Advertise





Cambridge - Week 16 & 17

Jsem zpět. Možná jste to ani nezaznamenali, ale dala jsem si na chvilku pauzu od.. no vlastně skoro od všeho a nejvíce od blogu. Chyběl mi v životě takový ten čas, kdy si neříkám: "musím napsat článek," nebo "musím upravit fotky a videa," a jednoduše vypnu, pustím si hudbu a čtu si. A přesně na to jsem se zaměřila. Posledních pár dní jsem místo notebooku otevřela knihu a plnými doušky hltala jak příběh v ní, tak kafe, které provonělo celý můj pokoj.

I'm back. Maybe you don't even know, but I've decided to take a break from.. well, from everything in general, but mostly from this website. I've been missing the time when I don't have to force myself into writing or editing photographs/videos and I can simply put on some music and read. And that's exactly what I've been doing during last days. I've been reading and drinking enormous amount of coffee. 



Další dva týdny, o kterých bych vám dnes ráda psala, byly velmi podobné těm, o kterých jsem psala v období před Vánocemi. V mém okolí je hned několik oslavenců, a tak se snažím všem něco koupit teď a tady, abych poté neměla honičku a nekupovala dárky ve spěchu a bez myšlenky. Píšu si seznamy, brouzdám na internetu, v obchodech a snažím se aby každý dostal to, z čeho bude mít opravdu radost. Abych pravdu řekla, zatím se mi zdají nejlepšími dárky hlavně ty zážitkové jako pozvání na jídlo nebo na výlet. Jak jste na tom vy? Jaké dárky dělají největší radost vám?

Two weeks I want to talk about are in some way very similar to these I wrote about before Christmas. I feel like all my friends and family happened to have birthday during same month and I'm trying to buy as much gifts as I can before I go back home. It's better to do it now when I have time and money, then later in a rush and stress. I'm writing down ideas of gifts and then searching on the internet and wandering around shops in Cambridge. To be honest, I feel like the best gift I can give is food or experience in form of travelling. What about you? What is the best gift anyone can give you? 



Kromě toho každý den pracuji a snažím se zaznamenávat všechna pro a proti celé této půlroční zkušenosti. Po návratu bych ráda natočila takové shrnutí, které by mohlo těm, kteří uvažují, zda do něčeho takového také jít, ulehčit rozhodnutí. Pokud jste právě tím někým vy, určitě neváhejte a na cokoliv se zeptejte. Přeci jen, je lepší slyšet informace od někoho, kdo si tím vším prošel.

Except of gift shopping, I'm trying writing down every remark and experience of this whole 6 months journey. After I come back, I'd like to publish article that could somehow help to all of you, who are thinking about something similar, but you're not 100 % sure. If you want to know anything, just leave a question in the comment section down bellow.

Nebudu vám lhát, občas jsou chvíle, kdy mi připadá, že je vše špatně a nejradši bych se někam zavřela a už nevylezla. Často se na sebe dívám a pochybuji o všem, o čem se jen pochybovat dá. Ale tak to má podle mě každý alespoň jednou za čas a důležité je se tomu nepoddat a najít si způsob jak všechny ty chmury zahnat tak daleko jak jen to jde. Já si v takových chvílích buď zalezu do pokoje s knihou nebo naopak vyjdu do ulic s foťákem a nakonec se zastavím na něco dobrého v kavárně.

I'm not going to tell how amazing everything is and how happy I'm. I'm not. There are moments when I feel down. When I look in a mirror and I doubt everything that can be doubted. But who doesn't? The most important thing is, knowing how to stop. The best way for me is either to snuggle with a book or go outside with camera in my hand and then have a coffee and cake somewhere nice.

Pokud je něco, co mi náladu zlepší zaručeně, je to plánování. Proto jsem se tento pátek rozhodla vyrazit na výlet do Norwich, kam se vás pokusím vzít s sebou pomocí fotek a vlogu, se kterými jsem v poslední době hodně bojovala. Už teď se moc těším na nové prostředí, novou kavárnu a hlavně na tu cestovní náladu, která mě vždy naprosto pohltí. Pro dnešek se s vámi loučím. Ráda bych vám poděkovala za to, že mé články čtete i přes to, že se v nich neděje žádné velké dobrodružství.

If there's something that makes me completely happy, it's planning. And that's why I've planned trip for my next day off. I'm going to Norwich and I'm taking you with me.. at least in form of article and vlog (hopefully). I'm already excited to see new place and visit new café. Travelling makes me as happy as possible and I'm already in that good old travelling hype mood. That's it for today. I'd like to thank you for the time you spent here and wish a lovely day :)

4 Comments

  1. Naprosto chápu! Také miluji řešit problémy přečtením dobré knihy... :) A také mi moc pomáhá plánování. Hlavně musím zareagovat na první fotografii - miluji All The Bright Places! Zhltla jsem ji snad během dvou večerů! :)

    http://www.kavomilnik.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak já jsem zatím teprve za polovinou a čtu jí už pár dní, ale naprosto mě pohltila a snažím se číst vždy, když mám volnou chvilku :)

      Delete
  2. Děkuji moc :) ani nevíš, jak si toho vážím :)

    ReplyDelete
  3. Musím říct, že tyhle nálady u mě způsobuje vždycky počasí a plánování určitě pomáhá :) Krásné fotky.
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování, přidej se k naší skupině na fb TADY

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)