Advertise





Patisserie Valerie

Už dříve jsem se zmínila o tom, že bych ráda čas od času napsala o nějaké kavárně, restauraci či jiném podniku v Cambridge, který stojí za návštěvu. Dnes vám přináším první z nich. Jedná se o kavárnu Patisserie Valerie, která se nachází nejen v Cambridge, ale i všude možně v The UK. 

As I mentioned in one of last posts, from time to time, I'd like to write about cafés, restaurants or other places worth visiting. Today, I'm bringing you the first one. It's café Patisserie Valerie that is located not only in Cambridge, but also all around the UK.

Poprvé jsem do ní zavítala minulý týden, když jsem měla volno a mou první volbou byl mrkvový dort, který patří mezi mé nejoblíbenější dorty. Musím říct, že lepší carrot cake jsem nikdy nejedla a jediné, co jsem v tu chvíli chtěla udělat, bylo koupit minimálně zbytek dortu. K tomu jsem si dala Mocha, které bylo dobré, ale určitě se nepřekonalo zážitek z jídla. A ten zážitek byl tak silný, že jsem si musela pro další kousek zajít i v dnešním volnu.. vlastně pro dva, protože jsem v té kavárně proseděla více než dvě hodiny a ten druhý kousek byl naprostá nezbytnost. Pak sice přišly myšlenky na minimálně měsíční půst a každý den strávený 20km během, ale za ten dort to prostě stálo. Dnes ho doplnila horká čokoláda, která ale bohužel stále nemá na tu, kterou jsem ochutnala v polském Krakowě. 

My first visit happened to be last week on my day off. I was just walking by, but when I saw they had my favourite carrot cake, I couldn't resist. I must admit, it's definitely the best carrot cake I'd ever had. The only thing I wanted to do after was eating at least 5 more portions. As a drink, I chose Mocha, but I couldn't really focus on taste of that, because the cake blew my mind. It blew my mind so much that I had to go have some even today.. some.. two portions and I'm not ashamed, not at all. Yes, later, I had the 'I'm so fat' mood again, but it's definitely worth it. Today, I decided to have a hot chocolate too, but it wasn't as good as hot chocolate in Krakow.



V celém Cambridge se nachází tato kavárna 2x. Jedna na samém okraji města a ta druhá v blízkosti Primarku. Já jsem navštívila tu, která je právě u Primarku, ale ne kvůli nakupování, ale kvůli větší pravděpodobnosti volného místa a také kvůli cestě, kterou do ní chodím. Vede totiž přes krásný park Jesus Green, který jsem si za ten měsíc pobytu velmi oblíbila. 

In whole Cambridge, there are just 2 Patisserie Valerie. One is located almost on the boarder of Cambridge and the second one near to Primark. I visited the one near to Primark not because of shopping, but because of the way that leads through my favourite park Jesus Green.




Pokud se tedy chystáte do Anglie, určitě si sem zajděte a dejte si mrkvový dort. Jsem si jistá, že nebudete litovat. Vzhledem k tomu, že je teď období Blogerky roku, neodpustím si ani na konci tohoto článku požádat vás o hlas. Pokud mě tedy chcete podpořit, můžete tak učinit zde. Já vám tímto děkuji a přeji vám krásný víkend.

So if you're planning trip to England, definitely visit Patisserie Valerie and have some carrot cake. I'm sure you won't regret. Now I wish you a very happy weekend :)

3 Comments

  1. Ta kavárna vypadá nádherně! A ten mrkvový dort mi dělá chutě! ♥ Určitě se těším na další takové články, podle mě jsou neskutečně praktické, protože člověk pak alespoň ví, kam na dovči zamířit. :)

    ReplyDelete
  2. Mrkvový dort sem ještě nikdy nejedla, ale musí to být dobrota podle toho co popisuješ :) škoda, že se do Cambrige nedostanu asi, ale jestli jo, tak určitě tuhle kavárnu navštívím :)

    Maris Novotná

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrkvový dort určitě vyzkoušet musíš :)

      Snad se někdy do Cambridge opravdu podíváš :)

      Delete

Thank you for your comment :)