Advertise





Me Before You

Omlouvám se za kvalitu - obrázky bohužel vyjely z tiskárny trochu nekvalitní.


V den, kdy článek čtete, jsem na Colours of Ostrava, ale ve chvíli, kdy ho píšu venku prší, do uší mi hraje soundtrack z Me Before You a já se nemůžu dokopat k tomu, abych přestala psát a šla vysávat. Tak jsem jednou porušila svá pravidla a zašla si na film dřív, než jsem přečetla knihu. To ale neznamená, že se ke knize nedostanu. Naopak. Teď mě ještě víc zajímá, jak je kniha napsaná a o kolik "našlapanější" je. Na film jsem vyrazila v pondělí s bývalou spolužačkou Terezkou, které jsem posílala odkaz na trailer v ten den, kdy se objevil na YouTube a od té doby jsem se nemohla dočkat, až se film konečně dostane do kin.

When you're reading this article, I am attending festival Colours of Ostrava, but now, when I am writing it, it's really rainy weather, I am listening to soundtrack from Me Before You and can't make myself stop writing and go hovering. I've broken my rules and watched movie before reading the book. It doesn't mean I won't read the book at all. Now I am even more curious if the book is somehow filled with more details and emotions. On Monday, I went to the cinema with my friend Tereza. Many months ago, I had sent her trailer and since that day I had been so excited to finally see it.


Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní (zdroj)


A to nadšení se po zhlédnutí rozhodně nezmenšilo. Film ve mně probudil tolik emocí, které na mě jsou většinou poznat až po příchodu domů, kdy se zaposlouchám do hudby a vše si v hlavě uspořádám. Máte to taky tak? V kině nebrečíte, ale jakmile přijdete domů, brečeli byste celý den? Možná si říkáte, že se jedná o klasický romantický film s koncem, který všichni znají, ještě než jdou do kina, ale opak je pravdou. Kolikrát jsem si říkala: "Jo, teď se stane tohle," a ono se stalo něco úplně jiného. Celý ten emocionální zážitek navíc umocňuje dokonale vybraný soundtrack, který prostě musím jako vždy vyzdvihnout. Kolikrát nám to nedochází, ale hudba dokáže film pozvednout na úplně jinou úroveň. A přesně tak to bylo i tentokrát. 

My expectations were right. This movie made me so emotional, but it all came out when I arrived home. It's typical for me. I don't cry when I should cry, because I don't think about it until I come home, play music and organise my thoughts. Then I can cry whole river. Is there anyone, who has the same problem? Anyway, maybe you think it's a typical sweet romantic movie with predictable ending, but it's definitely not like that. I was surprised so many times, because I thought "Yep, they're going to.." and it was completely different. Soundtrack was perfect and it incredibly uplifted whole emotional experience.
 
Herecké obsazení bylo perfektní. Emilia Clarke se svým talentem na vyjadřování emocí pomocí obočí a hezoun Sam Claflin - za mě ANO! Kladně bych hodnotila i prostředí Walesu, ve kterém byl film natočen. To místo má pro mě neuvěřitelné kouzlo. 

Cast was amazingly chose. Emilia Clarke with her talent for eyebrows movement and handsome Sam Caflin - definitely YES! I was also in love with surroundings of Wales, where the movie has been filmed. It definitely has a magic for me.


Už jste film viděli nebo to plánujete? Určitě mi napište, jak se vám líbil nebo nelíbil a také mi napište, jestli jste i vy vyrazili na Colours of Ostrava. Třeba se tam potkáme :)

Have you seen the movie or do you want to? Definitely write me in comments :) 



9 Comments

  1. Na film jsem viděla zatím jen trailer, ale i ten mě naprosto dostal a je mi jasné, že tento film se stane mým oblíbeným :) Knížku bych si taky chtěla přečíst, ale zatím jsem se stále nedokopala k tomu, abych si ji objednala, klasika :D

    Wishlists | Wishes & Reality | Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znám to. Já si jí našla na internetu v angličtině, ale zatím jsem se nepohnula dál :D

      Delete
  2. Já jsem spíš na filmy, než na knížky, takže zkusím ..:)

    ReplyDelete
  3. Já když viděla trailer, hned jsem si stáhla knížku a měla jsem ji ani ne za tři dny přečtenou. Ještě ani nebyl konec knížky a já už brečela jako nikdy :D Opravdu skvělá knížka! Už se těším až kouknu na film. Ten herec je strašně sexy!

    Fingers Up 2016

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to se těším na knihu. Souhlasím, ten herec má krásný úsměv a to tělo? ❤️

      Delete
  4. Krásný film, krásné je i to jak se vyžíváš v těhle zamilovaných příbězích a pokud se nemýlím ted máš rok volný tak si už taky najdi lásku ne? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Řekla bych, že to, jestli si najdu nebo nenajdu lásku není jen a jen na mně. Láska se nehledá jako jogurty v obchodě :). Každopádně děkuji za zájem o můj milostný život.

      Delete
    2. Jako jogurty né ale někdy jen stačí otevřít oči :) Netřeba děkovat

      Delete

Thank you for your comment :)