Advertise





Cambridge - Week 18 - Norwich

Další dva týdny jsou pryč, poslední čtyři přede mnou a já se vám opět hlásím s dalším shrnutím. Tentokrát se ale nezmíním o Cambridge, protože tam na mě padla taková ta nepříjemná nálada, kdy mi připadalo, že každý den je strašně stereotypní a nic zajímavého se neděje. Proto jsem se rozhodla vyrazit na nové místo, kam jsem chtěla už několik týdnů, a to do Norwich.

Another two weeks are gone, last four in front of me and I'm here again with new weekly report. This time, I won't talk about Cambridge, mainly because the way I spent the last two weeks there was kind of boring and stereotyped. After a while, it's enough and I just had to break the dull routine. That's why I decided to visit a new place - Norwich.

Cesta tam trvala necelé dvě hodiny a utekla ani nevím jak. K mému překvapení nebylo venku takové teplo, jaké jsem očekávala, proto jsem se prvně běžela zahřát do obchodního centra, kde jsem narazila na ten nejúžasnější obchod plný Disney plyšáků, hrníčků a jiných podobných předmětů. Řeknu vám, pro milovníka Disney jako jsem já, to bylo jednoduše nebe. Po chvilce.. delší chvilce.. odolávání všem těm krásným věcem, jsem se konečně odhodlala ven a ke svému překvapení ani nepotřebovala mapu. Jednoduše jsem brouzdala nejrůznějšími uličkami, občas zkontrolovala, kde se nacházím a zjišťovala, že jsem vždycky došla tam, kam jsem měla v plánu, aniž bych to opravdu plánovala.

As always, I went by bus and the whole journey took less than two hours. Surprisingly, the weather wasn't as warm as I thought it'd be so the first place I went to was a shopping centre, where I found the most amazing and dfjfjdjzdtfulfad shop ever! It's full of Disney toys, mugs and other things I need in my life, but luckily a bit expensive. After a while, I decided not to buy anything and went exploring all the beautiful places and streets of Norwich. I decided to be more spontaneous and was walking around the city without map and surprisingly found everything I wanted to just like nothing.



Při procházení všech těch náhodných uliček jsem narazila na Forum (dovnitř jsem se bohužel nepodívala) a od něj došla k nedalekému Marketu, který mě zaujal svými krásnými barevnými střechami. Působilo to tak nějak plážově a to se mi i přes nechuť k létu moc líbilo. Nevím čím to je, ale ráda procházím trhy a tržiště ať už v Česku, tak v cizině. Líbí se mi, že každé z nich je něčím trochu jiné. Hned vedle Marketu se nachází pasáž The Royal Arcade, která je naprosto úchvatná. Všechny ty obchody, výlohy a světla. Nádhera.

The first thing from my list of things I wanted to see was The Forum. Unfortunately, I didn't go inside, because I was amazed by the Market that's nearby. I really did like the Market with all the colourful roofs. There's just something about markets. It doesn't matter where they are, they have its magical and original atmosphere that I like and enjoy. Next to the Market, there's The Royal Arcade which is a fabulous place. All the shops. cafés and lights. Wonderful. 

 






Po dalším brouzdání jsem vyrazila na následující místo ze svého seznamu - The Strangers Coffee House. Páteční posezení u kávy a dortíku s knihou v rukách je pro mě jednoduše tradicí, kterou si užívám plnými doušky. Tentokrát mi ji spříjemnila milá paní, která si ke mě přisedla (seděla jsem u většího stolu a jinde nebylo místo, ne že by si v prázdné kavárně vybrala zrovna mě) a povídala si se mnou. To je něco, co mě nikdy nepřestane bavit. Lidé, kteří nemají problém se s vámi dát do řeči aniž by působili nebezpečně nebo dotěrně. Dokonce mi na sebe dala e-mailovou adresu, kdybych náhodou někdy potřebovala s něčím pomoc.

After a few hours of wandering, I went to Strangers Coffee House which is a place I'd found on instagram and I simply had to try their coffee. It's sort of like a tradition for me, to have a cake and coffee on Friday and that time, I also had a lovely company. There's a lady who joined me and talked with me about me, her family, my country and about everything in general. She's very kind and I'm really ashamed I haven't sent her e-mail yet, but I always forget. Tomorrow, I'll do it, I promise. 



Pak už jsem vyrazila zpět do centra, do pár obchodů a na autobus. Nebyla bych to já, abych při hledání autobusu nezačala panikařit, že nevím kam jít. Naštěstí jsem se zorientovala a busem dojela zpět do Cambridge, kde jsem opět plná energie mohla pracovat, cvičit a užívat si poslední týdny v UK ať už procházkami ve městě, nákupy dárků, návštěvami kaváren nebo jednoduše povalováním u televize, které k tomu také patří. 

Then I went back to the city to catch my bus. It wouldn't be fun if I didn't get lost in the end, but this story has a happy ending after all. I found my way and came back home full of energy for next weeks full of working out, walking around Cambridge, shopping, visiting cafés or simply relaxing at home with book in my hands.

5 Comments

  1. Super, super post a video! Totálně miluji Alt-J :)))
    Ejnets in Lisboa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc :)

      Já jsem na ně právě natrefila díky Colours of Ostrava, na které se chystám a kde budou, a fakt mě jejich písničky zaujaly :)

      Delete
  2. To s tou paní, co si k tobě přisedla je moc milé. Oni lidi v cizině myslí celkově úplně jinak než my. Takové příjemné setkání bys v ČR teda pohledala:D jinak ty trhy a pasáž vypadá moc zajímavě ;) užívej si poslední týdny! :)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milé to bylo.. jen jsem ji furt nenapsala :D

      Delete
  3. Jéé, to vypadá jako naprosto nádherné městečko, moc ráda bych se do něj taky podívala :)
    S tou paní v kavárně je to moc hezký, mně se něco podobného stalo v městské a bylo to moc fajn :) Jen škoda, že většinou, když mě někdo osloví na ulici, zní spíš děsivě až nebezpečně.. :/

    Another Dominika

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)