Advertise





Blueberry Cheesecake - Mother's Day

Přeji všem krásnou neděli. Dnes je Den matek a já bych tímto chtěla té své popřát všechno nejlepší a hlavně jí poděkovat za vše, co pro mě dělá. Je to skvělá mamka a i když se občas (často) v něčem neshodneme, nikdy bych nechtěla žádnou jinou.
A protože nejlepší dárek je ten, co je dělaný s láskou, rozhodla jsem se jí udělat tvarohový dort s borůvkami. Osobně mám pečení mnohem raději než vaření a ráda zkouším nové recepty. Tentokrát jsem měla v hlavě takový spontální nápad, kdy jsem spatlala více náhodných receptů dohromady. Výsledek můžete vidět sami a recept najdete v celém článku.

Ingredience:
Korpus:
300 g čajových sušenek (já jsem použila „Nature Line – Coca“ z Tesca, ale výběr je čistě na Vás)
90 g másla

Náplň:
4 plátky želatiny
Želatina na dorty
140 ml smetany na vaření
500 g měkkého tvarohu
140 g krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
Borůvky (nebo jiné ovoce, dle chuti)


Postup:
Korpus:
Sušenky vložíme do sáčku a nadrtíme je pomocí válečku nebo paličkou na maso. Poté je polijeme rozpuštěným máslem a rozpracujeme lžící. Pokud se Vám zdá směs málo mastná, můžete přidat ještě trochu másla. Vše totiž záleží na tom, kolik másla obsahují samotné sušenky. Výslednou „kaši“ nasypeme do formy, urovnáme lžící a dáme na 20 minut do lednice. Za 20 minut formu vytáhneme a dáme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 190 stupňů, na 10 minut. Poté jen vytáhneme a necháme vychladnout.


Náplň:
Plátky želatiny dáme do větší misky s vodou a necháme je asi 5 minut máčet, aby trochu změkly a nabobtnaly. Mezi tím si do kastrůlku nalijeme smetanu na vaření a přivedeme ji téměř k varu. Jakmile se přiblíží bodu varu, odstavíme ji z plotny a vmícháme do ní želé. Mezi tím, co bude směs chladnout, si utřeme tvaroh s cukrem dohladka. Poté přimícháme do směsi vychladlou smetanu s želé. V další misce si ušleháme smetanu na šlehání do polotuha a poté jí postupně přimícháváme k tvarohové směsi.

Náplň dáme na korpus, uhladíme a nasypeme na ní borůvky. Polijeme lehkou vrstvou želatiny, kterou uvaříme podle návodu na sáčku a finální dort dáme na noc do lednice.

9 Comments

  1. Toto vyzerá neskutočne dobre! Určite vyskúšam:)

    ReplyDelete
  2. tak ten vypadá šíleně moc dobře!:)
    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY, budu ráda, když se zapojíš!:)
    www.lovies47.cz

    ReplyDelete
  3. Vypadá naprosto výborně! Určitě vyzkouším :)

    ReplyDelete
  4. A ted mam hlad! Diky. :))) Ale vypada to uzasne!

    http://www.curyinthecity.blogspot.fr/
    Fashion PARIS

    ReplyDelete
  5. Byla by šílená chyba tvé články nečíst, kočko :-*
    Sakra, já jsem byla první kdo ti napsal komentář? Fíí, to ani nevím :-D
    Ty jsi mě skoro i rozbrečela, jsi fakt úžasná! ♥

    Jaká náhoda? Právě chci v týdnu něco upéct taťkovi, něco dobrého a celý den hledám na internetu nějaký dobrý recept, co by byl jednoduchý a chutný a najednou udělám klik na tvůj blog a ejhle. Cvrklo mi to do nosu, jako v Popelce :-D
    Ten recept je naprosto skvělý a jsem ráda, že jsi ho napsala takhle dopodrobna, doufám, že to zvládnu..jen trošku z tou želatinou se tam ztrácím, ale to nějak zvládnu :-D Jestli na to budeš někdy dělat videorecept, tak budu šťastná a musíš mi dát hned vědět :-D mňám, sbíhají se mi sliny :33

    ReplyDelete
  6. Moc pěkný nápad na dárek :)
    Já bohužel nejsem talent v kuchyni a proto se jí radši vyhýbám když to jde :D a tak jsem mamce raději darovala kosmetiku :)

    ReplyDelete
  7. mňam, mama musela mať obrovskú radosť :)
    letná giveaway
    ľúbezná

    ReplyDelete
  8. Jsi šikulka, vypadá skvěle a jistě i báječně chutnal!

    ReplyDelete
  9. Vypadá to skvěle! Určitě to někdy zkusím:)

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)