Advertise





Bratislava.. You Are So Beautiful!

Na oknech kapky deště, na ulicích kaluže a venku chladný vítr. Konečně přišel podzim, který z celého svého srdce miluji a vítám s neuvěřitelným nadšením. Lidé v mém okolí si klepou na čelo, co jsem to za blázna, že se raduji z tak pochmurného počasí, ale já jsem prostě ve svém živlu. Dnes bych se ale ráda vrátila do dnů, kdy bylo ještě vedro a já s Terkou se nacházela v Bratislavě. Tedy, ne doslova, ale jen prostřednictvím fotek a takového menšího shrnutí.

Raindrops on windows, puddles on streets and chilly wind. Finally, autumn is here and I'm really incredibly happy. People I'm surrounded with think I've probably gone mad, but I'm just digging it. Ironically today, I'd like to come back to hot days in Bratislava. Well, not literally, but you know what I mean.. pictures, video.. sorry, words aren't coming out of my head in a right order (lol).





Do Bratislavy jsme dorazily ve čtvrtek pozdě odpoledne a jediné, co jsme ten den dělaly, byl nákup pití na večer a sledování žraločího filmu - Mělčiny. Na další den jsem se moc těšila, protože jsme se chystaly prozkoumat centrum Bratislavy. Musím říct, že mě velmi oslovilo, protože mi připomínalo Prahu, akorát méně zaplněnou turisty. Co mě ale dostalo na milion procent, byl most SNP, který vypadal nádherně jak za denního světla, tak při západu Slunce. Ten den bylo kolem 30 stupňů, a tak jsme se rozhodly posilnit Pumpkin Spice Frappuccinem ve Starbucks, které je DOKONALÉ pro ty nezvykle teplé podzimní dny. V Bratislavě se údajně nacházejí jen dvě Starbucks kavárny a my si vybraly tu, která je v obchodním centru Eurovea. Zní to možná hloupě, ale to obchodní centrum má své kouzlo. Nevím, jestli se jednalo jen o nějakou výstavu nebo je to stálá věc, ale v celém prostoru byly rozmístěny nejrůznější sochy. Po načerpání sil jsme se prošly zpět k mostu SNP, kde jsme zažily nádherný západ slunce. Poslední na programu byla procházka ulicí v centru, kterou lemují nejrůznější kavárny a restaurace. Náplň večera byla velmi odpovídající našemu věku - sledování Disney Channelu do noci.

We arrived on Thursday in the late afternoon and the only thing we did was food and drink shopping. The next day was really exciting, well, at least for me. We went to a city centre that reminded me of Prague, but with less tourists. Sight (if I can call it sight) that got me the most was bridge SNP that looked stunning in day light as well as during sunset. That day was about million degrees so we decided to go to Starbucks and try Pumpkin Spice Frappuccino. I must admit it's the perfect option for unusual hot autumn days. There are two Starbucks in Bratislava and we went to the one in Eurovea Shopping Centre. It may sound stupid, but this centre has a vibe. I'm not sure if it's some exhibition or a normal thing, but there were statues all around it. After we're ready, we went back to the bridge SNP where we saw the most beautiful sunset. Then we went home and watched Disney Channel - yes, we're adults and yes, no shame.



Další den ráno jsme se rozhodly nikam nespěchat, v klidu si dojít pro snídani a oběd a natočit videa (to mé jste mohli vidět v minulém článku). Pak už jsme mířily na hrad, což nám trochu nahánělo hrůzu vzhledem k teplu a dusnu, které ten den panovalo. Naštěstí jsme to zvládly a jako odměna nás čekal nádherný výhled na (nečekaně) most SNP a centrum. Vzhledem k tomu, že odměny jsou velmi motivující, ta další spočívala v zastávce v prosklené kavárně Moods, kde jsem si dala hruškovopomerančovou limonádu a Sachr. Pak jsme opět prošly centrem, koupily si večeři a přesunuly se k Disney Channelu.

The next morning, we decided to take it easy, have a breakfast and record a video. Then we went to a castle, little bit horrified, because of the hill that was in front of us and the hot weather. Luckily, it wasn't that bad and as a result of our hard work there's an amazing view. After few minutes (not few), we went to café/bistro called Moods for our award - orange and pear lemonade with Sachr cake. Then we walked around the city centre and went back home to Disney Channel. 



V neděli už jsme jen vyrazily se svačinami na nádraží směr Ostrava Svinov. Musím uznat, že Bratislava si získala místo v mém srdci a není to naposledy, co se do ní podívám. A co vy? Byli jste tam nebo to plánujete? :)

On Sunday, we went home. I must admit Bratislava has its own magic and I hope it wasn't my last time there. What about you. Would you like to go there?

PS: Na konci všech těch fotek najdete i vlog :)


































0 Comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :)