Advertise





Prázdniny 2014

Tak a je to tady, prázdniny končí a já už se psychicky chystám do školy (i můj blog se přichystal na podzim). Ale před tím, než peklo začne, jsem si pro vás připravila takovou rekapitulaci letošních prázdnin. Před časem mě kamarádka Terka inspirovala, abych si psala seznam věcí, které chci přes tyto prázdniny udělat. A tak jsem jich pár sepsala a teď je na čase zjistit co jsem splnila a co ne.


1. Přečíst všechny knihy od Johna Greena
Nesplněno.
Hrozně nerada čtu knihy v pdf a když už jsem měla peníze, nechtělo se mi utrácet za nové knihy, když mám ještě spoustu těch, co jsem nepřečetla.

2. Vyfotit "selfie" s lidmi, které neznám 
Splněno.
Znáte ty fotky, kde se, většinou cizinci, fotí s někým vtipným aniž by o tom věděl? Chtěla jsem udělat to samé. Byl to pro mě vělký úkol, protože nejsem takový typ, který by si dělal o chce, aniž by mu záleželo na názoru ostatních. 
 3. Pít pivo na festivalu jako ve filmech 
Splňěno.
Pivo fakt nepiju, ale i tohle jsem splnila. Pila jsem ho sice 2 hodiny (byla z něj pak taková teplá limonáda), ale zvládla jsem to.
4. Zkusit sushi
Splněno.
O tom už jsem článek psala, tak to nebudu zbytečně rozvádět. Prostě sushi je dobrota, ale zase né 15x do měsíce.

5. Zhubnout 5 kg
Splněno.
Květen byl trošku náročnější. Hodně jsem jedla a tak se to i projevilo. Patřím mezi lidi, kteří mají sice ploché břicho, ale velkou pánev. A tak jsem se rozhodla s tím něco udělat. V červnu jsem začala trochu více cvičit a přestala jíst po večeři. V červenci už jsem zmenšila porce a jedla 4x denně. Také jsem běhala a cvičila. No a nakonec se to povedlo. V červnu jsem vážila cca 61 kg, ale s oficiálním začátkem prázdnin 58,9 kg. No a ve čtvrtek 28.8., kdy jsem měla poslední šanci se zvážit, jsem vážila 53,3 kg. Z tohoto výsledku jsem nad míru spokojená.
6. Neostříhat se jako minulý rok
Splněno.
Každý rok mám "vlasovou krizi". Konečně mi narostou vlasy a mně se to z nějakého důvodu nelíbí a tak se ostříhám (jistě, že toho lituju zbytek léta). Takže letos jsem je nachala jednoduše tak, jak jsou.

7. Poznat nové lidi.
Splněno.
Jednoduše bylo spoustu akcí a festivalů a já jsem ráda za všechny, co jsem poznala.

8. Mít 400 followers na instagramu
Nesplněno.
Sice jsem si nedala nereálný cíl, ale jednoduše.. moje fotky asi stojí za nic :(. Přitom chybělo tak málo, teď mám 363 followers, ale většinou, když mě někdo začne sledovat do hodiny to zruší. Klasický trik, jak si získat followers.

9. Být milejší na mamku
Nevím, zeptejte se mamky.
Cholerická Lea samozřejmně jen tak nezmizí.. :D

10. Užít si prázdniny
Splněno.
Né, že by to byly nějaké extra prázdniny, ale užila jsem si je no.. v rámci možností.

11. Vyfotit "selfie" s někým slavným.
Splněno.
Znáte kapelu Kryštof? Jistě, že ano. A slyšeli jste o jejich kempu? Parádní nápad, díky kterému mám selfíe s Richardem.
12. Životní sen
Splněno.
O tom vám možná někdy napíšu, ale teď na to ještě není čas.

13. Přestat se starat o to, co si ostatní myslí a být sama sebou. 
Nesplněno.
Nemyslím si, že by mi úplně přestalo záležet na tom, co si o mně ostatní myslí.

14. Naučit se šetřit.
Splněno?
Zavedla jsem si svůj měsíční plán. Peníze z brigády jsem rozdělila na části a každý měsíc můžu utratit jednu část. Uvidíme jak mi to vydrží.

15. Přestat mluvit sprostě.
Splněno.
Myslela jsem, že to bude těžší a ono ne. Šlo to fakt snadno, teď už dokonce opravuju rodiče, když řeknou něco fakt sprostého.

16. Začít s blogem.
Splněno.
Zatím mě to pořád baví a je neuvěřitelně uvolňující vypsat se ze všech pocitů a pochlubit se s novými věcmi nebo zážitky. Děkuju všem co to čtou ♥.

17. Začít cvičit jógu.
Nesplněno.
Bohužel, nebyl čas. Ale třeba někdy někam zajdu.

18. Naučit se nosit hodinky na levé ruce.
Splněno.
Ano, nosila jsem hodinky na pravé ruce (nevím proč) a pak mi vadilo nosit je na levé. Ale netrvalo to dlouho a zvykla jsem si.

19. Uběhnout 10 km.
Nesplněno.
Tohle jsem fakt nezvládla. Uběhla jsem jen 9 km. Jediná šance je, že bych ještě večer vyběhla a zvládla to. Tak třeba to výjde :).
20. Přestat myslet na sebe a pomáhat ostatním.
Splněno.
Vím, že jsou to malé krůčky, ale i to může trochu pomoct. Kdyby tohle udělal každý, z mála je najednou hodně.
Poslat peníze na "unicef" jsem plánovala od Vánoc a tak jsem se k tomu konečně dostala. Koupila jsem si sice jen náramek, ale i to stojí peníze.
Dále jsem byla venčit pejsky do útulku. Tohle mi příjde jako skvělá věc. Sama psa mít nemůžu a oni zase nemají domov.
No a nakonec.. určitě jste slyšeli o ALS Ice Bucket Challenge. Nerada bych vám tu psala o čem tato challenge je. Sama nejsem uplný odborník a tak vám radím, najděte si o tom něco. I já jsem byla nominovaná a tak jsem tedy navštívila webovky ALS Association a přispěla. Vodou jsem se musela polít ve sprše, protože mě nenapadá, kde jinde v bytě bych se měla polívat. A koho nominuju? Nominuju vás všechny. Všechny kdo to čtou. Přidejte se a udělejte dobrou věc pro ostatní. :)


6 Comments

  1. myslím, že jsi měla prima léto. Hodně ze svých "úkolů" jsi splnila, tak to je fajn ;)
    Fotku s Richardem těžce závidím ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky jsem byla překvapená, že jsem toho tolik zvládla :). Sama nemůžu uvěřit, že s nim mám fotku.. jen škoda, že je tak malý :D.

      Delete
  2. Je dobře, že je více splněno, než nesplněno! :) ta selfii, tam mě dostává ten "tlustý" muž :D a skupina Kryštof? páni, ty se máš ! :) já zase neumím nosit hodinky na pravé ruce, nosím je jenom na levé :) a knížky od Greena, jsem přečtla jenom jednu a to stáhnutou z internetu a opravdu to není nic moc takhle číst :D , páni :O taky jsi si koupila ten náramek od Unicefu? já taky!! :)) áá, hodně moc dobré věci! strašně ráda bych to video udělala a jednou určitě udělám,a ž si vše pořádně proštuduji a my máme vanu..to by se asi hodně špatně dělalo, ale já to nějak vymyslím :) je to strašně hezké, ohleduplné od tebe! jen tak dál ! :) taky chci hodně pomáhat ostatním, pomáhám i pár starým lidem u nás ve městě, pokaždé když mě vidí, jsou celý nadšení, takhle by to mělo být všude! :)) si moc hodná ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komentáře od tebe mám hrozně ráda a vždycky se na ně těším :).
      Ta selfie vznikla náhodou :D prvně jsem si toho pána ani nevšimla. Já od Greena přečetla 2 - jednu na netu a jednu koupenou a vážně se to nečte moc dobře, když je to na počítači. Náramek od Unicefu mám, ale je šíleně velký na mojí hubenou ruku. To video by podle mě šlo i ve vaně a určitě to prostuduj. Je lepší vědět o co se jedná :). Taky bych ráda pomáhala víc a víc :). Děkuji :).

      Delete
  3. splnila jsi toho opravdu hodně! gratuluji :)) nejvíc asi k tomu úbytku váhy, což myslím dalo nejvíce práce :)) jinak taky nerada čtu knihy v pdf, ale pořád chodím do knihkupectví a mnohdy neodejdu s prázdnou :D a taky mi nechutná pivo, pila bych ho možná ještě déle než ty :D a taky se snažím namluvit sprostě a pomáhat lidem jak jen to jde :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doufám, že se ta váha teda nevrátí :(. Já bych taky chtěla odejít s plnou taškou, ale buď nemám peníze a nebo je potřebuju na něco jiného. Takových lidí, co chtějí pomáhat, by mělo být víc a víc :).

      Delete

Thank you for your comment :)