Advertise





Paper Towns

Po dlouhé době jsem tady s recenzí. Tentokrát jsem vyrazila na "Papírová města" s Ter. Obě jsme knížku četly, a tak jsme byly zvědavé, jak se s tím filmaři poprali.

Review after long time, are you excited? This time, I've seen "Paper Towns" with my twinie Ter. We've read the book, so we were really excited to see how it went.

Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. (zdroj) (EN)
Abych nekončila negativně, tak tak raději začnu. Znáte to, když se těšíte na konkrétní část a oni ji tam nedají? Ano, přesně to se stalo. Dokonce několikrát. Hodně věcí ve filmu bylo pozměněno a abych byla upřímná, mrzelo mě to. 
I don't want to end with negatives and that's why I am starting with them now. Do you know that feeling, when you are looking forward to see specific parts and they don't involve them? A lot of things were changed and to be honnest, it kind of disappointed me.

Na druhou stranu, když zapomenu na celou knihu, film jako takový se mi líbil. Mám ráda kriminálky, a proto mě bavilo celé to hledání stop, které celý film provázelo. A soundtrack? Ty písničky křičely "Dobrodružství!" a já si je opět píšu na seznam "Písničky, které si stáhnu, až přestanu být lína a budu vážně stahovat písničky". 

On the other hand, if I haven't read the book, it would be really amazing movie. No, it is really amazing movie. I love crime movies and that's why I loved the whole "looking for clues" which is the main element of the movie. And soundtrack? Songs were screaming "Adventure!" and I am adding them to the list "Songs I will download right after I will stop being so lazy and I will really start downloading songs". 


Kdybych to měla shrnout - kniha se mi líbila mnohem více, ale film jako samotný byl velmi povedený. A co vy? Viděli jste Papírová města, nebo jste je četli? Jaký je Váš názor? :) 

Basicaly, I liked the book more, but movie was really great too. What about you? Have you seen "Paper Towns"? Or have you read it? What is your oppinion.  
 

10 Comments

  1. Film som nevidela, ale tá knižka sa mi veľmi páčila :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  2. Knížka mi leží na poličce už nějakou dobu, tak se do ní už asi konečně v blízké době budu muset začíst :D The Colorful Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě doporučuji, začátek mě sice tolik nebavil, ale potom jsem se neuěřitelně začetla :)

      Delete
  3. Tak to já jsem knihu četla a je naprosto boží a ten film se mi taky strašně moc líbí! ♥
    Mně ten film nepřišel zase tolik odlišný.. ale jo, byl odlišný. V tom filmu zkrátily jeho cesty.. a pátrání. Což mě teda také docela zklamalo. Nemluvě o tom konci, ten byl taky docela jiný. Jako byl stejný, jenom tam určité chvíle měli prohozené.
    Ale jinak se mi film neskutečně líbil a ty písničky? och, o nich ani nemluvím. Poslouchala jsem je den, co den :-D
    A ten herec? Miluji ho! :3 ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Líbil se mi i film, i kniha, jen mě mrzelo, že tam třeba nebyla ta scéna s maturiťákem. Jeho máma, a vlastně oba rodiče, tam byli orpoti knížce hrozně málo. Některé scény změnily, některé umazaly, přitom mi to nepříjde jako tak tlustá kniha, aby byla tak ořezaná (HP je mnohem tlustčí). Když ale hodnotím jen film, tak jsem spokojená. Film jako takový určitě doporučuji.
      Písničky pro mě na filmu znamenají hodně a tyto mě zaujali, jde z nich cítit to dobrodružství.
      Herec je úžasný, líbil se mi už ve dvou filmech, které jsem viděla před tím :)
      Děkuji za komentář :)

      Delete
  4. já jsem ještě neviděla film a ani nečetla knížku, ale na obojí se chystám! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rozhodně doporučuji prvně přečíst knížku a pak kouknout na film, určitě mi dej vědět, jaký jsi na to měla názor :)

      Delete
  5. V tomhle filmu hraje Cara? No do háje, tak to musím vidět! <3
    I am clarella ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano a musím uznat, že se na roli hodí perfektně :)

      Delete
  6. Díky za recenzi asi na to taky mrknu!))

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)