Advertise





October Favourites

Čas v poslední době letí nějak rychleji, než dřív. Měsíc v Anglii utekl jako voda a už je tady listopad a já se snažím nakoupit všechny vánoční dárky. Ano, hodně lidí to sice nechává až na prosinec, ale pro mě, jako pro vánočního šílence, znamená shánění dárků v listopadu něco nepředstavitelného. Prostě je to až moc pozdě. O tom ale dnes mluvit nebudu. Dnes se chci zaměřit na seznam oblíbenců za měsíc říjen. Tentokrát je trošku větší než dříve, tak se možná o některých věcech nerozepíšu do takových detailů, ale rozhodně vás o nic neošidím.

Time really does fly and recently much faster than before. Month in the UK is gone, November is here and I'm trying to buy all Christmas presents. Yes, a lot of people buy them in December, but for me, buying them in November is like buying them the last day before Christmas. It's just too late, but that's not what I want to talk about. I want to talk about all October favourites. This time, there are more things than before and that's why I'm going to describe them not that deeply. 


Prvním oblíbencem se bezkonkurenčně stal peeling pro obličej, na který jsem náhodou narazila v drogerii. Moje pleť byla na začátku měsíce ve stavu, v jakém snad nikdy ani nebyla, ale poté, co jsem začala každý večer používat tento produkt, se mnohem zlepšila a zdá se, že to tak zase nějakou dobu zůstane (klepu na dřevo). Než jsem odjížděla do Anglie, zeptala jsem se kamarádky Karin na to, jestli jsou v UK nějaké produkty, které bych měla určitě vyzkoušet. Na seznamu byl korektor od značky Collection. Já jsem si vzala dva - odstín 03 na zakrytí nedokonalostí a odstín 01 na rozjasnění. Zatím mi vyhovují ve všech směrech od krytí přes výdrž. Řasenka od L'Oreal byla v mé make up taštičce už delší dobu, ale poprvé mě vůbec nezaujala. Pak jsem jí nechala trochu vyschnout a od té doby jí používám pořád. Poslední produkt, který si získal mé srdce na plné čáře, je má první rtěnka od M.A.C. v odstínu Antique Velvet. Mohu jen říct, že jsem konečně našla perfektní matnou rtěnku na podzimní období.

The very first favourite product od mine is Blackhead Clearing Daily Scrub by Deep Action. In the beginning of October, my face was almost screaming for something that would clean my skin really deeply and this product definitely did its job. My skin feels much better and I hope it'll last for a long time. Before I came to England, I'd asked my friend Karin to recommend me beauty must haves available in the UK only (or in countries excluding the Czech Republic). Concealeres by Collection are one of many products that had been recommended to me and I'm more than happy with them. From coverage to lasting, they are really worth buying. L'Oreal mascara has been given to me long time ago, but first, I haven't been satisfied with the result. After some time, I've tried it again and since that day I've been using it almost constantly. And the last, but not least make up product is my first lipstick by M.A.C. in shade Antique Velvet. All I can say is that I've finally found the perfect autumn matte shade.

 
V oblékání jsem se trochu "odvázala" a rozhodla se, že svůj šatník trochu oživím nějakými barvami. Dlouho jsem sháněla hnědý kabát, ale bohužel všude byly samé béžové a to jsem prostě nechtěla. Jednoho dne jsem se vydala do Debenhamsu, aniž bych očekávala úspěch a překvapivě jsem našla kabát, který mi vyhovuje ve všech směrech, a ještě jsem na něj dostala 20% slevu. Ten den byl prostě šťastný. Pásek z H&M byl nutností, protože už mě nebavilo poskakovat uprostřed ulice, abych si vytáhla kalhoty. Posledními oblíbenci z oblečení jsou tři svetry z Primarku. Hnědý, který mi ladí s kabátem, je tím nejpříjemnějším svetrem, který vlastním a rolák? Asi mluví za vše fakt, že jsem si ho koupila 2x akorát v jiné barvě.

This month, I decided to go "wild" and buy things in different colour than black. I've been looking for the perfect brown coat for a really long time and I felt a bit desperate. In every shop, there were million of beige coats, but no brown. Two weeks ago, I accidentally came into Debenhams and there I found coat of my dreams.. with discount. That's what I call lucky day. Last three things are sweaters from Primark. Brown that matches my coat is the softest sweater I own and turtle neck sweater? The fact that I bougth the same one in 2 colours says that all.


Jestli je v Anglii něco, na čem jsem si vytvořila závislost, jsou to banánové chipsy, které bych mohla jíst každý den na snídani a nepřejedla bych se jich. Určitě by se k nim mohl přidat ananas, který jsem nikdy ráda neměla, ale tady jsem si ho zamilovala. Jako milovník Chai Latte jsem se rozhodla vyzkoušet instantní verzi a k mému překvapení není vůbec špatná. Je to takový ten typ pití, které si dáte, když nemáte chuť ani na kafe, ani na čaj.

If there's something I'm addicted to, it's definitely Banana Chips and pineapple. I could eat that every day without any regrets. As a lover of Chai Latte, I couldn't resist buying instant version of that and surprisingly, it's really good. It's the perfect thing to drink, when you don't fancy tea or coffee.


Poslední kategorie je taková trochu elektronická a dala by se také nazvat záchranou. Jsou to věci, které na mém seznamu byly už v dřívějších měsících, ale nikdy se mi o nich nechtělo psát. Konečně, ale přišel jejich čas. Tvrzené sklo už mi několikrát zachránilo display telefonu, power banka mě zachránila, když jsem celý den ve městě používala telefon a potřebovala ho nabít a hard disk zachránil můj počítač od přeplněnosti a trochu ho zrychlil. 

The last category is focused on electronic devices. I could also call it "life savers". Screen protector that saved screen of my phone many times, power bank that saved my battery when I was in a city using my phone constantly and hard disk that saved my computer from being overfull. They were on my list before, but this month I finally decided to actually give them a little bit of appreciation.



A už jsme zase na konci celého článku. Jako vždy vám sem připojím pár písniček, které jsem poslouchala za uplynulý měsíc nejvíce. Určitě mi do komentářů zase napište jaké věci, místa nebo písničky si získali místo ve vašem srdci.

And again, we're at the end of article. Definitely write me in comments, what things, places or songs are on your list of favourites. 


2 Comments

  1. Ten korektor by se mi taky líbil na ty moje kruháče pod očima :D můj z Primarku za chvíli dojde nejpíše :D

    Ráda bych tě pozvala k sobě na GIVEAWAY, která končí 20. listopadu :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    ReplyDelete
  2. Také si potřebuji pořídit powerbanku, hihi.
    Ach, když jsem v minulém článku viděla fotku Cambridge, ihned jsem si vybavila, jak jsem na tom místě před rokem stála! ♥ Jo a jinak...taky nakupuji vánoční dárky už teď..chtěla jsem začít už v říjnu, ale moc mi to nevyšlo :-D

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)