Advertise





London with Ter


Můj pobyt v Anglii se pomalu a jistě blíží ke svému konci a já se snažím si ty poslední dny užít co nejvíce. Dnes bych ale ráda mluvila o výletu do Londýna, kam jsem vyrazila před 2 týdny s Ter. V Londýně jsem byla pouze jednou a to na koncertě Toma Odella (už zase to zmiňuji.. ano), proto jsem se moc těšila, jaká místa tentokrát objevím. Vzhledem k tomu, že základní památky jako je Buckingham Palace jsme obě s Terkou viděly, neplánovaly jsme celý den tak úplně turistický. Vlastně jsme toho naplánovaného celkově moc neměly.

My stay in England is almost over and I'm trying to enjoy every single day that's left. Anyway, today, I'd like to talk about trip to London, where I went with my friend Ter two weeks ago. I'd been to London only on a concert of Tom Odell and that's why I'd been really excited to visit London once more. We didn't have any particular plan, because both of us already had seen all the "main" sights and we kind of went where the wind or tube took us.








Začaly jsme cestou k Big Benu, kde jsem chtěla vyfotit společnou fotku, kterou bych dala do koláže k té, kterou máme u miniatury Big Benu z Ostravského muzea miniatur. Vzhledem k tomu, že se Terka perfektně vyzná v Londýnském metru, ocitly jsme se nakonec na nádraží King's Cross, což nakonec nebylo vůbec špatné. Hned jsme vyrazily hledat onen slavný Harry Potterovský vozík, ale fotku u něj jsme oželely, protože to celé připomínalo cirkus. Vystojíte si frontu, aby na vás fotograf volal "skákej", zatímco se na vás dívá zbytek fronty. Nic pro mě, bohužel. Po prohlídce Harry Potter obchůdku, který byl hned vedle, jsme se rozhodly sehnat něco k jídlu a jako náhodou jsme natrefily na Pancras Square, které bylo pro oběd jako stvořené. Místo, kde se schází lidé na obědovou pauzu, jak v restauracích, tak na lavičkách a židličkách, které jsou všude rozmístěné. A když není místo, tak si jednoduše sednou na zem. My jsme jako velké množství lidí zvolily jídlo z M&S, ale hned nedaleko byl food market, který měl úžasnou atmosféru.

Firstly, we went to see Big Ben, because I wanted to take a picture with Ter there, but unfortunately, Ter knew London's tube so deeply, that we went a totally wrong way. Anyway, there's always a light side about bad things and this time, it's the fact that we were on our way towards the King's Cross station. In fact, it's was more of a dream come true than only a light side. If you're not aware of that, on King's Cross station, there's a Harry Potter trolley We wanted to take a picture there as well, but the whole thing reminded me of circus. You have to wait in a long long queue and then you have to do things like jumping when photograph tells you to do so. Nothing for us. After visit of Harry Potter's shop that was just next to the trolley, we went for a lunch. On our way, we found this perfect place where all the workers from offices surrounding the place meet for a lunch. It's called Pancras Square and it's perfect. There's a Food Market, restaurants, trees, chairs, tables or a pavement where you can sit if chairs aren't free and that makes the place even cooler.



Po obědě jsme vyrazily k Big Benu, tentokrát úspěšně. Nafotily jsme jak společnou fotku, jejíž focení zabralo více práce než se může zdát, tak outfit, který jste mohly vidět ve článku tady. Nakonec jsme v rámci vzdělávání vyrazily i do přírodovědného muzea, ve kterém byl vstup zdarma, takže pokud máte hoďku dvě času, určitě se tam běžte podívat. Muzeum je plné nejrůznějších výstav od evoluce člověka, dinosaurů, či přírodních katastrof. Po vzdělávacím okénku už jsme potřebovaly přísun kofeinu, a tak jsme zavítaly do nedaleké kavárny "Brown & Rosie", která byla prostě kouzelná. Nepřeplněná, ale přitom dost blízko k autobusovému nádraží, ze kterého jsme pak jely zpět do Cambridge. A to ani nezmiňuji, jak fotogenická byla.

After our lunch, we finally went to take the picture in front of Big Ben which was funnier than may seem. We also took few pictures for my outfit post - you can find it here. We also decided to educate ourselves a bit and visited Science Museum, where you can go for free, so if you have a spare time, definitely consider this place. It's full of exhibitions about human beings, dinosaurs or nature catastrophes. After that, we went to a magical café called Brown & Rosie located nearby. It wasn't full of people, but still pretty close to the city centre and to the coach station we went back to Cambridge from.

A tím naše dobrodružství v Londýně skončilo. Je ještě hromada věcí, které tam chci navštívit a zažít, ale na to bohužel jeden den nestačí. I tak jsem ráda, za to, co vše jsme stihly podniknout a taky za to, jak skvělé počasí nám vyšlo. Bohužel, ani to počasí nevydrží věčně, ale o tom zase v příštím výletovém článku :)

And that's how our little London adventure ended. There's still a lot places I want to visit and things I'd like to do in London, but unfortuately, one day's not enough. Nevertheless, I'm glad that we went where we went and did what we did. We had a really lovely weather, but that was about to change the very next day, but I'll talk about that next time :)




8 Comments

  1. Ta kavárna vypadá moc příjemně! V Londýně jsem byla v únoru a prošla si tentokrát hlavně ty klidnější části a zcela se zamilovala do Notting Hill :) Ale nikdy jsem ještě nebyla na Pancras Square, ráda bych se jednou koukla :) A ty brownies jejich všude! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky byla moc útulná a přijemná :)

      Já bych Notting Hill jednou moc ráda navštívila, tak snad se mi to poštěstí. Pancras Square určitě někdy navštiv a to jejlépe v době oběda, kdy to má tu příjemnou atmosféru :)

      Delete
  2. Veľmi pekne fotky ♥ Londýn je krásny

    ReplyDelete
  3. V Londýně jsem nikdy nebyla, ale hrozně mě to tam táhne..:) Tak snad již brzy se tam s přítelem podíváme :)
    Fotky jsou boží. Úplně se mě navnadila na cestování:)

    ...Instantní krása...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, jsem ráda, že jsem tě na to navnadila :)

      Londýn minimálně za jednu návštěvu stojí a pokud chcete projít klasické turistické památky, určitě zvažte procházení pouze chůzí :) člověk tak narazí na spoustu nových míst :)

      Delete
  4. Suprově vám vyšlo počasí jak vidím :) to když jsem tam byla JÁ tak to pršelo a bylo neskutečně hnusně a můj deštník samozřejmě zůstal vesele v autobuse (a to chceš aby se to rozmočila papírová taška s nákupem z Primarku) :D a ty sloníkové hrnečky jsou prostě TOP :)))

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vyšlo parádní počasí, to máš pravdu :)

      O těch taškách v dešti mi ani nemluv. My jsme to tak měli v Berlíně, a i když jsem byla pod deštníkem, tak se mi ta taška trhala v rukách a ramínko do ní dělalo díry :D

      Delete
  5. V Londýne som bola len raz a to len na jeden deň. Rada by som sa tam znovu vrátila. Snáď to vyjde! Uži si to.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)