Advertise





Tasty Tasty - Be My Valentine


Valentýn, svátek, který rozděluje obyvatele Česka a dalších zemí, které ho v historii neslavily, do dvou skupin. Do té, která ho stále neslaví a odsuzuje se slovy: "Nepotřebuji konkrétní den, abych někomu vyznal lásku," a do té, která ho vítá s nadšením jako by tady byl už odjakživa. Já osobně vnímám jeho přítomnost, ale nikdy jsem ho neslavila.. to je možná taky tím, že jsem ho ani neměla s kým slavit (teď by se hodil zoufalý smích). Tento rok jsme se ale se spolubydlící rozhodly, že ho oslavíme tím nejlepším způsobem - jídlem a animákem Hříšným tancem. Při té příležitosti jsem se rozhodla udělat cheesecake inspirovaný Oreo Cheesecakem od Tasty, který můžete najít zde. Pár věcí jsem změnila a hodně ingrediencí přidávala podle oka a hlavně podle chuti, takže máte při přípravě docela volnou ruku.

I feel like Valentine's Day divides people into two groups. Group of people who hate every single thing connect with this day and sometimes can be a bit cynical and people who go all in from hearts and flowers to ridiculously expensive gifts. For me, it's and it's always been an ordinary day. I've never celebrated it in any way and yes.. it's maybe because I've never had anyone to celebrate it with.. now it's the best time for that kind of laugh that ends with tears of desperation. Anyway, this year me and my roommate, we're planning to celebrate this day of love in the best way possible - with food and animated movies. That's why I've decided to make this cheesecake inspired by Tasty. I've changed couple things and to be honnest, I've been kind of free styling with measurements too, so be free to do that to.

Ingredience:
(forma o velikosti cca 20 cm)
2 balíčky Golden Oreo (308 g) - můžou být i ty obyčejné nebo třeba sušenky Disco
5 lžic rozpuštěného másla
600 g krémového sýra (například Philadelphii)
citron
půl hrnku mléka
želatina (prášek)
maliny

Postup:
Sušenky rozlepíme, náplň dáme do misky a suché sušenky do sáčku. Pomocí válečku/pěstí z nich uděláme drobenku a smícháme s rozpuštěným máslem. Pokud je konzistence příliš suchá, přidáme trochu více másla. "Těsto" poté vtlačíme do formy a přesuneme se ke krému. V hrnci nad mírným plamenem smícháme krémový sýr s náplní ze sušenek, které podle chuti osladíme a ochutíme citronem. Nakonec přidáme teplé mléko smíchané s trochou želatiny. Chvilku necháme povařit a poté nalijeme do formy. Mezitím, co nám cheesecake chladne, si do hrnce dáme maliny, které necháme vařit s trochou vody. Při zahřívání je rozmačkáme na co nejmenší kousky a podle chuti dosladíme. Nakonec přidáme trochu želatiny a nalijeme na cheesecake. Na noc dáme ztuhnout do ledničky a další den je dílo připraveno k jídlu.

Díky citrónu a trochu kyselejším malinám je cheesecake hodně svěží, což je skvělé pro všechny, kteří si nepotrpí na těžké, přeslazené dorty. Zatím jsem ho ochutnávala jen já, ale zítra ho zhodnotí zbytek českého hotelového osazenstva, tak snad bude mít úspěch. Teď už se ale loučím a jdu spát. Jedné skupině přeji krásného Valentýna a té druhé příjemný den :)

Ingredients:
(size of form about 20 cm)
2 packs of Golden Oreo (308 g)
5 tbs of melted butter
600 g of soft cheeselemon
1/2 mug of milk
gelatine
raspberries

Process:
Separate cream from Oreo and put the cream into a bowl and plain cookies into a bag. Crash the cookies and mix with melted butter. If the "dough" is too dry, add a bit more butter. Press the "dough" into a form to make an even layer. Put soft cheese into a pot and mix it with the cream from Oreo. The next step is really individual and depends on preferences. All you have to do is add as much sugar and lemon as you like. I'd highly recommend taking it easy with lemon and start with smaller amount. When you're happy with the taste, add warm milk mixed with gelatine. Cook it for a while (not boil it!) and then pour into the form with "dough". Put raspberries into a pot, mush them and boil with a bit of water. Add sugar if needed. After a while, add a small amount of gelatine and then pour it on the cheesecake. Leave it in a fridge for at least 6 hours. After 6 hours, serve with love.


Due to lemon, this cheesecake's really light and fresh which is perfect for those who don't like heavy and too sweet cakes. I'm the only one who's tasted mine so far, but tomorrow the rest of our hotel staff will have a chance to taste it, so I hope they'll like it as much as I do. For now, I wish the group of Valentine's Day haters a lovely day and the group of Valentine's Day lovers happy Valentine's Day :)

6 Comments

  1. Ten dort vypadá vážně božsky (určitě chutnal ještě lépe) a nový objektiv opět zvědl úroveň tvých fotek na vyšší level, jen tak dál. Už se těším, až tento komerční svátek oslavíme příští rok spolu, heheh! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc :)

      Já vím, že se nejvíc těšíš na to, že taky dostaneš nějaký ten dort no :D <3

      Delete
  2. Vypadá fakt božsky! A s Valentýnem to mám uplně stejně.

    ReplyDelete
  3. Já když něco přidávám do receptu podle oka tak mi to většinou nevýjde. Nebo teda rozhodně né tak dokonale jako tobě :O :)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsou samozřejmě recepty, kde se všechny ty poměry a váhy dodržovat musí, ale naštěstí tady je to hlavně o tom, jak ti co chutná. Třeba někdo by dal více citrónu nebo cukru, protože mu to tak chutná víc. Ne že bych si tam zase sypala všechno úplně tak volně :D

      Ale děkuji moc :)

      Delete
  4. Vypadá to krásně :D Zrovna včera jsem chtěla péct ale skončila jsem se zmrzlinou no .. tak se možná teď nechám inspirovat !
    LENNY MALI i DANMARK

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)