Advertise





Perfection?

Původní plán byl ten, že zveřejním článek s tím, jak, kolikrát a podle jakých videí cvičím. Nakonec jsem se rozhodla prvně zveřejnit něco, co je pro mě teď velmi aktuální. Na mém oblíbeném blogu, který vede krásná a sympatická Domča, se objevil nový článek. Nový outfit, na kterém měla šaty, vyšší ponožky, černé silonky a koženou bundu. Řekla jsem si, že je to povedený outfit a jako vždy zabrousila do části s komentáři. Bohužel, čekala tam lavina anonymů nadávajících na Domčiny "silné nohy", "ovarovité kolena" a nevím co všechno. Donutilo mě to hodně přemýšlet.






Je pro úspěch v dnešním světě důležité mít perfektní míry? Zamysleli jste se někdy nad tím, co všechno ty perfektní míry stojí? V mém případě je to balancování na tenké hranici mezi anorexií a normální postavou. Stačí, když někdo zavtipkuje na mojí širokou pánev (dámy a pánové, kosti jednoduše neořežu) a už jsem na cestě domů s dietním plánem, který by se dal nazvat "Jak nejíst". Na světě je hromada lidí, s mnohem nižším sebevědomím než mám já, a nikdy nevíte, jak vaše narážky mohou zapůsobit na jejich život.

Kde je vůbec napsáno, že když nemáte postavu, která je v danou chvíli nazývána perfektní, nestojíte za nic? Dívám se kolem sebe a vidím lidi všech velikostí a barev, ale proč se neoprostíme od toho všeho viditelného a nezaměříme se na věci, které hned nevidíme? Že třeba ta silnější holka, kterou potkáváte každé ráno v tramvaji, krásně kreslí, nebo ten nevýrazný kluk, co chodí do vaší školy, píše skvělé povídky.

Je jasné, že i já mám v hlavě svou představu ideální postavy, vlasů a oblečení, které se chci jednou přiblížit, ale to je právě to. JÁ mám představu, ale VY máte jinou. Jen protože se naše ideje neshodují, neznamená, že jeden z nás je na omylu. Pokud ale projevím svůj názor a to, že se mi něco nelíbí, udělám to pod svým jménem, protože si za tím stojím. Ne jako anonym, který se za monitorem směje, protože ví, že na něj nikdo nepřijde.

Pro dnešek už svých úvah nechám a zeptám se raději vás. Jak vnímáte vy celou situaci?

3 Comments

  1. Krásně napsané! Do poslední tečky s tím souhlasím. Přijde mi hrozně líto, že těchto lidí v dnešní době přibývá. A nemusí to být jen lifestylový nebo fashion blog... nedávno jsem našla blog o DIY a z několika komentářů se mi doslova zvedl žaludek. Pokud se mi něco vysloveně nelíbí, tak na ten blog/stránky nechodím a nevyhledávám to. Ale bohužel spousta lidí takhle nepřemýšlí a dělá jim dobře shazovat a rýpat do ostatní... achjo. :(

    Lucka www.sleepy-cat.com

    ReplyDelete
  2. Tak jsem konečně zase po delší době zabrousila na tvůj blog a co tu nenajdu. Opravdu skvěle napsaný článek, se kterým souhlasím. Jde přece o to jak se cítí člověk sám o sobě a ne o to, jestli se podobá Victoria's Secret modelkám. Navíc, ne každý má umožněno být hubený - lidé, kteří to mají vrozené, nebo kteří mají problémy třeba se štítnou žlázou toho asi moc nenadělají. Nevidím ale důvod, proč by nemohli žít stejně šťastný život, jako lidé, kteří jsou o něco hubenější.

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)