Advertise





Autumn in Prague

Zdravím všechny. Dnes jsem si pro Vás připravila takovou menší rekapitulaci mého pobytu v Praze, který jsem absolvovala minulý týden. Vždy se ráda vracím do Prahy nejen kvůli rodině a kamarádům, ale i kvůli Praze samotné. Hodně lidí tento názor sdílet nemusí, ale podle mě má Praha své osobité kouzlo, které já naprosto zbožňuji.

Hello everybody! Today I have a little recapitulation about my week in Prague for you. I always enjoy my stay in Prague not only because of my family and friends, but also because of the magic that Prague has. I really can't say how much I love this city, because I can't find the perfect word for it.



Hned první den jsem měla plány, což je u mě neobvyklé. Většinou si sednu na gauč a ještě několik hodin se vzpamatovávám z celého únavného týdne a cesty vlakem. Tentokrát jsem šla na Hokejovou bitvu Universit, která se konala v Tipsport aréně. Nejednalo se o hokej na úrovni NHL, ale i tak jsem si ho užila a přinutilo mě to těšit se na pryč ze střední. (omlouvám se za modré písmo, ale html se mnou nespolupracuje tak, jak bych chtěla)

First day was really busy for me and I am not used to it. Normally I would lie on a sofa, eat my dinner and mainly rest. This time I went to University Hockey Battle and I must say I really enjoyed it. It was not as good hockey as NHL, but it was fun and it made me look forward to University life.


Další den byly na programu nákupy. Můj původní cíl byl zimní kabát a zimní boty, ale buď nic takového ještě v obchodech není, nebo mám přehnané nároky. Jednoduše mi vše přijde hrozně moc tenké a neodolné vůči mrazům. Nicméně jsem něco málo nakoupila a na haul se můžete těšit již brzy na mém YouTube. Mou nejoblíbenější části dne byla návštěva Butlers, což je ten nejvánočnější obchod na světě a já se tam moc ráda vracím.

The next day could be called "Shopping day". I wanted to buy new coat and winter shoes, but I feel like shops haven't received any winter clothes yet. Or maybe it's just me, but I really don't want to wear thin coat in a frost. Anyway, I did a little shopping and soon, there will be a haul on my YouTube. My favourite part of this day definitely is Butlers shop. It is such a Christmas shop and I really love it! 



Mým nejoblíbenějším dnem je na 100% čtvrtek, který jsem strávila s mou oblíbenou osobou - Karin. V tento den vznikla naše nová tradice a to, že když se sejdeme, zajdeme si spolu na brunch. Tentokrát jsme vyzkoušely kavárnu, které je plný instagram a musím říct, že jsme udělaly dobře. Kavárna Místo, je útulná a to jídlo bylo božské (hlavně Francouzské toasty s ovocem). Pak jsme si zašly ještě na oběd a zbytek dne si hlavně povídaly a smály se.

My favourite day is 100% Thursday, because I spent it with my favourite person - Karin. We made new tradition that day - Every time, when we meet, we will go on a brunch together. This time we tried café called "Place" (in czech: Místo) and I must say that I was really satisfied. Lovely interior and mainly delicious food (especially French toast with fruits). Then we just talked and laughed. 
 
Poslední den jsem vyrazila na farmářské trhy, které mám kousek od bytu. Všude dýně, přírodní potraviny, koláče, těstoviny, no prostě vše, co si můžete přát. Já jsem neodolala a koupila sobě a tátovi dýňový koláč se šlehačkou a to byla báseň. Nemohu si pomoct, ale dýňové koláče jsou prostě božské.

Last day, I went to farm markets, because I live really near to them and I don't go there often. That's a pity, because they are amazing! Pumpkins, nature food, cakes, pastas, basically everything I can ask for. I bought the best pumpkin cake in the World! I can't help myself, but I really love pumpkin cakes. 

A to je tedy úplně vše. Doufám, že se Vám článek líbil a budu se těšit na Vaše komentáře.

And that's it guys. I really hope you like this post and I am looking forward to see your lovely comments. 
 


2 Comments

  1. O Butlers mi ani nemluv, miluju tento obchod! ♥ Super vlog! :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  2. Skvělý vlog <3 Čtvrtek byl naprosto úžasný, můj žaludek se nemůže dočkat na vánoční edici brunche... :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)