Advertise





Camrbidge - Week 6

Další týden je pryč a já vám opět přináším tradiční report, tentokrát i s videem. Musím se přiznat, že to nebyl nijak nabitý týden. Opět je tady období, kdy se snažím hledat vysokou školu, což není nic, co by bylo třeba dokumentovat a dny, kdy čerpám energii na další den z pohodlí postele, také nejsou úplně nejzajímavější. Tak či tak, něco málo jsem nafotila, a tak vám to trochu shrnu.

Another week's gone and I'm here again with another weekly report from Cambridge. I have to admit, this week wasn't really busy. It's again the stressful season of the year when I have to look for university which isn't really worth recording. And days spent in my lovely bed neither. Anyway, I still have some photoghraps and I'm ready to share them with you.


Nikdy jsem nepatřila k lidem, kteří by byli rádi středem pozornosti a ani to tak nikdy nebude. Mám ráda dny, kdy jsem sama, zajdu si na kafe a hodiny si čtu nebo jen poslouchám hudbu a pozoruji ruch kolem sebe. I přesto mám ale ráda i dny strávené ve společnosti přátel, a přesně pár takových dní jsem zažila i tento týden. S lidmi z práce jsme strávili večer v italské restauraci a později v jedné hospůdce, kde jsme testovali anglické pivo, další den jsme vyzkoušeli afternoon tea a v sobotu jsme se šli podívat na ohňostroj, který byl pořádaný v rámci Guy Fawkes Night. Každý den nemusí být nabitý neuvěřitelnými zážitky, protože i obyčejné zážitky se můžou změnit v neobyčejné, když jste s lidmi, se kterými si máte co říct a dokážete s nimi prokecat a prosmát celý večer. Já jsem moc ráda, že i tady takové lidi mám.

I've never been one of those people who can easily talk to others with no stress and it'll never be like that. I love days spend only on my own in some café with a good book or with earphones watching people passing by. However, I still like to spent some time with friends and that's what I did this week. Me and my friends from work, we went to Italian restaurant and then to small pub to try some English beer, the next day, we had afternoon tea and on 5th November, we attended fireworks event. Every day doesn't have to be extraordinary, but even ordinary day can change into special when you're with the right people. And I'm really glad I have the right people even here in the UK. 

Den volna jsem trávila nákupem vánočních dárků, který byl tentokrát velmi úspěšný. Musím říct, že jsem hodně pokročila a mám z toho najednou lepší pocit. Už teď se děsím toho, jak to všechno budu balit o Vánocích domů, ale určitě to za to stojí. Celý den jsem zakončila v Costě, kde už mají vánoční nápoje, na které se vždy moc těším. Mojí první volbou byla Marshmallow čokoláda a carrot cake, který mě trochu zklamal. Byl oschlý a nedal se pomalu ani krájet. Zatím tedy stále vede má oblíbená Patisserie Valerie, o které určitě ještě hodněkrát uslyšíte.

On my day off, I was finally Christmas shopping and this time, I was really successful. I can say I bought most of gifts that I planned and I feel much better now. I'm little bit horrified of travelling back for Christmas, but it's worth it. Whole day's ended in Costa Coffee where they already sell festive drinks. This time, I went for Marshmallow Hot Chocolate and carrot cake which was kind of a disappointment. It was dry and hard to cut and definitely not as good as the one from Patisserie Valerie.



A tak nějak vypadal můj další týden v Anglii. Nic víc a ani nic míň se za ten krátký týden udát nestihlo. Pořád nevěřím tomu, že už jsem tady 6 týdnů a jsem zvědavá, jakým směrem se bude ubírat můj život dál. Teď momentálně se těším na to, až se celý Cambridge promění do Vánoc a výzdoba, která už je na lampách a mezi domy, začne konečně svítit.

And that's the whole week. I still can't believe it's been already 6 weeks since I came and I'm more than excited to see, what'll happen next. Right now, I'm really looking forward to see how Cambridge will looks like during Christmas time with all the lights.

 

8 Comments

  1. Tak ty světýlka jsou teda boží :) Primark? :D ty tam teda fakt žiješ aktivně... buď běháš v práci nebo venku ;) a ty ohňostoje? super! V té kavárně mi tak příjde jako super nápad ten stojánek se zákusky na stole :D ale já bych je snědla všechny :D nemám míru :D

    Ráda bych tě pozvala k sobě na giveaway, která končí 20. listopadu :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    ReplyDelete
    Replies
    1. To se jen zdá. Natáčím jen dny, kdy jsem aktivní, tak to vypadá, že furt něco dělám :D

      Taky bych ten stojánek zvládla sama :D

      Delete
  2. Tím, jak jsi už začala nakupovat vánoční dárky, jsi mě úplně navnadila a nejradši bych vyrazila nakupovat dárky hnedka teďka :D Držím palce, ať si vybereš tu pravou vejšku pro sebe :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jsem ráda, že jsem navnadila a neotrávila :D

      Děkuji :)

      Delete
  3. Já už skoro všechny dárky mam nakoupené :D určitě lepší než se pak mačkat se stovky lidmi v prosinci v nákupáku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně tak. Taky už teď většinu mám. Nějaké mi chybí, ale vím, co přesně chci koupit. Pak už dokoupím jen takové ty drobnůstky :)

      Delete
  4. Na tenhle článek/vlog jsem se moc těšila hlavně kvůli té Guy Fawkes Night ♥ A nezklamala jsi mě! Ten ohňostroj vypadá úžasně. Hrozně by mě zajímalo, jaké to je tam být na živo a vidět ohňostroj jindy, než na nový rok. :)
    A ten čaj o páté? To bych nejraději provozovala stále. ♥ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten ohňostroj ani tak zvláštní nebyl. Byl pěkný, ale ne jiný.. Chápeš mě, že? :D

      Delete

Thank you for your comment :)