Advertise





Everyday make up

Nikdy jsem se nepovažovala za experta na make up. Vlastně jsem totální amatér. Amatér, který s make upem začal teprve minulý rok (nepočítám malování se v 6.-9. třídě). Celý první ročník na střední jsem chodila nenamalovaná se slovy "Na make up jsem mladá a aspoň mě lidi poznají takovou, jaká jsem od přírody". Řekněme, že ve druhém ročníku se něco změnilo. Chtěla jsem změnu a hlavně jsem se chtěla naučit s make upem. Moje snažení je stále neuspěsné. Nemyslím si, že bych se malovala nějak světoborně, ale věřte mi, že se vážně snažím (milion neúspěšných pokusů malovat se podle tutoriálů na youtube).
Původně jsem udělala video, jak se maluji, ale nebyla jsem s výsledkem spokojená. Takže jsem to celé nakonec nafotila. Jak nadpis napovídá, jedná se o můj každodenní make up. Myslím si, že jednoduchým make upem se nedá nic zkazit a pro mě - studentku, je takový make up ideální na dny strávené ve školní lavici. Přeci jen, do školy se moc nehodí výrazné líčení.


Klasicky, začínám make upem. Můj je od Avonu - odstín pale pink. Nedávno jsem si ho objednala, protože se mi začaly objevovat problémy s pletí (loupání, vyrážky) a tenhle je pro citlivou pleť. Jednoduše si ho nemůžu vynachválit. Štětec na make up je také od Avonu. Dříve jsem nanášela make up rukou, ale hodně youtuberek a blogerek používá štětec, tak jsem se to rozhodla také vyzkoušet a musím vám říct, že je to skvělý způsob.


Pudru Stay Matte od Rimmelu jsem věrná snad od té doby, kdy jsem poprvé pudr použila. Opět je v nejsvětlejším odstínu 001 Transparent. Možná to na fotkách není poznat, ale v obličeji jsem hodně bledá, proto každý tmavší make up, vypadá jako paštika.

 
Možná jste si mohli všimnout, že mám poměrně řídké obočí a proto si ho musím trochu "dokreslovat". Nejsem velký fanoušek takových těch hranatých obočí, které jsou právě v módě (nikoho nekritizuji, hodně lidem to sluší). Takže se spíš snažím o přirozený vzhled obočí, který se snažím vytvořit hnědými stíny od Sephory, které jsem dostala před rokem od mé kamarádky Karin. Na přední část používám tlustčí štěteček a na linku ten tenký, který je určen pro obočí.


Stíny, které používám na obočí, používám i jako oční stíny (šetřílek). Začnu světlým tělovým ostínem, který poté orámuji světle hnědým. Ten poté rozmažu tak, aby se sjednotil s tím tělovým. Na fotce to bohužel moc vidět není, ale na tom do příště zapracuji (slibuji). 


Voděodolným fixem od essence udělám na očním víčku tenkou linku, kterou na konci trochu protáhnu do takového "ocásku". Není to taková ta zaoblená linka na konci, spíš by se to dalo nazvat stříškou. Hrozně se mi líbí, jaký efekt to s mým okem udělá, i když to opět není na fotce moc poznat.


Poslední zásah co se očí týká je samozřejmě řasenka. Maluji si jen vrchní řasy, protože nemám ráda, když mám namalované i ty řasy. Za 1. to vypadá jako nožky od pavouka a za 2. tím jak jsou dlouhé se mi automaticky vytvoří hromada černých flíčků pod okem. Řasenku od Maybeline - the Colossal Volum' express mascara jsem dostala minulé Vánoce a musím vám říct, že jinou už nechci. Prodlouží a automaticky vykouzlí krásný objem řas. 


Možná jste si všimli, že do česka přišli Baby Lips. Já mám Baby Lips - Pink Punch opět od minulých Vánoc. Možná si ještě pamatujete, že minulý rok byla akce Řasenka Maybeline + Baby lips. Tahle barva se mi moc líbí, je taková jemná, světlá a nejlepší na tom je, že krásně voní (i chutná). 

Chcete vědět proč jsem tam jen z poloviny? Protože jsem tak líná, že jsem si namalovala jenom jedno oko.. :D

Doufám, že se vám můj make up líbí. Jak jsem řekla, nejsem žádný expert, ale chybami se člověk učí a tak musím začít s těmi chybami co nejdříve že? Právě teď jsem v Berlíně, tak mi držte palce ať se mi povede nakoupit nějaký super make up nebo oblečení, ať mám znovu o čem psát. Vám přeji krásný týden a studentům hlavně hodně úspěchů ve škole.

2 Comments

  1. wow :O těší mě, že nejsem sama :D taky jsem si pořád říkala, že se nebudu malovat - ať lidé vidí, jaká doopravdy jsem... ve třeťáku mě to začalo lákat... a i když se pořád snažím, nic extra nesvedu... a žádné videa a návody mi prostě nepomohou :D ale chybami se člověk učí ;) moc ti to sluší :) je to takové přirozené, pěkné :))) ps: držím palce, ať seženeš něco božského :)

    ReplyDelete
  2. Mě se vždycky líbilo jak si přirozeně krásná. A podle mě líčení ani nepotřebuješ. A když už teda, tak podle mě jen minimum. Článek je povedený, jen škoda že jses zrovna líčila na části, kde byl stín :( Jde to trošku hůř vidět. Ale jinak palec nahoruuuu :)

    Já začala experimentovat pořádně s líčením až u focení. To se vždycky pořádně vyřádím :3 A jinak make-up bohůžel používat ani nemůžu. Mám problémy s pletí, kůži mám velmi suchou a vypadalo by to hrozně. Takže se týká mého každodenního líčení, tak si zvýraznuji pouze oči a obočí. Aspoň ušetřím na make-upu :D

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)