Advertise





September Favourites

Je to zase tady. Další měsíc je pryč a já se opět divím, jak rychle utekl. Bylo toho teď hodně nového, takže jsem ani neměla čas zaznamenat, které věci se vlastně dostaly na ten můj seznam oblíbenců. Pár jsem si jich ale naštěstí zapsala a o nich právě článek bude. Možná si říkáte, že oblíbenosti si ani zapisovat nemusím, když jsem jim tak propadla, ale v posledních týdnech mám tak mizernou paměť, že tomu tak opravdu není.

It's the time of the month again - time for article about favourite things. I'm again so shocked it's already new month, but also really happy, because my favourite season is coming closer and closer. This month was full of changes and maybe that's the reason why I can't think of more favourite things, but luckily, I've written some of them. Maybe you're thinking why I need to write them if they're so special, but I must tell you that recently, my memory is just like Dory's memory from Nemo. 


Mojí nejoblíbenější kombinací v rámci make upu je rtěnka a obočí. A to přesně vyjadřuje tato fotka. Rtěnka ze Sephory v odstínu "netuším, protože to nemůžu najít na obalu" byla narozeninovým dárkem od Karin a tak nějak si získala speciální místo v mém srdci. To samé platí o tekuté matné rtěnce NYX soft matte cream v odstínu Rome. Příjemná vůně, lehká aplikace, na rtech příjemná a dobrá výdrž - to vše ji vystihuje. Určitě se někdy poohlédnu po dalších odstínech, protože stojí za to. Posledním oblíbencem je tužka na obočí od L'oreal, která nahradila stíny Make Up Revolution v mé "obočí rutině". Skvěle se s ní pracuje a na obočí drží perfektně.

When it comes to make up, my favourite combination is brows and lipstick. And this picture shows it perfectly. Lipstick from Sephora in a shade "I don't know, because it's not written anywhere" (birthday gift from my special friend Karin) has a special place in my heart. The same thing can be told about NYX soft matte cream in shade Rome. Lovely smell, nice application, comfortable and long lasting - right description in few words. I definitely want to buy more shades, because it's 100% worth it. Last favourite make up thing is Brow Pen by L'oreal. It replaced eye shadow I've been using for the longest time and that tells it all.


Další dva oblíbence mám poměrně krátkou dobu a oba jsem zmínila na začátku narozeninového haulu, který jste mohli vidět zde. Prstýnek (na mém nateklém prstu) s jantarem mi koupila mamka v Krakově na takových jejich trzích, které jsou tam pravděpodobně každý den. Prošli jsme několik stánků a až po pár pokusech mi padl do oka právě tento kousek, který teď nosím skoro pořád. Skvěle se doplňuje i s krytem na mobil z Tigeru, kolem kterého jsem musela projít 5x než jsem si ho koupila. A té koupě nelituji stejně tak jako té, při které jsem získala černé jeany. Zara mi kalhotově vždy vyhovovala a tentokrát tomu není jinak. Jsou z velmi příjemného materiálu, který nikde neškrábe ani nedře.

Ring that you can see on my fat swollen finger is from my mum. She bought it for me during our visit in Krakow and since then I've been wearing it almost constantly. It goes perfectly with my phone case from Tiger. I've had my eye on this case for a long time, but still wasn't sure if I should buy it. Then I decided to go for it and I can't be happier. It's as good purchase as the one I've made in Zara. When it comes to jeans, I can highly recommend Zara. They fit me very well and are made from a very soft material. 


Do Anglie jsem jela s takovou mile naivní představou o tom, že budu jíst zdravě, v menších porcích a vrátím se jako hubenější a spokojenější verze. Pak jsem šla nakoupit a objevila balík 6 sáčků cookies za 1 libru a celá ta představa byla pryč. Už jen pohled na tuhle fotku mi způsobuje vnitřní boj o tom, jestli si jedny hned neotevřít. 

I came to England with a lovely vision of me eating healthy in small portions then coming back as a new skinnier person. Then I went to shop and found 6 small packs of cookies for 1 pound only and my lovely vision vanished in a second. Even look at this picture makes me want to go and eat like a million of them. 

Oblíbeným místem musím prohlásit Bratislavu. To město si mě získalo a já už se nemůžu dočkat, až se tam zase někdy vydám. Určitě je tam hodně míst, která stojí za návštěvu a to od památek až po kavárny. Pokud jste prošvihli články z Blavy, mrkněte sem, sem a sem

Favourite place is definitely Bratislava - town that hit my heart. I can't wait to go back there and discover new places from sights to cafés. And I'm sure Bratislava is full of places I have to see. There are some articles connected to Bratislava - here, here and here.




A to je naprosto vše. Opět ten seznam není nijak přeplněný, ale možná, že to je právě jen dobře. Co jste si oblíbili v září vy?

And that's it. It's not an article full of many things, but maybe it's better that way. What is on your list of favourite things of September?

4 Comments

  1. S Bratislavou souhlasím, moc pěkné město :) A ty kryt je super! Mým oblíbencem je nová bunda :))

    ReplyDelete
  2. Ten kryt jsi udělala dobře že sis ho nakonec koupila:) je fakt pěkný.... mezi mé oblíbené věci se díky počasí opět dostávají mohutné šály;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Článek mám jako vždy přečtení od jeho vydání na bloglovinu, ale vždycky mi trvá se dokopat k tomu zapnout počítač a jít ho okomentovat! :) Musím říct, že se mi neskutečně líbí jak je to nafoceno! Fakt paráda! ♥ Ty rtěnky od NYX mě neskutečně zajímají, měla bych si nějakou pořídit! :) Jinak jsem moc ráda, že se Bratislava dostala mezi tvé oblíbence, protože mám to město fakt moc ráda! :) Já jdu právě natočit své vlastní oblíbence, tak uvidíme co se z toho vyvine. :P

    ReplyDelete
  4. Tie rúže vyzerajú super, majú plne naj farbu :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)