Advertise





Bristol #9 - Not That Alone

3 ze 4 prací odevzdány a místo té poslední jsem se rozhodla konečně napsat další článek. Přesně za týden se (doufám) vracím domů a nemůžu se toho dočkat. Konečně přijde ta vánoční pohoda, na kterou jsem se celý podzim tak moc těšila. To je také důvod, proč esej, kterou mám až na leden píšu už tento týden - abych si té vánoční atmošky užila co nejvíce bez stresu, že bych měla dělat na něčem do školy. No uvidíme, jak mi to tento týden půjde. Teď se ale vrátíme do období, kdy jsem ještě neměla dovoleno poslouchat vánoční hudbu.

Jedná se o týden v polovině listopadu, kdy jsem měla v Bristolu společnost. První dva dny jsme prošli většinu centra a já tak měla možnost vidět opět památky/místa, kam jsem se ještě nestihla podívat. To mi připomíná, že mi v minulém článku někdo psal, že až budu mít po deadlinech a budu chtít nějaké tipy na to, kam jít a co vidět (a co dělat a tak nějak doufám, že to má něco společného s alkoholem :D), mám se ozvat - tak sem s nimi prosím :) Dvě z míst, kam jsem sama do té doby nezavítala bylo muzeum M Shed, kde najdete spoustu informací o histori města a věž Cabot Tower. Obojí zadarmo, tudíž chudý student friendly.

A protože lázeňské město Bath se nachází asi hodinu cesty autobusem od Bristolu, rozhodli jsme se zajet i tam. Jelikož v Bath jsou lidé ještě v pořádku, trhy se teprve připravovaly, takže jediné, co bylo v celém městě vánoční, byl stromeček (ŽIVÝ, žádný kužel) a vyzdobené výlohy obchodů. Město jako takové bylo naprosto nádherné. Ne moc velké a přesně takové, jak jsem si vždy představovala města v Anglii. Jediné, co se nám nevydařilo, bylo hledání fish&chips. TripAdvisor řekl: "jděte tam a tam, mají tam nejlepší fish&chips," a my šli. Danou budovu jsme obkroužili asi 3x, ale ryba a hranolky nikde. No nic, tak jsme skončili v Boston Tea Party, což je řetězec, který znám od vidění z Bristolu. Pokud tam někdy budete, dejte si batátové hranolky s tou nejlepší omáčkou na světě. Jako milovník sladkých brambor jsem byla skoro v nebi - 10 z 10 Leon doporučuje.



Posledním výletem, který jsme podnikli, bylo město Clevedon. Chtěli jsme se podívat někam k moři, a když jsme zjistili, že právě na mole v tomto městě natáčeli One Direction klip k písničce 'You and I', řekli jsme si, že tam musíme jet. Původně jsme to brali spíše jako srandu, ani jeden z nás 1D neposlouchá (mé 14 leté já by řeklo něco jiného) ale to molo má své kouzlo. Jelikož jsme si trochu přispali, báli jsme se, že chytneme špatné světlo, ale naopak. Byla to naprostá nádhera. Pokud budete chtít na molo, budete muset zaplatit vstupné, ale za mě to určitě stálo za to. Mimochodem, kromě hudebního klipu se molo Clevedon Pier objevilo i ve filmu 'Never Let Me Go'.


A to je vlastně vše z našich výletů. Kromě turistění jsme také vyzkoušeli většinu příchutí Pringles a snědli neuvěřitelné množství crumpets, což je taková prasárna, co jsem se naučila od britů. Vezmete crumpets (takové "pečivo", těžko vysvětlit, google pomůže), opečete je v toasteru, dáte na ně tlustou vrstvu másla, šunku, sýr a pepř. Ideální je si tuto svačinku dát kolem desáté až jedenácté hodiny večerní. Chutná to pak prostě lépe. A to je vše z prasečího okénka a já vám přeji krásný týden. Příště se na vás budu těšit s článkem z návštěvy vánočního Bath.



3 Comments

  1. Já se na ten článek tak hrozně těšila už od doby, když si zveřejnila první fotku na Instagramu! Jinak mě úplně dostala ta obloha, která má asi tři druhy barev, na té fotce mola, kdy nejspíš zapadá slunce! ♥
    Rozhodně za tebou musím přijet i na delší dobu než jen teď na ten jeden den, protože tam máš tolik kouzelných míst! :) Teď se samozřejmě těším na tu vánoční atmosféru, to je jasné! ♥
    Jo a s tím doufáním mě neštvi, domů se dostanem na 100%! :P

    EnthusiasTer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokud tady vydržím 3 roky, tak jsi vítána kdykoliv a podnikneme tunu výletů! ❤️
      Jinak moc děkuji a neboj, domů se dostaneme i přes všechny staré řidiče!

      Delete
  2. Pochopila som, že asi študuješ v Anglicke. Aké to je? Zatiaľ aké sú tvoje pocity?
    Ja som pred piatimi rokmi odišla študovať do Talianska, teraz končím magistra. A bolo to asi najlepšie rozhodnutie zatiaľ. :)
    Prajem ti veľa šťastia.

    Anglicko je krásne. Dúfam, že sa tam na budúci rok pozriem.

    https://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)