy jsem roztřískala hrnek, a pak se o něj ještě řízla.. neboj mami, to říznutí není ani vidět), ale už jsem se s ní trochu více sžila a cítím, že se to lepší a lepší. Zítra konkrétně mě čeká první směna u snídaní, tak jsem trochu nervózní, ale věřím, že se vše naučím a půjde to tak nějak samo.

Work is still hard and sometimes I just make mistakes (like today when I broke a cup and then cut myself by accident.. don't worry mum, nothing serious), but I feel like I do most of the work much quicker and it will probably get better and better. Tomorrow, I will be doing breakfasts for the first time and that obviously makes me a little bit nervous, but I hope everything will be fine and I will learn all as fast as I can.


Kromě práce jsem se opět párkrát vydala do města a jednou to mělo i takový větší důvod. Konečně jsem se totiž přestěhovala do mobile housu k novým spolubydlícím a rozhodla se vyrazit pro nové povlečení. Nevím, jestli je to jen nějaký můj pocit, ale cítím se prostě lépe, když si "bydliště" trochu zútulním. Kromě povlečení jsem také nakoupila nějaké jídlo a konečně si i uvařila, což se na mém štěstí také podepsalo.

Except of work, I've been to centre of city few times and one time, it's been for a really good reason. Finally, I live in a different mobile house with two girls and that's why I decided to go and buy a new duvet cover. I don't know if it's just me, but I feel much better when I decorate the place where I live. It makes it much cozier and I feel happier. Also, I've been finally cooking few meals and that makes me even happier.

Poslední záživnější věc, která se ten týden děla, byla rozlučková párty s holkou, po které jsem "zdědila" pokoj. Vyrazili jsme skoro všichni pracovníci hotelu do klubu "The Regal", který mě tedy ohromně překvapil. Je to velký, několika patrový a docela otevřený prostor, kde není zakouřeno ani dusno. Hudba byla taková ta typický klubová, ale žádné přeremixované remixy remixů. Nakonec jsem zažila i první noční opilecký burger v Anglii, který mě zasytil natolik, že jsem ráno ani nemusela snídat (ale snídala, že jo).

The last exciting event of the second week was a goodbye party for a girl who lived in a room that is now mine. Our whole working group came to club called The Regal. To be honest, it really surprised me how big and kind of "open" that club was. There was also a really good music.. well, good for party. Later, me and two friends of mine, we decided to have a night burger which was a brilliant idea.


To je tedy vše pro toto týdenní shrnutí. Těch aktivit, které jsem zatím podnikla sice není tolik, ale ono se to podle mě časem změní. Přeci jen, jsem tady teprve 2 týdny a tak nějak se rozkoukávám. Určitě mám v plánu navštívit nějaké kavárny, a pak o tom napsat pro případ, že byste měli cestu právě do Cambridge. Teď už ale nezbývá nic jiného než vám ještě říct, že jsem na svůj kanál nahrála takový kraťounký vlog, který shrnuje ty 2 týdny, které jsem tady zatím prožila.

PS: Stále platí, že pokud máte otázky, můžete je psát do komentářů a já na něj případně odpovím najednou v jednom videu :)

And that's everything about the second week in Cambridge. It wasn't really busy week, but I believe there are so many things to look forward to. In the end, I'm here only two weeks and everything is still new. I'm definitely planning visiting cafés or other places and I'm sure I can write an article about them just in case you'd like to go to Cambridge. 




3 Comments

  1. Och bože, je to tam nebesky krásné! Jak ráda bych zase cestovala, ale myslím, že si tento koníček nechám zase na jaro, kdy si člověk všechno tak nějak více užije, než když mrzne už při pouhém kouknutí z okna:)
    ...Instantní krása...

    ReplyDelete
  2. Tak to jsem moc ráda, že se tam už cítíš lépe a celkově že už si na svůj život tam zvykáš :) Těším se, až nám napíšeš o všech zážitcích, co tě tam ještě čekají :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  3. Wau, je to tam krásne :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)