Advertise





Day off, thanks mum!

Článek o dni, kdy jsem se rozhodla, že na 1000% vypnu, jsem začala psát ještě před tím, než ten den přišel. Chtěla jsem do něj dát všechny pocity, které se ve mně za poslední dobu nahromadily. Jelikož svůj blog vedu jako takový životní deníček (a to mě na něm baví), můžu se vám svěřit se vším. I s tím, že i když se ve většině článků vyjadřuji jako ten nejšťastnější člověk, není to vždycky tak. Nevím ani kdy to začalo, ale v nějaký moment jsem si začala říkat, že pokud nebudu ve všem nejlepší, nebude můj život hodnotný. A přesně to mě dostalo několikrát do situace, kdy jsem sama sebe zklamala. Neměla jsem známky, které jsem si vysnila, nebyla jsem naučená tak, jak jsem chtěla, nevážila jsem tolik, kolik jsem si určila a nevypadala jsem tak, jak jsem si přála. Byla to chyba. Nedávno jsem viděla skvělé video, kde bylo několik žen postaveno před váhu, ale místo vážení sebe, vážily to, na co jsou pyšné. Co byste zvážili vy?

On Friday, I decided to stop thinking about everything. By everything I mean school.. mostly. Lately, I've been really stressed out and there is one person who has to live with me and my stress - my mum. She's there for me even when I have one of my panic attacks and I am so grateful. About 5 years ago, I told myself, that if I am not the best in everything, I am not good enough. That put really huge pressure on me and now I see how stupid I was. Last week, I saw amazing video where women had to weigh on scales anything that is important for them. One of them weigh her daughter, other one weigh her diploma. It was really inspiring. What would you weigh? 
 


A tak jsem se rozhodla, že fakt, že nejsem naučená na 100 %, mi nezkazí den. Dala jsem si den volna, který jsem si naplánovala týden dopředu. Zašla jsem ke kadeřníkovi s vizí v hlavě a ta vize se vážně podařila. Ještě nikdy jsem nebyla s kadeřnictvím tak moc spokojená. Nejen, že jsem spokojená s výsledkem, ale také jsem překvapená, že si kadeřník i po 2 měsících pamatoval, kam chci jít na školu. Pokud žijete v Ostravě, určitě si zajděte do kadeřnictví "Muži v salónu". A jestli uvažujete o změně, určitě do toho jděte. Nebojte se změny! Když to neuděláte teď, neuděláte to nikdy. Já věřím, že mé okolí tu mou nemusí přivítat kladně, ale já jsem nadšená a to je hlavní.

As I said, on Friday, I took a day off. My first plan was hairdresser. It was exciting and scary at the same time, but I am more than glad that I did it. It feels so good to make you hair dream come true. And one benefit is, that won't use as much shampoo as I did with long hair - real Czech girl.

Další zastávkou bylo studio, kde si po 3 a půl letech nechám dělat druhé tetování. Tatér, který se toho tentokrát ujme byl sympaticky a ani ne za 5 minut jsem odcházela s termínem a dobrým pocitem z toho, že už za měsíc budu o "obrázek" těžší (a kdybych se hned několikrát neztrapnila, bylo by mi mnohem lépe #prvnídojemnajedničku).


Next stop was tattoo studio which is connected another exciting and scary thing I want to do. It is not my first tattoo, but still.. It will hurt, it's forever and it will mean I won't work out for a week (I kind of fell in love with every day workouts). Anyway, this was a "meeting" where we chose day when I get my tattoo. I am really, really, really excited, because this time, I designed it on my own. 

Pak přišlo to, co každé holce, která miluje nákupy, vykouzlí úsměv na tváři. Bez jakéhokoliv cíle jsem brouzdala uličkami obchodů a nakonec skončila s 2 tričky a jednou naprosto božskou a naprosto pohodlnou podprsenkou (tímto zdravím všechny kluky, kteří můj blog čtou :)). Nakonec jsem se odměnila Chai Latte ve Starbucks, které chutnalo ještě lépe, protože bylo zadarmo (české geny se nezapřou).


After that, I spent my time with some shopping. You know, I am a girl after all and I love spending money on new clothes. I wasn’t looking for anything, but I ended up with two t-shirts and one absolutely amazing lace bra. Then I needed to relax a bit so I got my favourite Chai Latte in Starbucks.

Ano, v Ostravě máme ve Starbucks želvičky :)
Za poslední bod děkuji své mamce, která mě vzala na tatarák, na který nedám dopustit. Jak jste na tom vy s konzumací syrových jídel? Já jím vše od sushi a tataráku až po těsto na cukroví. Teď už posedávám na gauči, koukám na Harryho Pottera a chystám se na úpravu fotek (která se protáhla až o dalšího dne, protože jsem usnula.. no jo).

Last, but not least was dinner with my mum. We went to one restaurant and had tartar. How do you feel about raw food? I eat everything from tartar to sushi. Now I am just sitting on a sofa, relaxing, watching Harry Potter and you know enjoying life.

A tak vypadal můj naprosto užitý den, kterým jsem načerpala potřebnou energii. A co jste podnikli vy? :)

11 Comments

  1. Téda, ty vlasy ti opravdu sluší. :)
    Já miluji tatarák a sushi.
    Find joy in the ordinary

    ReplyDelete
  2. Ty vlasy jsou absolutní pecka!
    Až pojedu do Ostravy, musíš mě vzít do toho Starbucks se želvičkou! Na to jsem zatím v Praze nenarazial :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :)
      Určitě tě tam vezmu.. je to tam, kde je jediná Sephora :(

      Delete
  3. Moc ti to sluší.... A rozhodně je důležité s jednou za čas takovýdle den udělat...
    Já jsem v pátek byla s rodinou a učila jsem se a v sobotu jsem vyrazila na ples. Teď už mě čeká jen hromada učení a vůbec se mi do toho nechce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc :)
      Já si nakonec udělala i odpočinkovou neděli a nebylo to vůbec zlé. Konečně jsem si odpočinula, a učení v sobotu mě tolik nestresovalo, jako učení v něděli :D.

      Delete
  4. Ten účes ti sluší, a díky za tip na kadeřnictví v centru. Berou i bez objednání nebo se musíš objednat? A ke komu přesně tam chodíš? Nebo je to jedno a střídáš to?:) jsem zvědavá jak bude druhé tetování vypadat;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc :)
      Nevím, jestli berou bez objednání, já jsem vždy psala mail. Řekla bych, že teď už mají víc a víc plno, takže lepší je tam napsat :)
      Já jdu vždycky (vždycky = 2x) k jednomu a mám pocit, že je tam sám (píšu na mail na stránce a ten patří jednomu kadeřníkovi). Každopádně je skvělý a chápavý :)

      Delete
  5. Jak už jsem psala na instagramu, ty vlasy jsou perfektní! ♥ Jinak den off je jednou za čas nutný, já měla takový včera. :) Nemůžeme přece 24/7 ležet v učení a myslet jenom na maturitu a přijímačky! To po nás prostě nikdo nemůže chtít, podle mě se to ani nedá. Jinak včera jsem byla s mamčou ve starbucks a upřímně, ty želvy mě tam strašně štou. Ony za to nemůžou, ale kvuli nim se tam hromadí velké množství lidí a to mi zrovna nevyhovuje. :D Ale jinak jsou roztomilé. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji ♥
      Souhlasím s tebou! Potřebujeme vypnout, jinak by to nedopadlo dobře.
      Želvičky jsou krásné, ale je pravda, že ty děti co se kolem hemží mi nedělají dobře.

      Delete
  6. Tak takovýhle skvělý day off ti moc závidím a zároveň i přeju! :) Nové vlasy jsou neskutečná pecka! :)

    Another Dominika

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)