Advertise





One Day In Olomouc

Zdravím všechny. V poslední době jsem neměla náladu na psaní a bohužel ani na čtení článků, ale konečně ta negativní chvíle zmizela a já mám upřímně co dohánět - alespoň co se blogů ostatních týče. Dneska pro vás mám článek s fotkami ze dne, kdy jsme vyrazily s Ter na IIHF do Olomouce. Ano, čtete dobře. Bohužel, mistrovství se pro nás konalo pouze v TV a do Olomouce jsme se vydaly hlavně kvůli Terčiné přednášce, která se z organizačních důvodů ani nekonala. Nakonec z toho byl moc příjemný výlet, který jsme trávily hlavně v kavárnách. Kdyby mi za to, že jsem kavárenský povaleč, někdo platil, mohla bych procestovat celý svět (nemohla, celé bych to utratila v dalších kavárnách).

Hello everybody. Recently, I've been anything, but in a mood to write article or read posts of others, but now I feel like the negativity is finally gone and I have so many things to catch up. Today's article's going to be about trip to Olomouc where I went with Ter. It's kind of spontaneous trip, but I enjoyed every second of it and mostly every coffee I had during the day. If there's such a thing like coffee scholarship, I'd be the first person to get it.



První kavárnu jsme navštívily hned po příjezdu do Olomouce, kde jsme si udělaly takový menší trapas. Hned po objednání kávy a cookies jsme automaticky šly sednout. Asi po 10 minutách nám obsluha obojí donesla navrch se slovy, že je to kavárna bez obsluhy. No nevadí, tak jsme jim tam za odměnu alespoň donesly to špinavé nádobí zpět. Poté měla následovat přednáška ve španělštině, na kterou jsem se, vzhledem k tomu, že španělsky neumím ani ahoj, moc těšila. Bohužel, celý ten program byl posunutý, a tak to, na co jsme přišly, dávno proběhlo.




The first café where we went was nearby university where Ter had to go in the morning. It's a lovely place with simple, but pretty interior and quite a good coffee. Fiy, it's café with no service. They'll make you coffee, but you have to take it to your table on your own.. don't wait for them to do it like we did. It's kind of embarrassing, but whatever. Then we went to the university, to see Spanish lecture, but they told us, program of the day changed and the lecture was already over. Not that it's the only thing why we came to Olomouc, but still..








Tak jsme se šly na chvilku projít, nafotily outfit, v parku si snědly a oběd, a pak měly dost času na to, abychom si zašly na další kafe, tentokrát do Kafe Jak Lusk, což je kavárna s takovým tím typicky hipsterským interiérem - židle z prvního stupně a žárovky visící ze stropu. Za mě paráda, ale chápu, že se najde někdo, kdo si na to bude stěžovat. Něco, na čem by ale nikdo nemusel najít žádnou vadu, byla obsluha, která byla moc sympatická, starostlivá a hlavně ochotná.

Instead of lecture, we went for a little walk around the city of Olomouc. After lunch/picnic on a bench in park, we had plenty of time so we decided to visit another café called Kafe Jak Lusk. People there were really kind and caring, coffee tasty and the interior? Hipster chairs, hipster lights and hipster tables. Even though I'm definitely not a hipster, I love such interiors.




Posledním plánem dne byl hokej, který jsme si zpestřily vínem, a poté se vydaly na nádraží a domů. Za mě to byl moc super den a jsem ráda, že jsem zase na chvilku vypadla i někam jinam, než do Prahy nebo Ostravy.

The last plan of the day was watching IIHF in a small pub nearby Olomouc's sport arena. After very successful match, we went back home. I'm really glad I went somewhere else than to Prague or Ostrava. I enjoyed the whole day and I can't wait for another adventure.

4 Comments

  1. Olomouc je super, byla jsem tam jednou, ale ráda bych se tam vrátila a prozkoumala tamní kavárny :)

    O tom, jak jsem vykročila ze své komfortní zóny

    ReplyDelete
  2. Presne tak, keby aj mne platili za to, že posedávam v kaviarňach, tak už som milionárka :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    ReplyDelete
  3. Byl to krásný den! ♥ Jsem hrozně ráda, že jsem si našly čas a takhle vyrazily a už teď se nemůžu dočkat toho, až v létě pojedeme zase někam na delší dobu. :)
    A taky jsem ráda, že jsem tě mohla zasvětit do svého studentského města :)

    ReplyDelete
  4. To je ale milý článek :-). A jako olomoučáka mě moc těší, zme se líbilo v kavárně KAFE JAK LUSK. Já ho "propaguji" kudy chodím :-). A časti sem s tím asi i otravná, ale miluju to tam. Personál milý a přátelský, vždycky dlouho kecáme u baru a káva je bezkonkurenční. Tak jsem ráda, že se líbilo :-).
    Jinak moc příjemný blog, jdu se prohrabat dalšími články. Jitka

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)